Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Léto na Ordinaci.cz - Ženy

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 13939x )

Je nějaký rozdíl mezi mužem a ženou v letním období? Na první pohled by se zdálo, že ne. Ale to bychom jim nevěnovali článek, že.

Pozor na muže a mokré plavky

Je nějaký rozdíl mezi mužem a ženou v letním období? Na první pohled by se zdálo, že ne. Ale to bychom ženám nevěnovali samostatný článek, že.

Léto na Ordinaci.cz - Ženy

Pokud jde o opalování, zásady bezpečného pobytu na slunci zvládají ženy určitě lépe. Málokterá vyrazí k moři nepřipravena. Je ochotna absolvovat předstartovní kůru v soláriu, nakoupí pro všechny kosmetiku před i po opalování a nezapomene zabalit sluneční brýle a pokrývky hlavy. Česká žena také lépe ovládá prevenci pocení i pocení samotné, což je pro většinu našich mužů zatím neznámá dovednost. Typickým ženským letním problémem se pak stávají gynekologické záněty, za které může koupání v přírodních koupalištích a podcenění mokrých plavek.

Své by o tropických vedrech mohly vyprávět i nastávající maminky. Na jednu stranu si chtějí užít poslední bezstarostnou dovolenou, na stranu druhou se oprávněně obávají zdravotních komplikací , které by pobyt na pláži či cesta letadlem mohly přinést. Mezi námi, sehnat cestovní kancelář, která by nastávající mamince pobyt zajistila, či pojišťovnu, která by ji pojistila, se jí pravděpodobně nepodaří.

Ženy v létě více cestují a spořeji se oblékají, takže dalším typickým nebezpečím je zvýšená míra sexuálního obtěžování ze strany mužů a s tím související hrozba znásilnění. Dobrou zprávou je, že v létě se snáze hubne a tak je možné díky zvýšené pohybové aktivitě a zdravější stravě ztratit nastřádaná zimní kila.



Rady pro těhotné

Těhotenství a cesta letadlem

Těhotenství a cesta letadlem

Jsem v 16. týdnu těhotenství. Plánujeme s manželem delší cestu do Japonska (20 týdnů). Slyšela jsem, že snížený tlak kyslíku na palubě letadla může moje dítě poškodit. Co mi radíte? Více

Těhotenství a cestování
Ženy mohou létat až do 36. týdne těhotenství
Léky v těhotenství

Gynekologické potíže

Kvasinková infekce pochvy

Kvasinkové infekce pochvy

Výtok z pochvy. Bolesti v oblasti genitálu. Svědění. Pálení. Mnoho žen zažilo jistě tyto nepříjemné pocity na vlastní kůži. Kvasinkové (plísňové nebo též mykotické) infekce genitálu jsou u nás právě nejčastější příčinou výtoku. Udává se, že zhruba v 80 procentech případů bývá původcem mykotických zánětů pochvy kvasinka - Candida albicans. Více

Gynekologické potíže k létu patřit nemusí
Gynekologické potíže mohou způsobit i mokré plavky
Kvasinkové infekce pochvy

Letní čtení

Prevence znásilnění
Žena se smetákem

Většina lidí se nikdy nestane obětí znásilnění a většina mužů nejsou násilníci. Bohužel některým ženám, bez ohledu na věk, rasu, pohlaví či ekonomický statut, se tento otřesný zážitek přihodí. Můžete to být právě vy. I když některé níže uvedené rady budou znít poněkud paranoidně, alespoň o nich přemýšlejte. Více

V létě se vám může podařit zhubnout snáze než jindy
Plavání je všestranně vhodný pohyb
Po ovocné zmrzlině dostanete dříve hlad

Živě na ordinaci.cz

Otékají Vám nohy? To mohou být žíly!
Ženské problémy

Nacházíte se v archivu neaktuálních článků!

Pokud hledáte aktuální informace o nemocech a jejich příznacích, chcete vědět detaily a průběh různých vyšetření, nebo se zajímáte o možnosti prevence, využijte horního menu nebo navštivte hlavní stránku Ordinace.cz.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce