Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Homeopatie podpoří odolnost organismu!

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 5170x )

V sychravém podzimním počasí řada lidí citlivě reaguje na nevlídnost počasí a s větším či menším úspěchem odolává opakovaným či chronickým infekcím, zejména onemocněním dýchacích cest.

shutterstock.com

V posledních letech přibývá pacientů s poruchami imunity, což se mimo jiné projevilo i přeplněnými ordinacemi alergologů a zvyšováním jejich počtu.

Zdravotní stav pacientů s porušenou imunitou může zlepšit homeopatie.

Především u dětí, ale i u dospělých pacientů s opakovanými infekcemi dýchacích cest pomáhá lék Silicea, zejména tam, kde je organismus vyčerpaný opakovanými nebo chronickými záněty. Působí při zánětech dýchacích cest, uší, u chronické rýmy, při chronických hnisavých projevech na úrovni kůže, ale i u infekcí močových cest. Člověk, který bude na tento lék dobře reagovat, je spíše drobnější, poměrně rychle se unaví, na jeho nehtech jsou patrné bílé tečky nebo čárky (příznak nedostatku křemíku v organismu). Pacienti typu Silicea mají často velký strach z „jehly“, tzn. z očkování nebo odběru krve. Lék podáváme v ředění 15 CH, 1x denně 5 granulí po dobu 2 týdnů. Následně 3x týdně 5 granulí po dobu 6 týdnů, pak 1x týdně 5 granulí po dobu jednoho měsíce.

Osvědčeným lékem na posílení imunity, zejména proti virovým infekcím, je lék Oscillococcinum. Podáváme ho během zimy při nárůstu chřipkových onemocnění, každý týden jednu dávku (1 dávka v tomto případě znamená 1 tubičku malých granulí). Lék působí i jako prevence proti tvorbě oparů a s úspěchem ho použijete také v létě při cestování do cizích zemí jako prevenci průjmových onemocnění. Při této příležitosti podáváme rovněž 1x v týdnu jednu tubičku.

U dětí se sníženou imunitou výborně funguje lék Thymuline, který významně zvyšuje hladinu protilátek; podáváme ho v ředění 9 CH, 3x týdně 5 granulí po dobu 3 měsíců (lék je pouze na lékařský předpis).

Pacienti, kteří negativně reagují na vlhko a chlad, potřebují lék Natrum sulfuricum. Lék podáváme v ředění 15 CH, 5 granulí 1x denně jeden měsíc, další měsíc pak 3x týdně, a pokud je pacient bez obtíží, pokračujeme v podávání léku 1x měsíčně až do skončení zimní sezóny.

Pokud máte i vy potíže s imunitou, zkuste kromě klasických léků i ty homeopatické, můžete být výsledky léčby příjemně překvapeni.

MUDr. Kateřina Formánková
dětský lékař - homeopat

Zdroj: Světhomeopatie.cz

Přečtěte si také

Homeopatie vám pomůže při alergiích

Jaká homeopatika používat a kdy?

Bradavic se zbavíte i bez chirurga

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Jsou homeopatika podvod?

Homeopatici na ni nedají dopustit, pediatři ji nezatracují a ostatní lékaři ji spíše neuznávají.

Najděte si svého homeopata

Pokud potřebujete najít ve svém okolí cetrifikovaného homeopata, bude se vám hodit přehled těch, které garantuje Homeopatická lékařská asociace, čili Sdružení lékařů, praktikujících homeopatii.

Homeopatie: šetrná a účinná léčba bez vedlejších účinků

„Není to zázrak s okamžitým efektem, ale je bezpečná, bez vedlejších účinků a na některé nemoci zabírá zaručeně a velmi rychle,“ říká o homeopatii MUDr. Renáta Sikytová z Homeopatické ordinace v Dobřichovicích.

Homeopatie

Homeopatie je lékařská léčebná metoda založená na principu, že podobné se léčí podobným. Pacientovi je tedy podávána látka, zpracovaná speciálními homeopatickými postupy do homeopatického léku, která je-li podána zdravému jedinci, vyvolá u něj krátkodobě tytéž příznaky a potíže, jakými se projevuje pacientova choroba.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce