Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Připravte pokožku na sluneční paprsky! Opalování bez rizika.

( | přečteno: 3961x )

Ne nadarmo se říká "kam nechodí slunce, tam chodí lékař". Slunce je zdrojem naší životní energie, dobré nálady a působí podpůrně na celý náš organizmus. Avšak jen do doby, kdy to nepřeženeme.


Ne nadarmo se říká „kam nechodí slunce, tam chodí lékař“. Slunce je zdrojem naší životní energie, dobré nálady a působí podpůrně na celý náš organizmus. Avšak jen do doby, kdy to nepřeženeme. Problém nastává, když ručička teploměru ukazuje 35 stupňů, zato moře je krásně osvěžující a my, vystresovaní a zvyklí na klimatizované místnosti, se vrháme do jeho vod. Předtím jsme se jen v rychlosti namazali krémem a už chytáme „bronz“. Vždyť za těch 10 dní musíme dohnat úplně vše, a nejlépe na celý rok dopředu.

Tak tento scénář zná snad každý z nás. Jenomže na nápor slunečních paprsků se musíme důkladně připravit. Nejdůležitější je obstarání kvalitního přípravku na slunění – ve formě krému, mléka, oleje nebo gelu. Je také důležité, aby tyto přípravky obsahovaly dostatečně vysoký filtr a chránily pokožku před škodlivými ultrafialovými paprsky (UVA a UVB). Ty totiž v podkoží vyvolávají záněty a v horším případě velmi bolestivé puchýřky. Zjednodušeně řečeno, sluneční záření způsobí v kůži spousty miniaturních zánětů, kterým se kůže brání zvýšenou tvorbou pigmentu. Hodnota SPF – slunečního faktoru, by proto ani v našich podmínkách neměla být nižší než 8 nebo 10.

S komplexní řadou exkluzivních přípravků "na" i "po" slunění přichází česká společnost DACOM Pharma.

Přípravky na slunění pro dospělé i děti

DACOM SUN

Řada přípravků DACOM SUN na slunění nabízí voděodolná mléka na opalování s ochranným faktorem SPF 10, 15 nebo 20 nebo nemastné opalovací oleje s SPF 8 a 10.

Voděodolná lehce roztíratelná opalovací mléka s Beta-karotenem a unikátním LCS systémem (Level Control Systém) poskytují dokonalou ochranu pokožky. Tento systém zajišťuje pomocí speciálně upraveného silikonu rovnoměrný film po celém povrchu kůže a pokrývá všechny nerovnosti kůže. Tímto zabraňuje vzniku mikrospálenin výstupků pokožky, které při aplikaci běžných opalovacích přípravků zůstávají nechráněny. Beta-karoten navíc usnadňuje zhnědnutí pokožky.

Naproti tomu nemastné opalovací oleje obsahují extrakty z rostlinných olejů, vitamin E a D-panthenol k regeneraci a zvláčnění pokožky. I zde je použit systém (LCS), který vytváří stejnoměrný ochranný film v optimální kombinaci s UVA a UVB filtry.

Ochrana pro ratolesti

DACOM SUN

Kojenci a batolata do věku 3 let by se slunečnímu záření neměla vystavovat vůbec, ale i tak je musíme chránit. Přípravek DACOM SUN opalovací mléko dětské je určený pro jemnou a citlivou dětskou pokožku. Obsahuje Beta-karoten i olivový olej pro zvláčnění pokožky. Ochranný faktor (SPF 20) a unikátní LCS systém poskytují dokonalou ochranu.

Ochrana rtů a citlivých částí obličeje

Spálený nos nebo uši? Tak to vás již trápit nemusí. Výrobce pamatoval i na extrémně citlivé části obličeje a nabízí speciální ochranný krém FACE DACOM Sun block v mini-balení 25ml SPF 30. Naopak pro rty je k dispozici pomáda s ochranným faktorem SPF 20. Pomáda je vhodná k použití i v zimě na hory.

Hydratace po slunění

DACOM SUN

Kůže se při nadměrném slunění vysušuje a společně s vodou se z ní ztrácejí i mnohé výživné látky a vitaminy. Proto se doporučuje pokožku vždy po slunění hydratovat a zklidnit. Můžeme tak předejít jejímu vysušování, a také i vráskám. Ochranné mléko po opalování DACOM AFTER SUN s mátovou silicí a bambuckým máslem Karitéa obsahuje mimo jiné, provitamin B5, allantoin, fosfatidy a vitaminy E, B1, B2 a B6. Regenerační a hojivý extrakt z měsíčku lékařského, Aloe vera a exkluzivní přísadu - vysokomolekulární hyaluronan, které urychlují regeneraci spálené kůže, působí chladivě a vyhlazují jemné vrásky.

Pokud vás přípravky zaujaly, můžete si je běžně zakoupit v lékárnách po celé ČR anebo na www.lekarna.cz. Pro ty, co rádi soutěží, je zde možnost vyhrát, stačí zapojit se do soutěže.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Úloha výživy v prevenci nádorových onemocnění

Neexistuje snad žádná oblast výživy, která by byla tak bohatá na informace, jako oblast vztahu výživy k rakovině a současně žádná oblast, kde by se vyskytovalo tolik dezinformací, poskytujících klamnou naději pro pacienty s nádorovým onemocněním. Všechny údaje o nových zaručeně účinných protinádorových látkách, získané na laboratorních zvířatech, hlavně na hlodavcích, je třeba brát se značnou rezervou.

Zhoubné nádory kůže

Rozeznáváme tři hlavní typy zhoubného bujení kůže. Nejčastějším vyvolávajícím faktorem je UV záření. Schopnost UV radiace iniciovat vznik nádoru kůže je ovlivněna...

Histologické vyšetření

Je mikroskopické vyšetření malého kousku tkáně, který byl předem odebrán z Vašeho těla. Vzorek se odebírá z nemocného orgánu.

Nemoci kůže

Kůže je největší lidský orgán, který má kromě estetické funkce i řadu dalších důležitých úkolů.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce