Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Proč nakupovat léky online

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 2015x )

Internetové nakupování se stalo běžnou součástí každodenního života českého zákazníka. Češi nakupují přes internet běžně i léky. Láká je hlavně cena, pohodlný výběr od stolu a někdy i to, že o citlivých zdravotních problémech nemusí s nikým mluvit.

shutterstock.com

Škrábe vás v krku, máte plný nos, cítíte se slabí a vaše domácí lékárnička je prázdná? Žádný strach, díky prodeji léků přes internet už nemusíte vážit vyčerpávající cestu do lékárny. Vše, co budete potřebovat je mobilní telefon nebo počítač a samozřejmě internet.

Nakupování přes internet je praktické, pohodlné a stále oblíbenější. U léků ale stále většina z nás váhá. Jaké jsou výhody nakupování léků přes internet?

Výhody nakupování online - pohodlně, levně, anonymně

  1. Nakupování léků přes internet šetří peníze i čas.
  2. Léky doručí až k vám domů.
  3. Můžete sami porovnat produkty a vybrat si ten nejlepší.
  4. Nakupujte z pohodlí domova.

Nakupování léků přes internet má samozřejmě řadu dalších výhod. Jednou z nespočetné řady výhod online nakupování je pro mnohé nepochybně i jeho diskrétnost. V soukromí domova si do virtuálního nákupního košíku vložíte bez ostychu i zboží, o které byste si možná v přeplněné lékárně neměli odvahu říci. Mluvíme o různých doplňcích pro pány nebo dámy, které snad nemusíme více ani rozebírat.

Mladé maminky a senioři

Online nákupy v lékárně jistě ocení i zaneprázdněné maminky či imobilní senioři. V e-lékárně totiž natrefíte i na dětskou kosmetiku, plenky, různé doplňky stravy či vitamíny, ale i zdravotnické příslušenství, které vám doručí přímo domů.

Je nakupování léků online bezpečné?

Přestože se nákup léků přes internet těší v poslední době velké oblibě, najdou se i tací, kteří ho považují za riskantní nebo dokonce velmi nebezpečný. Často totiž vyvstává otázka, zda je zboží nakoupené v internetové lékárně totožné s tím, které koupíme v té klasické lékárně. Hovoří se o tzv. padělání léků, které nejen že nemusí splňovat požadovaná kritéria, ale dokonce mohou obsahovat škodlivé látky. Řešení je však v tomto případě velmi jednoduché. Ověřené internetové lékárny naleznete na stránce www.sukl.cz.

Pro odbornou radu do kamenné lékárny

Kamenné lékárny mohou konkurovat e-shopům pouze odborným poradenství, které na internetu není. Při osobním kontaktu dochází k rozhovoru, ze kterého jasně vyplyne, který lék je pro daného pacienta vhodný.

Podle Vladimíra Finsterleho, předsedy České asociace provozovatelů internetových lékáren, i lékárenské e-shopy zlepšují komunikaci se svými klienty.
Lékárna.cz vychází vstříc lidem, kteří stojí nejen o levné a kvalitní léky, ale i o dostatek informací o nich. Nabízí na svých stránkách k prodávaným přípravkům i srozumitelné informace, které lidem dají možnost se dobře rozhodnout při výběru. Také má úplnou databázi příbalových letáků a informací o přípravcích, které prodává,“ říká doktor Vladimír Finsterle z Lékárna.cz

Víme, kde nakupovat?

Nejlepší je podívat se na stránky Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL), kde najdete seznam všech certifikovaných lékáren, které smí prodávat léky na internetu.
Pokud se zákazník rozhodne realizovat svůj nákup léků online – měl by si dát velký pozor a nakupovat pouze v prověřených internetových obchodech. Ty totiž musí splňovat stejná kritéria jako kamenné lékárny.

Jaká to jsou?

  • Musí mít zřízenu informační službu, poskytovanou farmaceutem nebo farmaceutickým asistentem po vymezenou provozní dobu. 
  • Předmětem zásilkového výdeje mohou být pouze léčivé přípravky registrované v souladu s § 25 odst. 1 zákona o léčivech, jejichž výdej podle rozhodnutí o registraci není omezen podle § 39 odst. 5 zákona o léčivech nebo není vázán na lékařský předpis. Zásilkovým způsobem tedy nelze vydávat léčivé přípravky, jejichž výdej je vázán na lékařský předpis, léčivé přípravky obsahující návykové látky a léčiva, která mohou být vydávána bez receptu s omezením.
  • Na každé jednotlivé stránce internetových stránek, která souvisí s nabídkou výdeje léčivých přípravků, musí být zřetelně zobrazené logo státní autority (SUKL) obsahující náležitosti stanovené přímo použitelným předpisem EU, umožňující identifikovat členský stát, ve kterém je osoba nabízející léčivé přípravky usazena.
  • Lékárna zajišťující zásilkový výdej je povinna zajistit balení a dopravu zásilek obsahujících léčivé přípravky způsobem, který zajistí zachování jakosti léčivých přípravků.

První internetovou lékárnou, která má v ČR už 15ti letou tradici a která splňuje všechny výše uvedené standardy je Lékárna.cz.Ta také získala první místo v kategorii Cena kvality: zdraví v soutěži ShopRoku 2017 vyhlašované portálem Heureka.cz.

Žijeme v době, kdy nakupujeme online téměř vše, tak proč by měli být právě léky výjimkou.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce