Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Bechtěrevova choroba

( Redakce | přečteno: 333460x )

Bechtěrevova choroba neboli ankylozující spondylitida je dlouhodobé zánětlivé onemocnění. Postihuje v první řadě tzv. sakroiliakální skloubení, tj. kloub mezi křížovou kostí a pánví, a klouby páteře.

shutterstock.com

První pomoc

Onemocnění je dlouhodobé, nevyžaduje proto neodkladný zásah. Při náhlém zhoršením bolestí u dlouhodobě nemocných, je nutná kontrola na specializovaném pracovišti. Pacient již bývá pro tyto případu většinou předem poučen. Lékařským zásahem je pak zmírnění bolestí a podání léků na potlačení zánětu.

komerční sdělení
Banner_Bechterevova_nemoc_400x200px.png
kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
pikulik
11x

Mám skoro 40let a doufám,že alespoň ještě jednou tolik před sebou.Již 16 let mě dennodenně provází tato choroba-holka,která mi kolikrát nedává spát.Myslím na ni pokaždém zohnutí,pokaždém otočení se do strany.Večer se kvůli ní převaluji z boku na bok.Jen kvůli ní jsem již přestal aktivně jezdit na kole a jen kvůli ní už nejezdím každý rok na tolik milované běžky.Při plávání v prsa mě tlačí pod vodu-jako by tím chtěla opět naznačit,že jen ONA mi bude říkat,co mám a co nemám.Je mi tolik protivná,je tak bolestivá při každém ranním i nočním cvičení...nadávám jí,zatracuju ji,posílám ji do horoucích pekel,a ona nic.Zdá se,že je děsně věrná.........všem co s ní bojují jako já přeji hodně pochopení v rodině a hodně fyzických i psychických sil. [email protected]

Jana
10x

Je to těžké, vím. Sama vím co to obnáší od roku 1986, Dúvěrně tomu říkám můj bechtěrev. nad vodou mě drží lázně - poslední dobou téměř každý rok. V nejhorší - aktivní fázi, jsem na lázně ještě nárok neměkla a myslím, že právě tehdy by byly nejlepší. Ale i tak, díky za ně v této době. Když to vypuklo, byla jsem pro nepředstavitelné bolesti velmi dlouho nemocná a u posudkové komise, mi řekli, že každého něco bolí a a ni nevím, jak je možné, že jsem zvládla po automatickém ukončení /bez další diskuze/, neschopenky- pracovní proces. No jak, pomocí hrstí prášku, skřípění zubů bolestí.... až za půl roku na přímluvu maminky - zdravotní sestry mi udělali rentgen, pak v rychlosti krevní testy a diagnóza byla na světě. Díky lázním silně omezují nutnost přísunu léků proti bolesti a antirevmatik, které mi na počátku léčby způsobily vředy na dvanácterníku. Zdá se, že ten můj bechtěrev je mi taky věrný, ale nechávám mu tak trochu volnost a"dlouhý řetěz" a on je na něm, jen občas přiběhne, abych věděla, že mě jen tak neopustí...-)

Marta

Hlavně je věrný milenec. Nikdy Vás neopustí.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 95. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Bechtěrevova choroba
Partner rubriky Bechtěrevova choroba

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Co můžete očekávat od rehabilitace?

Upravený a zkrácený záznam živé diskuse (chatu) s panem doc. MUDr. Jiřím Votavou, CSc. z Kliniky rehabilitačního lékařství VFN, která proběhla ve čtvrtek 18. dubna 2002 mezi 10. a 12. hodinou na www.ordinace.cz.

Bechtěrevova choroba ohrožuje hlavně mladé muže

Bechtěrevova nemoc nejčastěji postihuje mladé muže mezi 18. a 40. rokem věku. Toto dědičné onemocnění nelze zcela vyléčit ani předem odhadnout jeho vývoj. Odpovědi na základní otázky týkající se Bechtěrevovy choroby včetně novinek v léčbě pro vás zpracovala MUDr. Marie Sedláčková, primářka revmatologického a rehabilitačního oddělení Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze.

Tajemná Bechtěrevova choroba

Pod tajemným jménem Bechtěrevovy choroby se skrývá chronické zánětlivé onemocnění nejčastěji páteřních obratlů, především pak místa, v němž se spojuje pánev s křížovou kostí. Příznačné jsou pro ni úporné bolesti zad, ohnutí páteře, v důsledku čehož pak nemocní chodí shrbení a předklonění.

Bechtěrevova choroba - bolest v kříži je začátek

Bechtěrevova choroba je chronické zánětlivé onemocnění nejčastěji páteřních obratlů, především pak místa, v němž se spojuje pánev s křížovou kostí. Příznačné jsou pro ni úporné bolesti zad, ohnutí páteře, v důsledku čehož pak nemocní chodí shrbení a předklonění.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce