Inzerce https://www.lekarna.cz/potraviny-pro-zdravi/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=potraviny-pro-zdravi

Martin: Pět let se s potížemi s erekcí nikomu nesvěřil, teď nad tím nevěřícně kroutí hlavou

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 12611x )

Každý druhý muž starší 35 let má podle průzkumů problémy s erekcí. A čtvrtina z nich se s problémem nikomu nesvěří – tak to vyplývá z ankety, ve které v letošním lednu hlasovali čtenáři www.ordinace.cz. Muži s problémy se nesvěřují ani partnerce, natož lékaři. I Martinovi trvalo pět let, než sebral odvahu a své potíže s erekcí začal řešit. Vyplatilo se mu překonat stud a strach.

shutterstock.com

Martinovi je 49 let, pracuje jako řidič tramvaje. Než začaly jeho první problémy, miloval se se svou přítelkyní téměř každý den. Tedy výrazně častěji, než je český průměr 2x týdně.

"Tušil jsem, co je příčinou mých problémů: přestávalo nám to klapat na všech frontách, ztrácel jsem o svou přítelkyni zájem a vlastně toužil poznat někoho jiného. Přičítal jsem to i únavě," popisuje Martin své počáteční pocity, když se mu občas, později však stále častěji, nepodařilo erekce dosáhnout vůbec nebo byla tak slabá, že k pohlavnímu styku vůbec nedošlo.

Únava a psychická nepohoda také pramenily z toho, že byl nějaký čas bez práce, potom práci našel, ale musel se na začátku hodně naučit, aby ji zvládnul. Doma byla na pořadu dne nejen malá nedorozumění, ale i hádky, uražené pohledy a dlouhé večerní procházky, na které ovšem poté, co prásknul dveřmi, vyrážel každý sám. Sex z Martinova života na čas zmizel úplně.

Trvalo však další tři roky, než se s přítelkyní definitivně rozešel. Martin doufal, že s novým vztahem jeho problémy s erekcí zmizí. V práci už byl v pohodě, cítil se na prahu nové etapy života. Navázal několik povrchních známostí a k jeho překvapení se potíže s erekcí objevily znovu.

"Když už jsem se rozhodl, tak jsem šel rovnou ke kováři. Neuvažoval jsem ani na minutu o různých "zázračných" metodách, které by mi "určitě" pomohly. Nechtěl jsem riskovat. A tak jsem našel na internetu telefonní číslo přímo do urologické ambulance a objednal se k lékaři," říká muž.

"Ani jsem si nedovedl přestavit, že to proběhne tak v pohodě. Mluvili jsme o tom jako chlap s chlapem. Moc za to panu doktorovi děkuji," říká Martin s tím, že byl až zaskočen vstřícným a přátelským, ale i velice přímým přístupem lékaře. Celková anamnéza i další vyšetření nejen že ukázaly možnost jak Martina léčit, ale i pravou příčinu jeho potíží – vysoký krevní tlak.

Martin už užívá léky na erektilní dysfunkci třetím rokem, ale v současnosti už jen příležitostně, protože čerstvý a spokojený vztah, který v současnosti má, spolu s vědomím, že se může na své léky spolehnout, přispívá k posílení sebedůvěry, která určitě hraje důležitou roli při řešení poruch erekce.

Martinovým překvapením však ještě neměl být konec. Udělal velmi dobrou zkušenost i se svou praktickou lékařkou, která se shodou okolností na potíže s erekcí zeptala, když mu předepisovala léky na vysoký tlak. Martin nezatajil, že problémy má, navštěvuje odborného lékaře, který mu předepisuje léky. Paní doktorka ho informovala, že mu je může předepsat i ona, takže se na ni může kdykoli obrátit.

Vypadají poruchy erekce po dočtení tohoto příběhu ještě jako tabu?


Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Martin
4x

Jak jsem psal.Divím se jaké hnoje na tlak berou lidi a neprotestují.No 10 miliónů vymytých mozků s nosy na ČT1.Léky na tlak(ramipril),které způsobují mrtvičku,infarkt(jestli takové hnoje berete nebo nic,vyjde to stejně,mrtvička),sraženiny v krvi,poškození kostní dřeně a tím krvetvorby,poškození ledvin,cirhózu jater a další hrůzy.Jen to berte hlupáci.Člověk je genově připraven na 140 let,díky doktorům(doktorská vraždící zrůda MUDr.Maria Quispeová-Sotová) se sotva dožije důchodu.Půl roku posílán doktorským debilem s 170/115 na psychiatrii.Další doktorský dement nebyl schopen snížit pod 170/100.Já argininem(jedna tobolka po třech dnech) na 120/80.Poslední doktorský grázl,Sotová mě otrávila,ta se nedožije podzimu,za to ručím.Důkazy jsou na stahuj,ulož to Rapidshare pod lékaři a NWO.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 1. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Rychlé sexuální vzrušení

Znáte nějakou bylinu, která by mi pomohla se rychleji vzrušit při pohlavním styku? Vlaďka

Cukrovka (diabetes)

Chtěla bych se zeptat, zda existují nějaké homeopatické léky, které by pomohly v léčení cukrovky. Alice

Diabetes mellitus, úplavice cukrová, lidově cukrovka

Diabetes mellitus představuje skupinu chronických onemocnění, která mají různý mechanismus vzniku a projevují se poruchou metabolismu cukrů, tuků a bílkovin.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce