Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Pokoutně sehnané léky mohou způsobit více problémů než užitku

( Pavla Skurovcová | přečteno: 6643x )

Léky na poruchy erekce, antidepresiva a léky na hubnutí. Lidé se je velmi často snaží koupit na černém trhu s léky.

Pokoutně sehnané léky mohou způsobit více problémů než užitku

Léky na poruchy erekce, na hubnutí či antidepresiva. To je nejčastější zboží, které se lidé snaží koupit na černém trhu s léky.

Pokud často využíváte internet, respektive emailovou poštu, zřejmě jste také neušli záplavě spamů, které nabízejí kvanta léků, ke který byste se bez lékařského svolení neměli sami dostat. Léky na poruchy erekce patří mezi nejčastější. Proč? Jedna z bariér, kterou se kupující snaží takto obejít, je stud. Ostych před lékařem je podle androloga Karla Kočího v Česku velký problém. Odhaduje se, že k lékaři u nás přijde tento problém řešit jen každý desátý muž.

Sehnat si některé léky na černém trhu pak muži považují za výhru, aniž by si uvědomili rizika takového chování. Je třeba, aby každý věděl, že porucha erekce není sama o sobě nemoc. Jde o příznak toho, že v organismu není něco v pořádku. „Je to cenný varovný příznak, protože může signalizovat vážné onemocnění, které je dosud skryté,“ vysvětluje Karel Kočí.

Tím však nechce říci, že každý případ poruchy erekce znamená fatální chorobu. Ale v řadě případů se dá včasným vyšetřením předejít vážným následkům dosud nepoznaného a tudíž neléčeného onemocnění. Často jde například o cukrovku, vysoký krevní tlak, srdeční onemocnění, vysoký cholesterol, v krajním případě třeba i o nádoru. To je hlavní důvod, proč by každý muž s tímto problémem - nikoli jednorázovým selháním erekce - měl vyhledat odborného lékaře. „Další důvod, proč by měl každý muž brát léky na poruchy erekce jen z rukou odborného lékaře je ten, že jsou na předpis nikoli proto, aby bílá mafie šikanovala nebohé pacienty, ale proto, že za určitých okolností mohou způsobit i komplikace,“ říká Karel Kočí. Lékař proto musí posoudit, zda by v tom kterém konkrétním případě nebyl vhodnější jiný lék či jiný postup.

Muž, který si obstará tyto léky pokoutně, riskuje, že si způsobí více problémů než užitku. Kromě toho je velké riziko, že koupí padělek. „Doktor Wilson se svými spolupracovníky zkoumal vzorky léků zakoupených na internetu. Při analýze zjistil, že tyto ´léky´ obsahují třeba jiné složky či menší množství účinné látky. Odhaduje se, že asi polovina tablet Viagry prodávaných přes internet jsou padělky,“ říká Karel Kočí.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce