Inzerce https://www.lekarna.cz/potraviny-pro-zdravi/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=potraviny-pro-zdravi

Aktivní maminka online – týden devátý: na konci s projektem, ne se silami

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 5262x )

Klářin poslední blog: projekt Aktivní maminka online se chýlí ke svému závěru. Kláře určitě dal impuls k tomu, aby hledala pomoc, když ji potřebuje. Cítí se mnohem líp než v dubnu, kdy na procházkách se psem brečela tajně únavou a měla pocit, že nic nezvládne. Naopak, zvládá netušené: včetně nové práce a nové vášně.

Kdo jsem a co je projekt „Aktivní maminka online“, čtete v prvním blogu.

V tomhle posledním si přečtěte, že o sobě konečně můžu říct, že jsem aktivní maminka online a ne ploužící se zoufalec online jako na začátku projektu, kterému tímto děkuju (i své známé, která mě do něj uvrtala – díky, Alenko!).  A nemyslím jen proto, že jsem mohla zkusit  Femibion, jestli funguje a dokáže unaveným maminkám dodat energii, ale hlavně proto, že jsem měla možnost se nad sebou zamyslet (důkladně se zanalyzovat :-)) a začít trochu jinak. Čas, který mám občas na sebe, mi moc pomáhá nejen k tomu, že si odpočinu a vyčistím hlavu, ale i k tomu si uvědomit, že jsem bez dětí jak bezruká a jak moc bych si čas s nimi měla užívat, dokud o to stojí.

Ilustrační foto: Michal Protivanský

Ale konec filozofie, nejdůležitější události tohoto týdne, i když tentokrát nikterak převratné:

  • Mám úúúplně letní náladu nejen kvůli horkému bouřkovému víkendu, ale naplánovali jsme na konci června společnou dovolenou u moře, mám cestovní horečku, jako když mi bylo osm. Naštěstí ji brzy vystřídá hrůza z balení.
  • Počet zlomených končetin je stále 0, i když jsem byla bruslit už několikrát. Jo, je to to, co mi chybělo, láska na první zasvištění koleček. Doufám, že prosta pozamilovanostní kocoviny a vzájemného ubližování si.
  • Ema byla na zkoušku na dvě dopoledně pár hodin ve školce a žádné, slovy: vůbec žádné, slzy. Ty se naopak objevily, když zjistila, že s dětma neobědvá a nespinká a musí domů.
  • Vítek jedním hmatem zlikvidoval plnou láhev panenského olivového oleje a mám pocit, že i tři dny po slavné olejové povodni se kuchyň hezky leskne.
  • O víkendu jsem byla na narozeninové oslavě své kamarádky Ivči. Mají statek a tři malé děti, takže Femibion byl dárek první volby.
  • Rozkvetla jediná chlouba naší zanedbané a od psa rozryté zahrady, obrovský fialový rododendron.

Všem přeju krásné prázdniny a odvahu hodit některé věci za hlavu a dívat se na svět tak, že uvidíte i sebe.

Diskusní fórum k projektu "Aktivní maminka online" najdete zde.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce