Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Brněnská klinika uvede v říjnu do provozu 3D laparoskop

( ČTK | přečteno: 4378x )

V Brně bude od října v provozu 3D laparoskop, který lékařům při operacích poskytne zobrazení v trojrozměrné kvalitě. Lepší přehlednost by měla zkrátit operaci i rekonvalescenci a omezit vznik komplikací. Přístroj zprovozní soukromá nemocnice SurGal Clinic, 3D laparoskopii bude používat jako první v České republice, řekla její ředitelka Jitka Kellnerová.

Brněnští lékaři si 3D laparoskop mohli vyzkoušet na jaře, nyní budou na klinice v Dobrovského ulici školit lékaře z jiných zdravotnických zařízení. Operace podle Kellnerové zkrátí o 20 až 25 procent. "Přístroj lze použít v 99 procentech laparoskopických operací. Jde tedy o široké spektrum chirurgických nebo gynekologických zákroků, nejčastější je břišní chirurgie," uvedla Kellnerová. Přístroj klinika získala díky sponzorovi, kterého nechtěla jmenovat.
Při laparoskopických operacích se chirurgické nástroje dostávají dovnitř těla prostřednictvím malých řezů, zákroky jsou prováděny s pomocí optického zobrazení. Pacienti tak oproti běžným chirurgickým operacím ztratí méně krve, zákroky nejsou tolik bolestivé a snižují riziko infekce, protože vnitřní orgány těla jsou méně vystaveny vnějšímu prostředí.
Klinika SurGal Clinic má smlouvy se všemi zdravotními pojišťovnami v ČR, podmínky pro pacienty jsou tam stejné jako v jiných zařízeních. Pro movitou klientelu tu fungují pokoje se službami na úrovni pětihvězdičkového hotelu, jeden den na takovém pokoji stojí 3000 korun. Nemocnice má 90 lůžek, z toho 30 nadstandardních. Před rokem byla budova modernizovaná za zhruba miliardu korun. SurGal Clinic podle slov svých představitelů spolupracuje také s univerzitami a podílí se na výzkumu nových metod léčby.
Nacházíte se v archivu neaktuálních článků!

Pokud hledáte aktuální informace o nemocech a jejich příznacích, chcete vědět detaily a průběh různých vyšetření, nebo se zajímáte o možnosti prevence, využijte horního menu nebo navštivte hlavní stránku Ordinace.cz.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce