Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Sebetestování jako moderní možnost prevence

( Komerční prezentace | přečteno: 1939x )

Žijeme v uspěchané době, ale zdraví máme jen jedno. Rychlý životní styl, špatné stravování a neustálý stres si vybírá svou daň v podobě civilizačních chorob. Proto bychom se o měli o své zdraví dobře starat a nezapomínat na prevenci. Pravdou je, že mnoho lidí to neřeší, avšak jen do té doby, než přijde zdravotní problém. Pak teprve pochopí, o čem je řeč.

shutterstock.com

Důsledky blahobytu

Zvýšený výskyt onemocnění je důsledkem moderního městského životního stylu. Ateroskleróza, kardiovaskulární onemocnění – infarkt myokardu, vysoký tlak, cévní mozková příhoda, obezita, diabetes melitus (cukrovka), deprese, trávící problémy, syndrom vyhoření, chronický únavový syndrom, rakovina a tak dále a tak dále. A pokud se ke špatnému životnímu stylu přidají i genetické predispozice, pravděpodobnost, že onemocníte je mnohem vyšší než u ostatní populace – tedy, pokud se o sebe nezačnete starat.

Změňte své zvyky a návyky ještě dnes

Zamyslete se nad svým životním stylem. Děláte pro své zdraví skutečně dost, nebo je vám to jedno? Hodně lidí má sedavé zaměstnání, málo pohybu a neřeší stravu. Obecně se doporučuje ujít minimálně 10 000 kroků denně. Musíte do třetího patra jezdit výtahem? Pěšky byste to nezvládli? A co stravovací návyky? Opravdu jste si museli dát k večeři gulášek se šesti? Zeleninové rizoto s rybou by vám nechutnalo? Nemusíte měnit své „nezdravé“ zvyky a návyky hned, všechny najednou, stačí postupně, ale s železnou pravidelností a hlavně důsledností.

Na prevenci jinak - otestujte se

Skvělou možností, která s prevencí a zájmem o váš zdravotní stav úzce souvisí je možnost „samotestování“.  Ano, můžete si sami nechat udělat laboratorní vyšetření, které vám dá jasnou představu o vašem zdraví. Zejména v případech, kdy víte, že se v rodině vyskytují konkrétní onemocnění, je samotestování velmi užitečné. Onemocněním můžete být ohrožení i vy. Vhodné je i v případě, že dlouhodobě trpíte nějakými obtížemi a chcete zjistit, jak na tom jste.

Velkou výhodou je, že nemusíte chodit k lékaři, ale na vyšetření se objednáte přímo do odběrové laboratoře, která je nejblíže vašemu bydlišti. 

O testování je zájem, lidem není jejich zdraví lhostejné

Jen pro zajímavost, víte, která vyšetření jsou poptávána nejčastěji? Jsou to:

Výsledky se dozvíte zpravidla po 3 až 5 dnech od odběru vzorku. Pokud vyjdou dobře, můžete si býti jisti, že jste nic nepodcenili a dbáte na prevenci. V případě, že se díky vyšetření zjistí nějaký problém, je to důvod pro to, začít zdravotní problémy co nejdříve řešit. Sami dobře víte, že čím dříve se na onemocnění přijde, tím dříve se začne s léčbou. Prognóza onemocnění pak bude lepší a získáte tak větší šanci na uzdravení.

Obdarujte své blízké poukazem na vyšetření

Prevenci nikdy u sebe ani v rodině nepodceňujte. A pokud máte kolem sebe lidi, na kterých vám záleží a kteří berou prevenci na lehkou váhu, můžete je trochu „postrčit“. Třeba tím, že jim nějaký ten poukaz na vyšetření darujete. 

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce