Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Jak přežít a užít si Vánoce

( Redakce | přečteno: 37907x )

Kromě cukroví, vánočky, smaženého kapra, bramborového salátu nebo třeba řízků patří k času adventu i zdravé pokrmy.

shutterstock.com

JAK ŽÍT I O VÁNOCÍCH ZDRAVĚ

Předvánoční období se zpravidla nese ve znamení shonu. Nezbývá nám téměř žádný čas pro nás samotné, a to je chyba. Najít si alespoň chvilku denně pro sebe je pro náš zdravý život velice důležité! Často nás navíc trápí stres z toho, jak během Vánoc nepřibrat, jak stihnout všechny předvánoční přípravy, jak zvládnout vánoční úklid, jak po svátcích shodit všechna ta nově nabraná kila apod. Je ale třeba se takto nervovat? Co by měl člověk udělat, aby i o Vánocích žil zdravě?

Základem zdravého života je rovnováha mezi příjmem a výdejem energie. Přijmeme-li více energie v jídle, což je v době adventu velice snadné, musíme se více věnovat pohybu, aby tělo tuto energii opět vydalo. Pokud se tak nestane, začneme tloustnout a s nadváhou a obezitou je spojena řada zdravotních potíží. To platí v jakémkoli ročním období a bez ohledu na to, zda jsou svátky či nikoli. Občasné ochutnání cukroví nemůže uškodit, pokud jej následně vyrovnáme vhodnou pohybovou aktivitou.

„Pokud se nebudete přejídat, najdete si každý den chvíli pro sebe a budete se i v adventním období věnovat pohybovým aktivitám eventuálně pravidelným procházkám, nemusíte se stresovat starostmi ohledně vaší linie a zdravého života,“ radí MUDr. Martin Matoulek, Ph.D., z III. interní kliniky VFN a 1. LF UK.

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Podváha

Nedostatečná výživa je důsledkem nepoměru mezi energetickými požadavky organizmu energií z potravin.

Kdo může za nadváhu?

V dnešním článku začneme hovořit více o konkrétních problémech týkajících se problematiky hubnutí a udržování stálé tělesné hmotnosti. Hovořit o specifických strategiích hubnutí však vyžaduje porozumět základním příčinám nadváhy.

Fyzická aktivita a hubnutí

Pro většinu dietařů je hlavním nástrojem pro redukci hmotnosti omezení přijímaných kalorií. Tomuto tématu jsme se věnovali v našem předešlém příspěvku. Pro zdravou redukci tělesné hmotnosti je však nutno přidat rovněž fyzickou aktivitu. Této složce redukční diety je bohužel věnována malá pozornost, a ve většině případů je považována za pouhý doplněk dietního programu.

Zdravou výživou ke zdravé hmotnosti

V našem dnešním článku začneme hovořit o základních zásadách zdravé výživy a o tom, jakým způsobem si může každý vytvořit zdravý jídelniček podle svých jídelních zvyků. K lepšímu porozumění tohoto tématu se však musíme nejprve seznámit s důležitou pomůckou - potravinovou pyramidou.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce