Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Šampony z lékárny

( Komerční prezentace | přečteno: 1358x )

Stejně tak, jako máme odlišný typ pokožky, i naše vlasy se liší. A proto je vhodné si vybírat tu nejvhodnější péči adaptovanou jednotlivým potřebám každého, která by měla přihlížet na stav vlasů a vlasové pokožky, být účinná, bezpečná, šetrná k vlasům i pokožce, být kosmeticky příjemná a přitom zanechávat vlasy krásné a zdravé. Jaké nejčastější problémy s vlasy řešíme v lékárně? Vypadávání vlasů, lupy a citlivá vlasová pokožka. Zeptali jsme se expertů na péči o vlasovou pokožku a vlasy Dercos Laboratoří Vichy, na více informací a jaké jsou možnosti řešení.

shutterstock.com

Lupy! Jaký je mezi nimi rozdíl a jak pečovat o vlasovou pokožku, aby byla zdravá?

Suché lupy

Suché lupy vypadají jako drobné šupinky a mají většinou bílou (nebo šedou) barvu. Pokud se poškrábete na hlavě nebo si třeba vykartáčujete vlasy, snadno se olupují a spadají na ramena. Tento typ lupů lze obvykle léčit pomocí speciálních šamponů, které pokožce hlavy přinesou úlevu od suchosti či svědění.

https://www.lekarna.cz/vichy-dercos-sampon-lupy-suche-200ml/

Mastné lupy

Mastné lupy jsou na rozdíl od těch suchých způsobeny zvýšenou produkcí kožního mazu. Nadbytek séba reaguje s kvasinkami a způsobují lupy, které následně ulpívají na pokožce hlavy. Mastné lupy se z vlasové pokožky obtížně odstraňují, často nepomůže ani šampon. Lupy jsou těžší, mastnější, více lepí, kupí se a na pokožce vytvářejí mastnou vrstvu.

https://www.lekarna.cz/vichy-dercos-sampon-na-mastne-vlasy-a-lupy-200ml/

Speciální péčí v této kategorii jsou peelingové šampony, které pečují o pokožku hlavy. Ta může pomoci odstranit i ty nejodolnější lupy. Obsahují jemné exfoliační látky - například kyselinu salicylovou, která může pomoci se zbavit lupů dlouhodobě. Hydratační ingredience jako glycerin pak pomohou zklidnit podráždění a začervenání. Takový přípravek by měl být jemný a účinný zároveň.

https://www.lekarna.cz/vichy-dercos-micro-pell-shampoo-200-ml/

Trpíte sezónním nebo trvalým vypadáváním vlasů?

Základním krokem je porozumění, proč vlasy vypadávají. Zatímco vypadávání vlasů může být zapříčiněno nespočtem různých faktorů, samotný fenomén vypadávání vlasů lze vysvětlit relativně snadno. Vlasy vypadávají více v případě, že jsou špatně „ukotveny“ v pokožce hlavy: jde o důsledek oslabeného vlasového folikulu v prostředí nezdravé vlasové pokožky. Přípravky pro zpomalení vypadávání vlasů nebo proti vypadávání vlasů, musí především cílit na problém již u kořínků. Měli by posilovat vlasovou cibulku, zároveň působit i na prostředí vlasové pokožky a podporovat vlasové vlákno. V dnešní době existují kůry, které tyto problémy pomohou řešit.

https://www.lekarna.cz/vichy-dercos-aminexil-clinical-5-zeny-21x6ml/

https://www.lekarna.cz/vichy-dercos-aminexil-clinical-5-muzi-21x6ml/

Jak zvolit správný šampón proti vypadávání vlasů?

Přípravek by neměl obsahovat sulfáty, aby dále nedocházelo k dráždění již tak choulostivých vlasových kořínků. Při oplachování vlasů pak buďte obzvlášť opatrní – ujistěte se, že jste důkladně smyli veškerou pěnu, aby vlasová pokožka nebyla zatížena zbytky přípravků. Šampon s účinnou látkou pro posílení vlasů bude ideálním doplňkem kůry, ale lze jej používat také samostatně.

https://www.lekarna.cz/vichy-dercos-shamp-energisant-amin-200ml-07858021/

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce