Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Lehčí forma akné

( Petra Jindrová | přečteno: 6205x )

Už několik let mě trápí lehčí forma akné.Není to nic hrozného,ale radši bych měl obličej jako "dětskou prdelku".Vyzkoušel jsem už různé pleťové vody a i vámi doporučený Dermofug,ale pořád se nic nemění-ani k lepšímu ani k horšímu.Moc by mě potěšila vaše rada a také by mě zajímalo,jak se nejlépe zbavit jizviček po akné. Děkuji,Zdeněk (17)

V sedmnácti letech není problematická pleť nic neobvyklého. Tvorba akné závislí na mnoha faktorech, například výživě, hladině hormonů v těle, množství vody, kterou během dne vypijete, prostředí ve kterém se pohybujete... O svoji pleť byste měl pečovat pravidelně pomocí kosmetických přípravků které jsou určeny výhradně pro problematickou pleť a vyvarovat se drastických "operací" a vymačkávání. Důležité je pravidelné (ráno a večer) čištění pleti. Použijte čisticí gel který naneste a jemně masírujte, potom smyjte vodou, pleťovou vodu bez alkoholu a lehký pleťový krém. Krémy používejte lehké, nemastné. Přípravky na problematickou pleť bývají s obsahem antibakretiálních látek (např. olej z čajovníku, triclosan...) které napomáhají hojení pupínků. Z kosmetických přípravků Oriflame vám mohu doporučit řadu Clear+, která účinně působí právě proti příčinám problematické pleti - vyrážkám, ucpaným pórům apod. V řadě najdete všechny výrobky určené pro pravidelnou péči a navíc Čisticí polštářky s dvojím účinkem a Ošetřující gel. Všechny výrobky obsahují antibakteriální látku triclosan, zinek a vitamín B3.

komerční sděleníZitenax_active_banner_350x250.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Kožní nemoci
Partner rubriky Kožní nemoci

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Anketní otázka

Podle čeho se rozhodujete při výběru matrace?

Zatím hlasovalo 59 lidí

Mohlo by vás zajímat

Lupy - nemoc či kosmetický problém?

Pod pojmem lupy rozumíme drobné, vleklé, více či méně výrazné šupinatění pokožky hlavy, provázené zvýšeným vylučováním tužšího kožního mazu.

Rosacea (růžovka)

Projevuje se zpočátku prchavým, později trvalým zčervenáním s rozšířenými žilkami, dále pupínky až hnisavými puchýřky. V poslední fázi dochází ke zbytnění podkožní tkáně nosu ...

Svědění

Jedná se o nepříjemný kožní pocit, vznikající na základě zevních či vnitřních faktorů. Při hledání příčiny je třeba nejdříve konzultovat odborného kožního lékaře, včetně laboratorních vyšetření, pak eventuálně další odborníky.

Akné

Akné není jen problémem puberťáků.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce