Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Pálení žáhy

( Redakce | přečteno: 370636x )

Pálení žáhy vzniká v důsledku tzv. gastroesofageálního refluxu neboli refluxní choroby jícnu.

shutterstock.com

Co neovlivníte

Pokud u Vás refluxní choroba jícnu vznikla hlavně v důsledku hiátové kýly (viz výše), těžko ji většinou odstraníte jen vlastní pomocí. Ke zmírnění nepříjemného pocitu pálení žáhy však máte mnoho dalších možností.

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Jan S.
12x

Článek nepopisuje vniknutí žaludečních šťáv do plic. Trpím tímto jevem při uvolnění jícnového svěrače - hernii. Vniknutí žaludečního obsahu je velmi bolestivé, odeznívá i několik hodin. Zajímá mne, jak je tato situace nebezpečná a jak při ní postupovat. Dochází k ní zpravidla ve spánku a nepomáhá ani zvýšená poloha hlavy. Děkuji.

Jaromír229
5x

Článek se nezmiňuje o negativních následcích operativní léčby refluxu. Já jsem se této operaci asi před třemi léty podrobil a před ní jsem byl upozorněn pouze na to, že budu mít doživotně zakázáno těžkou práci v předklonu. To mi nevadilo, protože nejsem těžce fyzicky pracující. Nedávno jsem však prodělal infekci, kterou běžně provází zvracení. Byl jsem překvapen, že obsah žaludku i přes veškeré spontánní úsilí mého organizmu přes takto vytvořený "ventil" neprošel. To bylo jednak velmi vysilující, jednak to může být i nebezpečné - například při otravě, protože se tělo nezbaví škodlivé látky touto jednoduchou a nejúčinnější cestou. Její nemožnost může vést až k fatálním následkům. Je moje domněnka, že toto řešení refluxu má za následek ztížení až znemožnění zvracení pravdivá? Před operací jsem se zvracením žádné problémy neměl.

Lomonosov

Po operativní léčbě jícnu, převážně v případě oprativního zúžení popř. plastice jícnu, je možné, že zvracení samo o sobě bude buď velice obtížné v krajním případě znemožněné.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 33. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Zažívací problémy a nemoci

MUDr. Tomislav ŠvestkaIV. interní klinika, 13. prosince 2001

Pálení žáhy

Pálení žáhy vzniká v důsledku tzv. gastroesofageálního refluxu neboli refluxní choroby jícnu.

Zažívací potíže nejen o Vánocích - 1. část - žlučník

Je to tak. Vánoce neslavíme "pouze" jako svátek rodiny, zrození, nového začátku. Ale také jako svátek dobrého jídla, a to nejlépe v co největším množství. A často v co nejdivočejších kombinacích. Ale vedle nedopnutého knoflíku na kalhotách nám mohou hrozit i více či méně závažné zažívací potíže. Pokud už na ně dojde, buďte připraveni!

Zažívací potíže nejen o Vánocích - 2. část - pálení žáhy

Pálení žáhy sice zdaleka není tak závažný stav jako akutní žlučníkový záchvat, ale je to nepříjemnost, které dokáže pořádně pokazit sváteční náladu. A vzhledem k našemu chování u přeplněných vánočních stolů nás může snadno zaskočit. Dokážeme pálení žáhy poznat a najít rychlou úlevu? A můžeme mu předejít?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce