Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Roste zájem o domácí diagnostické testy

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 1297x )

Prudký nárůst zájmu o domácí diagnostické testy potvrzuje největší česká internetová Lékárna.cz. Výhodou nákupů testů přes internet je zejména anonymita. Nejžádanější jsou nyní testy na přítomnost infekce, na intoleranci potravin a HIV testy.

shutterstock.com

„Nikdo vám při nákupu nepřešlapuje za zády, prostě máte podezření, tak si objednáte test, ten si sami doma provedete a jste orientačně v obraze. Internet je ideální místo pro nákup tak intimního sortimentu, jakým jsou diagnostické testy,“ podotýká Karel Klodner, výkonný ředitel Lékárna.cz.
Domácí testy se letos staly hitem této internetové lékárny, zákazníci jimi totiž mohou své problémy individuálně orientačně identifikovat. A letos za ně utratili o 40 % víc než loni, přitom domácí testy stojí od řádově několika desítek až do několika stovek korun.
„Kdo by čekal, že nejvíc roste zájem o testy na přítomnost drog v těle, bude zklamaný. Doslova raketově teď roste zájem pacientů otestovat se na přítomnost infekce v těle, na intoleranci potravin a HIV testy. Na těch naši zákazníci opravdu nešetří,“ shrnuje K. Klodner.

Internetová Lékárna.cz v letošním roce vsadila právě na tento sortiment a nabídla svým zákazníkům výrazně širší portfolio domácích testů.
„Přidáváme ještě diskrétní a zabezpečené prostředí, dostatek informací a když je třeba, i poradu s lékárníkem v zavedené poradně,“ dodává K. Klodner.

Domácími testy si může pacient orientačně ověřit například žaludeční vředy, alergie, mononukleózu, menopauzu, nedostatek železa, hladinu hemoglobinu, stav ledvin či štítné žlázy, střevní polypy, ale i nesnášenlivost lepku aj. (v kategorii ostatní diagnostické testy). Také hladinu cukru nebo alkoholu v krvi, pH moči, těhotenství nebo dobu ovulace. Testy na přítomnost infekce v těle může pacient ověřit boreliózu, syfilis, chlamydie, helicobacter pyroli, zánět močových cest aj.

TOP5 dlouhodobě nejprodávanějších testů pro domácí testování

  • testy plodnosti
  • ovulační a těhotenské testy
  • ostatní diagnostické testy
  • testovací proužky
  • testy na HIV

Do TOP5 v roce 2019 pronikly testy na HIV, které vytlačily testy plodnosti. O ty naopak meziročně zájem významně poklesl.

K dispozici jsou také tyto zdravotnické testy

  • Testy infekcí: výsledky těchto testů vám napoví, jestli pokračovat v domácí léčbě, nebo se vypravit k lékaři pro antibiotika (tj. zda vás postihla virová nebo bakteriální infekce).
  • Testy na HIV: Nákup takového testu v přeplněné lékárně je dílem velké odvahy. Tato domácí verze je spolehlivá, je to jeden z nejdražších testů v nabídce Lékárna.cz, je třeba při jeho provádění dbát na hygienu.
  • Testy na intoleranci potravin: rychle a spolehlivě detekují celiakii.
  • Drogové testy: Identifikují kokain, pervitin, marihuanu, jsou i multidrogové aj., připravené k provádění z moči i ze slin.

Výhody domácích zdravotnických testů

  • jsou anonymní a máte při nich soukromí
  • jsou spolehlivé
  • každý test má podrobný návod k použití
  • jsou velmi rychlé
  • jsou dostupné
  • výsledek víte jen vy
  • jsou pohodlné a nebolí

Domácí zdravotnické testy jsou k dispozici zde

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce