Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Femibion Intima: konec vleklých poševních zánětů

( Komerční prezentace | přečteno: 16149x )

Úporné vaginální infekce dokáže efektivně zlikvidovat směs speciálních prebiotik, která má navíc dlouhodobý účinek. Gel Femibion® Intima, novinka českých lékáren, může zabodovat hlavně u žen, které trpí opakovanými vleklými záněty.

Nejnovější trend v léčbě vaginálních infekcí spočívá v obnovení zdravé mikroflóry a vytvoření takových podmínek v pochvě, že nežádoucí mikroorganismy (nejčastěji přemnožené kvasinky) nemají prostor pro množení a růst. Právě součinnost obou postupů zaručuje, že typické gynekologické potíže spojené s výtokem, pálením, svěděním a zápachem ustanou, a hlavně se nebudou opakovat. Odborný výzkum se proto soustředil na vývoj a využití prebiotik neboli látek podporujících růst užitečných bakterií. Ty jsou nesmírně důležité, protože snižují kyselost v pochvě a vytvářejí důležitý dezinfikující peroxid vodíku. Díky tomu dochází k potlačení přemnožení těch škodlivých a je zajištěno přirozené prostředí v intimních ženských oblastech.

Prokazatelně účinnou směs speciálních prebiotik obsahuje průlomový přípravek Femibion® Intima v podobě gelu. Jeho působení ještě násobí extrakt z jetele lučního, jenž přispívá ke zvlhčení, a tudíž k regeneraci a správné funkci vaginální sliznice. Velkou výhodou je, že účinkuje dlouhodobě. Navíc řeší další problém – každá žena má specifické přirozené vaginální prostředí, v němž se v rovnovážném stavu vyskytuje 20 až 50 různých bakterií. Použitím přípravku, který obsahuje „potravu“ pro růst tělu příznivých bakterií (glykogen), se nastaví vždy individuální rovnováha.

Jednoduché a bezbolestné použití

Novinka na našem trhu, vaginální gel Femibion® Intima, je již nadávkován v jednorázových aplikátorech. Nejlépe večer před usnutím si prodloužené, tenké ústí tuby zavedete do pochvy a obsah do ní vymáčknete. Jelikož je gel čirý a nevytéká, nemusíte se obávat znečištění nočního oděvu nebo ložního povlečení. Léčbu je ideální zahájit den po ukončení menstruace a pokračovat bez přerušení v následujících osmi dnech. Když ani poté potíže neodezní, je nezbytné navštívit gynekologa.

V průběhu této kúry odborníci nedoporučují používat mechanickou antikoncepci jako pesar a kondom, aby nedošlo k jejich porušení, a rovněž spermicidní přípravky, které účinnost vaginálního gelu snižují.

 Vhodný pro dívky i zralé ženy

Narušení bakteriální mikroflóry v pochvě mívá řadu příčin a přímo souvisí s oslabeným imunitním a hormonálních systémem. Vaginální infekce se tak můžou projevit po léčbě antibiotiky a při užívání některých typů hormonální antikoncepce. V hojné míře potrápí kojící matky, ženy v menopauze nebo diabetičky.

Kromě zdravotních důvodů se na vzniku mykóz podepisuje rovněž životní styl: stres, jenž výrazně snižuje přirozenou obranyschopnost organismu, nevyvážený způsob stravování s přemírou sladkostí, střídání sexuálních partnerů apod. Škodlivá je nedostatečná, stejně jako přehnaná hygiena, tedy časté a nešetrné omývání či výplachy intimních partií. Některým ženám nesvědčí určitý druh mýdel, sprchových gelů a deodorantů, jiné zase bouřlivě zareagují na parfémované vložky nebo toaletní papír. K rizikovým faktorům se řadí těsné spodní prádlo a kalhoty i mokré plavky, neboť vlhko a teplo rovněž vede k přemnožení bakterií vyvolávajících záněty.     

Díky unikátnímu složení je vaginální gel Femibion® Intima určený nejenom pro případy akutních poševních potíží, nýbrž funguje i jako spolehlivá prevence. V lékárničce ženské části populace má proto nezastupitelné místo. Vyjma dívek v prepubertálním věku a těhotných žen, které by jeho aplikaci měly konzultovat s lékařem.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
J1
2x

Femibion Intima: ZAČÁTEK vleklých poševních zánětů...nyní mé zkušenosti... dva kvasinkové záněty po bezprostředních aplikacích tohoto gelu, návštěva gynekologa a pokaždé týdenní léčba Jenamazolem mi naprosto stačily. Jeden zánět by mohla být náhoda a mohla jsem k němu mít již "nakročeno", ale dva rozhodně náhodou nejsou. Nepoužité tuby skončily v "koši" spolu s více než dvěma stovkama, které jsem utratila za tento "zázrak". Zajímalo by mě, jestli má někdo dobré zkušenosti s tímto gelem. PS: Výrobek jsem skladovala a používala dle návodu.

J1

ještě jsem chtěla dodat že tuby nejsou v jednotlivých uzavřených obalech/sáčcích ale jen tak "nasypány" v krabičce.

Dudu
1x

Mám s ním neutrální zkušenosti. Ale souhlasím, že jen tak naházené tuby v krabičce působí hodně nevěrohodně, když všechny takovéto tuby pro vaginální použití se jednotlivě normálně balí...


Celkový počet příspěvků v diskusi: 18. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Gynekologické vyšetření

Gynekologické vyšetření zahrnuje vyšetření zevních a vnitřních pohlavních orgánů ženy. Mezi zevní pohlavní orgány patří zevní rodidla.

Hysteroskopie

Hysteroskopie je metoda, která lékaři umožní prohlédnout děložní dutinu. V jejím průběhu vyšetření je možné provést i léčebný zákrok nebo odebrat vzorek tkáně.

Gynekologické potíže k létu patřit nemusí

Horké počasí a koupání dovedou potrápit. Své o tom ví mnoho žen, které právě v tuto dobu sužují opakované záněty. Jak jim předejít?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce