Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Akné po vysazení antikoncepce

(MUDr. Marie Finsterlová | přečteno: 15031x )

Nikdy jsem neměla problémy s pletí. Asi pět let jsem užívala Cilest. Potom přišla periorální dermatitida. Nasadili mi Diane-35. Tu jsem užívala po dobu 5 let. Před třemi měsíci jsem ji vysadila, protože plánujeme dítě. Začalo mi akné a boláky ve vlasech. Taky se vlasy hrozně mastí. Tyto problémy jsem neměla nikdy, ani před nasazením HA. Byla jsem na kožním odd. a dostala jsem nějaké léky, ale vlastně nevím, co mám na pleť používat. Myslím tím k čištění a jestli můžu používat svůj obvyklý krém, jelikož mám pleť dost suchou. Je mi 27 let. Děkuji za odpověď Kamila

Pokud plánujete těhotenství hormonální i celková dlouhodobá antibiotická léčba nepřichází v úvahu. Budeme-li tedy volit lokální léčbu, doporučovala bych antibiotikum v roztoku pro místní použití. K mytí vlasů jsou v tomto případě nejlepší šampony s ichtamolem, který působí především protizánětlivě (na trhu jsou přípravky -IchthyoCare, I- Care, A-SUN).V případě odhojení hnisavých projevů ve vlasech doporučuji pokračovat v používání šamponu s kaolínem značky Argéal od firmy Ducray. Stran aknozních projevů na obličeji doporučuji používat lokální antibiotikum také, ale efekt místních antibiotik je přechodný, Pakliže je třeba docílit trvalejšího efektu, používejte adapalenový gel - Differine gel, který Vám předepíše kožní lékař. V případě, že otěhotníte, ho pak vysadíte. Z kosmetických přípravků vhodných k ošetření Vaší pleti , vyberte některou tuto řadu - Sébium od Biodermy, Vichy, Avéne, Effaclar od LaRoche Pösey, Keracnyl od Ducraye. Nemusíte se bránit ani přípravkům s obsahem ovocných kyselin,kys. salicylové, např. Neostrata řada. Držím vám palce.
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Antikoncepce

Pojmem antikoncepce označujeme metody, sloužící k zábraně početí. Rozšíření antikoncepce v České republice po roce 1989 vedlo k velmi žádanému poklesu počtu umělých přerušení těhotenství. Metody antikoncepce můžeme rozdělit do několika skupin.

Menstruační cyklus

Menstruačním cyklem nazýváme pravidelné opakované krvácení z rodidel ženy, pojem menstruace pak označuje období jednotlivých krvácení.

Hormonální antikoncepce a pleť

Ačkoli je mi už 22 let a beru hormonální antikoncepci, na mé pleti, konkrétně na líčkách se stále tvoří bolestivé akné.

Vhodná antikoncepce

Chci se zeptat, jaké jsou dnes antikoncepční prostředky, vhodné pro 35-letou ženu. Mám již dvě děti a otěhotnět opravdu nechci. S tělískem mám špatné zkušenosti a na podvázání vaječníků si ,myslím, nemám ještě věk. Slyšela jsem, že existují injekce, po kterých se nemenstruuje snad 3 měsíce. Erika

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce