Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Penál, tužky, respirátor. Nepodceňte povinnou výbavu školáka

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 283x )

Zatímco v minulých letech rostl s blížícím se koncem prázdnin zájem rodičů o školní aktovky a pomůcky, letos by vedle penálu nebo pravítka měl být v nákupním košíku i dětský respirátor. Cena takového respirátoru? Zhruba 100 korun.

Dobrá rada
shutterstock.com

Vybavte se včas respirátory pro děti, radí výrobci ochranných pomůcek. Situace kolem koronaviru se neustále vyvíjí a je dobré být připraven na všechny možné scénáře. I v tomto případě je ale dobré obracet se na ověřené výrobce respirátorů. S nelegálními a nekvalitními respirátory se totiž s blížícím se podzimem budeme setkávat stále častěji.
„Dětské respirátory se dají pořídit od 85 do 12O korun za kus. Cena se odvíjí podle toho, zda rodiče upřednostňují ochrannou třídu FFP2 nebo FFP3 a jestli si vyberou variantu s ventilkem nebo bez ventilku, informuje Martin Trojan, obchodní ředitel společnosti Moldex.

Respirátor – pro neočkované děti dobré řešení

Dosavadní zkušenosti s pandemií ukazují, že roušky ani nekvalitní nedoléhající respirátory nefungují, a tím ohrožují děti. Jaký respirátor tedy vybrat? Důležité je, aby byl respirátor s velmi nízkým odporem při dýchání – to znamená, aby dobře těsnil ale zároveň se dítěti komfortně dýchalo po delší dobu. Takový respirátor malý školák nemusí kvůli sníženému komfortu sundávat. Samozřejmě se dá opakovaně použít a dekontaminovat.

„Zatím je dětských respirátorů dostatek. Zvýšený zájem o jejich nákup očekáváme ke konci prázdnin. Je ale dobré myslet už teď právě na to, že drtivá většina dětí není očkovaných a kvalitní český respirátor je od mutací, jako je delta, ochrání lépe než klasické roušky, dodává Trojan.

Základní rady při výběru dětského respirátoru

Je dobré dbát na to, aby měl respirátor velikost odpovídající rozměru dětského obličeje a tvarovaný design zajišťující dokonalé utěsnění. Neméně důležité je, aby byl respirátor tvořený, pokud možno, skládanou filtrační látkou, která zajistí nižší odbor vzduchu, a tím příjemné dýchání po delší dobu

„Patentovaná technologie filtrace se vyznačuje několikanásobně větším povrchem filtrační látky než u běžných respirátorů. Tím zajišťuje menší dýchací odpor, což vede ke komfortnějšímu dýchání po celou dobu vyučování, dodává Trojan. 

V jakém případě je pro školáka povinný respirátor?

Pokud se žák základní či střední školy se na začátku září neotestuje antigenními testy na covid-19 (v termínech 1. nebo 2. září, 6. a 9. září), bude muset mít ve škole po celou dobu ochranu dýchacích cest. Jak to bude s dalším povinným nošením respirátorů?

„Záležet bude na aktuální situaci a vývoji především kolem mutace delta a jak se k tomu postaví Ministerstvo zdravotnictví. Je velmi pravděpodobné, že u neočkovaných dětí bude po celou dobu vyučování povinná ochrana dýchacích cest, uzavírá Trojan.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce