Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Magnetická rezonance (MR)

(MUDr. Martina Kasperová | přečteno: 405137x )

Magnetická rezonance je moderní vyšetřovací metoda, která velmi přesně zobrazí požadované oblasti. Poskytuje důležité informace prakticky o všech orgánech v těle.

shutterstock.com

Kdy Vám lékař doporučí toto vyšetření?

Užívá se zejména při podezření na cévní či nádorová onemocnění mozku, při poraněních páteře a výhřezech meziobratlových plotének. Své místo má ale také při zobrazení pohybového aparátu. Lékař si vklidu prohlédne Váš meniskus, aniž by Vám do kolena operačně zaváděl artroskop. Metodou lze jednoduše zobrazit celé tělo. Jedině kosti nejsou vhodné ke sledování tímto vyšetřením. Je to proto, že neobsahují téměř žádnou vodu.

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Edita
18x

pravda,nevedela jsem pred tim ze trpim klastrofobii,lehatko vjelo do ,tunelu,a ja se dusila.museli me zase vyndat.nevim,stalo se mi to 1x a od te doby na cr,nejdu,leda ze by me predem uspali. tak chodim na ct.me nepomohl ani prasek pred cr.tak ze opravdu,kdo o sobe vite ze mate klastrofobii,tak radsi jit na ct.

Naďa

Dnes jsem byla na magnetické rezonanci. Vím, že trpím klaustrofofií,měla jsem strach,ale dala jsem to. Zavřela jsem oči a představovala jsem si, že stojím u otevřeného okna a fouká na mne vzduch. Bez toho ventilátoru bych to opravdu nedala.

ema
27x

je možné si tohleto vyšetření zaplatit soukromě, bez doporučení lékaře - a kolik stojí???


Celkový počet příspěvků v diskusi: 109. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Anketní otázka

Podle čeho se rozhodujete při výběru matrace?

Zatím hlasovalo 59 lidí

Mohlo by vás zajímat

Problémy s prostatou

Slyšel jsem o léku na prostatu, který se jmenuje curbisken blutepolls-dražé, ale nejsem schopný ho nikde sehnat, ani o něm najít jakékoliv informace. Stanislav

Příznaky onemocnění prostaty

Zpravidla se objeví dosud nepozorované problémy s močením. Jejich nástup může být nenápadný a postupný, takže si muž zvykne. V tom případě nechápe zvětšení prostaty jako obtěžující, neboť "už zapomněl", jaké je to normálně močit. Řada mužů je přesvědčena, že poruchy močení patří ke stárnutí a že jde o obraz zcela normální...

Může onemocnění prostaty ovlivnit chuť na sex?

Dobrý den. Doktor mi řekl, že mám zvětšenou prostatu. Od té doby (ale i dřív) mám pocit, že sex neprožívám s partnerkou tak dobře a tak často, jako dříve. Také můj penis není zdaleka tak tvrdý, jako dříve.Nejvíc se ale bojím reakce mé partnerky. Dá se s tím ještě něco dělat? Nebo už to nebude jako dřív?

Sonografie (vyšetřování ultrazvukem)

Vyšetřování ultrazvukem je v současnosti základní a pravděpodobně i nejrozšířenější zobrazovací diagnostickou metodou. Má totiž mnoho předností: nezatěžuje vyšetřovaný organizmus pronikavým zářením ani nutností podávat kontrastní látku jako metody rentgenové, a vyšetřovací přístroj není zdaleka tak drahý jako u počítačové tomografie (CT) nebo magnetické rezonance (MR). Navíc lze, je-li to potřeba, vyšetřovat přímo u lůžka nemocného. Vyšetření je možno dokumentovat: jednotlivé záběry na speciální papír nebo celý průběh na videokazetu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce