Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Nebezpečné panenky pro malé slečny

( Ministerstvo zdravotnictví České Republiky | přečteno: 20803x )

Ministerstvo zdravotnictví s ohledem na riziko pro lidské zdraví informuje veřejnost o riziku látky di-(2-ethylhexyl)ftalátu (DEHP) obsažené v těchto panenkách. Riziko obsahu DEHP v hračkách spočívá v tom, že při hře mohou estery kyseliny ftalové přicházet do kontaktu s ústy a kůží dítěte, mohou přecházet do slin, ulpívat na rtech a sliznici a v neposlední řadě mohou být společně se slinami konzumovány. DEHP působí na reprodukční orgány.

Panenka HAPPY GIRL, Happiness from now onpanenka

Popis: Plastová panenka typu „Barbie“ s dlouhými různobarevnými vlasy (např. hnědými, blond, růžovými) v šatech různých barev a materiálů. Je vyrobena z nepříliš kvalitního plastu s drobnými kazy. Hračka je balena v kartonové skládačce o rozměrech cca 30 × 7 × 3,5 cm. Skládačka je zdobena obrazy mladých dívek, květin a doplňků (např. zrcátek, hřebenů a kabelek). Na kartonu je uveden název výrobku, anglické  varování před obsahem malých částic a s tím související nevhodností pro děti do 3 let v angličtině i formou piktogramu, značka shody CE a piktogramy recyklace a Zeleného bodu. Na obale je rovněž anglicky zmíněna skutečnost, že barvy a doplňky se mohou lišit (Color and decorations may vary.) Na zadní stranu skládačky je dolepena bílá etiketa s uvedením českého názvu výrobku, různých kódů, nedohledatelné firmy jakou distributora, českým, slovenským a polským  varováním před obsahem nebezpečných částic a s tím související nevhodností výrobku pro děti do 3 let. 

panenkaPanenka My Fashion, Beautiful Girls

Popis: Plastová panenka s větší hlavou a modrými vlasy v tmavé sukni s britskou vlajkou a s barevným topem na ramínka. Materiál těla panenky vykazuje drobné kazy. Hračka je balena v modré kartonové skládačce s plastovým průhledem o velikosti 27 (29,5) × 8 × 4,5 cm. Na kartonu se nacházejí anglické nápisy identifikující výrobek a zemi původu a varování před obsahem malých částic a s tím související nevhodností pro děti do 3 let v angličtině a dalších jazycích i formou piktogramu. Na zadní stranu skládačky je dolepena bílá etiketa s uvedením českého názvu výrobku, čarového (EAN) kódu, země původu, poštovní a e-mailovou adresou distributora a jeho webovou stránkou, varováním před obsahem nebezpečných částic a s tím související nevhodností výrobku pro děti do 3 let.

Panenka SWEET GIRLZ, Very Happypanenka

Popis: Štíhlá plastová panenka s velkou hlavou a dlouhými vlasy různých barev (např. hnědá či blond) obutá do červených bot na podpadku. Oblečení panenek je velmi různorodé, jak druhově, materiálově i barevně (kalhoty, sukně, top, látka hrubá, hladká,lakovaná, krajka atd.) Hračka je upevněna v bílé kartonové skládačce s plastovým průhledem, s fialovou spodní částí s anglickými nápisy a obrázky panenek, poníků a předmětů s hudební tématikou.

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Velmi nebezpečné kousátko

Dětské vibrační kousátko ve tvaru včelky by mělo dětem ulevit, když se jim prořezávají zoubky. Ve chvíli, kdy se "zakousnou" do jeho tykadel, mělo by se jim dostat úlevné masáže. Bohužel se ukázalo, že intenzita vibrací je taková, že by mohla dítěti vážně poškodit zdraví.

Na obracečku můžete mít alergii

Výrobky, které přijdou do styku s potravinami, by neměly obsahovat škodliviny. V této obracečce s kytičkami ale hygienici našli velké množství formaldehydu. Ten by mohl způsobit mimo jiné alergickou reakci.

Afrodisiakum Magic Power Coffee nečekaně snižuje tlak

Původně to mělo být zaručeně účinné přírodní afrodisiakum, ale odborníci prokázali, že to může být zabiják. Ve spojení s některými léky může totiž nečekaně a velmi zásadně snížit krevní tlak.

Z takových misek děti nekrmte!

Krmit děti z podobných misek je nebezpečné - uvolňuje se z nich velmi nebezpečný formaldehyd! Maminky by je měly rozhodně odstranit z dosahu dětí, protože vzhledem k barvám a tvarům je svádějí i k okusování!

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce