Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Digitální technologie zkracují cestu pacienta k léčbě

( Komerční prezentace | přečteno: 7678x )

Mobilní aplikace zaměřené na zdraví a zlepšování komfortu pacientů s určitými zdravotními obtížemi mohou významně zlepšit péči o pacienty, a to především díky možnosti řešit své obtíže interaktivně.

shutterstock.com

Aplikace Lupénka nemusí být navždy…, která je od dubna k dispozici pro iPhone i Android, pomůže pacientovi identifikovat zdravotní problém a nasměruje ho do specializovaného centra léčby. Speciální kalkulačka mu zároveň umožňuje identifikovat stupeň postižení. „Chceme, aby pacienti měli odbornou pomoc doslova po ruce, ať jsou kdekoli a kdykoli – aplikací pro chytrý telefon, který dnes používá už každý třetí člověk, jim ji přibližujeme až na dotek. Takhle blízko dosud řešení zdravotních obtíží nikdy nebylo,“ říká David Plodek, ředitel divize inPharma společnosti Pears Health Cyber, která je lídrem trhu ve vývoji mobilních zdravotních aplikací. 

Projekt Lupénka nemusí být navždy… vznikl na pomoc nemocným lupénkou. Jeho cílem je poskytovat informace o možnostech léčby a pomáhat zvládat traumata s nemocí spojená. Tento počin Nadačního fondu pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením zaštítila kancelář WHO v České republice a spolupracovala na něm Česká dermatovenerologická společnost ČLS JEP, pacientské organizace SPAE a CARD a Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP).

Společnost Pears Health Cyber vytvořila mobilní aplikaci, která je zdarma ke stažení. Aplikace umožňuje uživatelům získat větší přehled o zdravotním problému, odborné péči a také o sociální pomoci. Najdou v něm tipy a doporučení jak překonávat úskalí nemoci, kterou v ČR trpí více než 200 tisíc lidí. Kromě informační části pacienti jistě ocení i užitečné kontakty, například na informační linku zdarma pro všechny, kdo se chtějí dozvědět více o dostupnosti hrazené péče (Platforma zdravotních pojištěnců).  Aplikace je jednoduše ovladatelná a pacient může vyhodnotit svůj zdravotní stav pomocí jednoduché auto diagnostické pomůcky.

O lupénce (psoriáze)

  • Psoriáza je závažné chronické autoimunitní onemocnění postihující každého padesátého člověka ve všech částech světa.
  • Nepostihuje „pouze“ kůži, ale zasahuje i vnitřní orgány organismu.
  • Není nakažlivá – nepřenáší se dotykem od jiné osoby.
  • Může být bolestivá, nevzhledná a velmi stresující.
  • Psoriáza není zatím vyléčitelná, ale léčitelná -  pro každého pacienta dnes existuje možnost léčby, záleží na její dostupnosti.

V České republice lupénka postihuje 2- 4 % osob. „To je téměř třísettisícová armáda našich obyvatel. Patnáct procent z nich trpí těžkou formou s rozsáhlým postižením, které často není z různých důvodů dostatečně léčeno", řekl předseda České dermatovenerologické společnosti ČLS JEP a přednosta Dermatovenerologické kliniky FN Královské Vinohrady,  prof. MUDr. Petr Arenberger, DrSc., MBA.

 (Zdroj: www.nfozp.cz)

O společnosti Pears Health Cyber

Česká společnost Pears Health Cyber už 15 let podniká v oblasti farmacie a zdravotnictví. Zaměřuje se na komunikaci a distribuci ve zdravotnictví, své aktivity rozvíjí v duchu vize Chceme, aby každý, kdo pečuje o zdraví své i těch druhých, měl pro svá rozhodnutí dostatek znalostí a možností volby. Kromě digitálního marketingu provozuje také první a největší internetovou lékárnu a síť kamenných lékáren Harmonia.

Více informací na www.pearshealthcyber.cz.

Přečtěte si také

Co vás zajímá: mám lupénku, nebo jenom lupy?

Prof. Petr Arenberger: Lupénka zkrátí nemocným život až o deset let

Lupénka působí šrámy na kůži, ale i na duši

 

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece
Neumim zobrazi vpravo jansencilag

Mohlo by vás zajímat

Lupénka

Lupénka, latinsky psoriasis, je chronické zánětlivé kožní onemocnění, postihující cca 2-3% středoevropské populace.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce