Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Maminka Davida, Květa

( | přečteno: 4042x )

Pocházím ze "štíhlé rodiny" a váha nikdy nebyla předmětem rodinného zájmu. Byla jsem pohyblivá, ale v 11 letech mně zjistili špatnou funkci štítné žlázy. Když jsem se v nějakém sportu dopracovala k fázi, že bych ho mohla začít provozovat závodně, nedali mně kvůli této poruše lékařské potvrzení. Na střední škole jsem chodila na aerobik, na vysoké jsem si zvolila plavání. Pak jsem se vdala a ve 24 letech měla syna Davida.

Nadváha u dětí

Po porodu jsem vážila 67 kg a váhu jsem si držela i na mateřské dovolené. Problém nastal, když jsem se po několika letech v práci stala soudkyní a zahájila jsem zcela sedavý způsob života. Během 2 let jsem přibrala skoro 30 kilo a v 29 letech jsem vážila 95 kilo. Bylo to v podstatě paradoxně z nejedení. Ráno jsem vypila čaj a k tomu jsem měla třeba půl rohlíku. V práci byl fofr, většinou jsem celý den nejedla a pořádně jsem se najedla až večer, chodila jsem domů okolo 20 hodiny. Nejhorší to bylo v pátek odpoledne. Přišla jsem po celotýdenní náročné práci unavená domů, usedla jsem před televizi, dala nohy nahoru a vynahradila si celotýdenní půst. Neodbyla jsem se a v břiše se mi rozlil příjemný pocit blaha.

Sobotu a neděli jsme trávili na chatě, pohybu bylo jen trochu okolo zahrádky, což nebylo nijak fyzicky náročné. Moje kila navíc nikomu nevadila. V rodině, kde jsou všichni střízlíčci, ocenili moji mohutnější postavu. Připomínala jsem jim dědečka, který byl jediný robustní. V práci všichni vidí jenom spisy a nikdo si toho ani nevšiml. Moje kamarádky také tloustly a ani já sama jsem se necítila špatně.

Zlom nastal tehdy, když si manžel, který hodně sportuje, přivodil úraz. Byl na několika operacích a musela jsem ho zastoupit také na takewon-do, kam se synem aktivně docházel. Po prvních rozcvičkách jsem nemohla ráno vstát, bolelo mě celé tělo. Za několik měsíců jsem si zvykla a přišla jsem zase na chuť pohybu. Zjistila jsem, že už nefuním do schodů a že se mi v práci chodí se spisy lépe. Došlo to tak daleko, že mně trenér nabídl, zda se nechci účastnit závodů, protože v mé věkové a váhové kategorii bych byla v podstatě sama a nosila bych domů samé zlaté medaile. Tak daleko jsem nedošla, ale nyní, i když už je manžel zdráv, chodíme na takewon-do všichni tři.

Zorganizovala jsem si čas, sice chodím do práce občas i v sobotu nebo neděli, ale zase mám čas na pohyb. Naučila jsem se najít čas i na pravidelné jídlo. Do práce si nosím obědy, střídám se s kamarádkou a začaly jsme pravidelně jíst. Chtěla bych zhubnout pomalu tak 20 –30 kilo, prvních pět se už podařilo.

Připraveno ve spolupráci s Občanským sdružením ISTOB, kde můžete soutěžit v soutěži Hravě žij zdravě. Přihlášky a další informace o aktivitách společnosti ISTOB získáte na telefonním čísle 241 763 451. Na tomto čísle se také můžete přihlásit do kurzů snižování nadváhy pro děti s rodiči .

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce