Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Homeopatie umí pomoci i se strachem před tabulí

( Renata Vyšínová | přečteno: 10421x )

Nervozita před písemkou, strach z neúspěchu a z toho vyplývající nechuť chodit do školy. Možná to znáte od svých dětí - a možná si myslíte, že s tím prostě nejde nic dělat, že z toho vyrostou. Pomoc ale existuje - nabízí ji homeopatie.

shutterstock.com

Chtěli byste dětem pomoci zvládat psychické problémy, které se pojí se školou – pak by se vám mohly hodit zkušenosti, které má s homeopatickou léčbou podobných problémů MUDr. Tomáš Karhan z Homeopatické kliniky Arnica, který je autorem knihy „Homeopatie a děti“. S podobnými problémy a jejich léčbou se ve své ordinaci setkává už dvacet let.

Umí homeopatie pomoci se strachem, který trápí školáky před písemkou?

„Můžeme pomoci, ale je to trochu „těžší disciplína“ a vyžaduje velmi pečlivou přípravu. Měli bychom o dítěti vědět maximum, abychom dokázali najít vhodný přípravek.“

Můžete jmenovat alespoň nějaký příklad?

„Pokud jsou to běžné strachy ze školy, neurotické potíže, pak můžeme nabídnout léky – Argentum nitricum a Gelsemium. Argentum nitricum je vhodné pro děti, které zmatkaří. Přebíhají z příkladu na příklad a nic pak nestihnou udělat pořádně. Gelsemium je vhodné pro děti, které strach paralyzuje, kteří rezignují, mají pocit, že nic neumí. Lék jim pomůže odbourat stres, uklidnit se. To jsou ale jen dva příklady – léků existuje spousta a je dobré je vybrat právě podle obtíží dítěte, ale i jeho osobnosti. Lze si samozřejmě nastudovat potřebné z literatury, poradit se v lékárně a lék koupit, ale k opravdu kvalitní léčbě je rozhodně zapotřebí podrobné vyšetření dítěte. Musíme zjistit, jak reaguje na stres, čeho se bojí, jestli je spíš uzavřené a jak reaguje na kritiku. Teprve pak může homeopatie opravdu účinně pomoci.“

Říkáte, že si potřebujete udělat obrázek o reakci dítěte. Jak staré dítě o sobě může takové „svědectví“ podat?

„Léčím ekzémy u kojenců. I takhle malé dítě o sobě dobře vypovídá. Během vyšetření vykáže i kojenec překvapivou řadu signálů – byť neverbálně. Sleduji, jestli si pláčem vynucuje maminku, jestli je bázlivé… Výbornou výpověď získávám od sourozenců – ti mají takový zvláštní dětský pohled a jejich poznatky jsou většinou hodně trefné. Informace o dítěti si skládám i při opakované návštěvě, když už ví, do jakého prostředí jde. Dětem velmi pomáhá, že nejsme prostředí plné bílých plášťů, přístrojů a injekcí."

Homeopatické léky, které pomohou s problémy školáků

I tyto léky podáváme v ředění 5 nebo 9 CH:

Gelsemium sempervirens – vhodný pro studenty, kterým strach a stres při zkoušce nedovolí si vzpomenout na učivo, které ale znají. Pomůže proti strachu, který jim rozklepe kolena.

Argentum nitricum – pro žáky, kteří se nesoustředí na práci, přebíhají od tématu k tématu, mluví dřív než myslí a tím pádem nedotáhnou nic do konce.

Ignatia amara – je vhodným lékem pro studující, kteří nemohou myslet na nich jiného než je učení, takže jsou unavení.

Mercurius solubilis – uklidní neklidné žáky, kteří mají potíže s logikou, tedy i s matematikou a z ní vyplývajícími předměty. Tito žáci bývají často nemocní.

Napište nám své zkušenosti při léčbě dětí za pomoci homeopatie. Čekáme na ně v diskusi nebo na mail. [email protected].

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Zmůže homeopatie paradentózu?

Fungují homeopatika i na léčbu a prevenci paradentózy? To vám zodpoví odborník?

Jsou homeopatika podvod?

Homeopatici na ni nedají dopustit, pediatři ji nezatracují a ostatní lékaři ji spíše neuznávají.

Nejčastější mýty o homeopatii

Homeopatií se dá léčit rakovina, při užívání homeopatik musíte zapomenout za žvýkačky a čištění zubů. To jsou některé z mýtů o homeopatii, které bychom rádi probrali.

Homeopatie

Homeopatie je lékařská léčebná metoda založená na principu, že podobné se léčí podobným. Pacientovi je tedy podávána látka, zpracovaná speciálními homeopatickými postupy do homeopatického léku, která je-li podána zdravému jedinci, vyvolá u něj krátkodobě tytéž příznaky a potíže, jakými se projevuje pacientova choroba.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce