Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Cestovní nevolnost zvládnou i homeopatika

( Renata Vyšínová | přečteno: 22335x )

Nevolnost v autě, letadle i ve vlaku jsou častým problémem dětí i dospělých a dokáže jim pěkně znepříjemnit i prázdninové cestování. Můžete ji ale zmírnit, nebo jí zcela předejít. Jednou z možnosti je použít homeopatika.

shutterstock.com

Kinetóza není nemoc -  je to stav, který vzniká při pohybu dopravním prostředkem. V takovou chvíli je mozek zmaten – oči mohou sledovat například nehybnou palubní desku, ale střední ucho reaguje na pohyb. Tyto protichůdné informace vyvolávají v mozku obranné pochody, které se projeví jako nevolnost, ztráta orientace, zívání a únava. Kinetózu může provázet i bledost, nízký tlak a bolest hlavy. Náchylnější jsou děti.

Jak se vyhnout cestovní nevolnosti?

  • Zaručenou metodou je nebýt v jiném pohybu, než je chůze nebo běh – ty jediné mozek vyhodnocuje jako zcela přirozené a kinetózu nevyvolávají.
  • Pomáhá i to, pokud zajistíte, aby do mozku přicházely méně protichůdné informace – tedy sednout si tak, abychom viděli pohyb nebo zavřít oči a pokusit se usnout, aby si mozek mohl brát informace o pohybu jen ze středního ucha.
  • Osvědčenou metodou proti nevolnosti v autě je naučit se ho řídit – pokud totiž docílíte pocitu, že pohyb můžete ovládat, pak nevolnost zmizí.
  • Pomáhá přísun čerstvého vzduchu a studený obklad na čelo nebo zátylek.
  • Pomoci mohou i přírodní metody – proti nevolnosti zabírá zázvor, takže si můžete dát trochu strouhaného před cestou, nebo si na cestu připravit zázvorový čaj. Zabírá i cucání zázvorových bonbónů.

Kinetózu zvládnete za pomoci homeopatie

Nevolnost při cestování můžete zvládat různě. Pomoci vám může i homeopatie. Při výběru vhodného přípravku bystě měli vědět, jaké potíže máte – jak se projevují, při jakých příležitostech se zhoršují a zlepšují. Právě to je rozhodující pro určení vhodného přípravku. Pokud byste si na výběr netroufli sami, určitě vám pomůže odborník – homeopat. Základní přehled vám ale nabízíme:

  • Cesta letadlem může být problémem pro všechny, kteří špatně snášejí výšky a rychle změny polohy. Tito lidé by měli mít po ruce homeopatický přípravek Borax 9 CH, který začnou užívat již den před odletem, pak ráno před letem a také během něj – a to po pěti granulích. Jestliže trpíte klasickou mořskou nemocí při naklánění nahoru a dolů, pak byste měli užívat pět granulí každé dvě hodiny.
  • Pokud máte z létání hrůzu, tak raději zvolte přípravek Argentum nitricum 15 CH – v dávkování jako v předešlém případě. Tento přípravek se používá i v případě nervů například před zkouškou nebo jinou stresovou událostí.
  • Lidem, kterým se kinetóza projevuje prudkými závratěmi a zhoršením vidění a zhoršuje se v teple nebo chladu, můžete vyzkoušet Cocculus indicus 9 CH. Dávkování je v tom případě pět granulí po dvou hodinách.  
  • Člověk, jehož příznakem je při kinetóze hlavně nevolnost, bušení srdce a bledost, stejně jako hodně slin v ústech – tyto příznaky se vylepší na čerstvém vzduchu. Takový cestující by mohl vyzkoušet Tabacum 9 CH – také po dvou hodinách pět granulí.  
  • Nejuniverzálnějším pomocníkem na cesty jsou homeopatické tablety Cocculine. Pokrývají větší množství příznaků cestovních nevolností. Užijte dvě tablety na noc před odjezdem a pak tabletu před cestou a během ní.

Napište nám své zkušenosti s homeopatií. Čekáme na ně v diskusi nebo na mail [email protected].

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Zmůže homeopatie paradentózu?

Fungují homeopatika i na léčbu a prevenci paradentózy? To vám zodpoví odborník?

Najděte si svého homeopata

Pokud potřebujete najít ve svém okolí cetrifikovaného homeopata, bude se vám hodit přehled těch, které garantuje Homeopatická lékařská asociace, čili Sdružení lékařů, praktikujících homeopatii.

Homeopatie: šetrná a účinná léčba bez vedlejších účinků

„Není to zázrak s okamžitým efektem, ale je bezpečná, bez vedlejších účinků a na některé nemoci zabírá zaručeně a velmi rychle,“ říká o homeopatii MUDr. Renáta Sikytová z Homeopatické ordinace v Dobřichovicích.

Homeopatie

Homeopatie je lékařská léčebná metoda založená na principu, že podobné se léčí podobným. Pacientovi je tedy podávána látka, zpracovaná speciálními homeopatickými postupy do homeopatického léku, která je-li podána zdravému jedinci, vyvolá u něj krátkodobě tytéž příznaky a potíže, jakými se projevuje pacientova choroba.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce