Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Umělý spánek

(MUDr. Martin Anders PhD. | přečteno: 19578x )

Dobrý den, dověděl jsem se o Vás ze Zdrav. novin a využívám možnosti se na cokoli zeptat. Mám částečný invalidní důchod kvůli psychickým potížím. Na jaře jsem pociťoval velký neklid, často jsem musel na záchod, nemohl jsem spát, potil jsem se. Měl jsem stavy, že jsem musel dostat injekce na uklidnění. Nyní užívám troje léky. Mám za sebou spoustu vyšetření, kontaktů s psychology, psychiatry, psychoterapie... napadlo mě, že by mi pomohl umělý spánek. Do něho se dávají lidé po úrazech, takže je to proveditelné. Jen nevím, kdy, kde a za jakých okolností by mi mohli vyhovět. Rád si za to připlatím. Pro mě by to znamenal duševní i tělesný odpočinek, rychle by utekl čas. Já potřebuji absolutní klid, na nic nemyslet. Mám totiž problémy s prožíváním a těžko se mi vyjadřují pocity a myšlenky. Říká se, že ticho léčí a čas všechny rány zahojí. K důchodu si přivydělávám přepisováním textů, mám rozjednané ještě nějaké pracovní možnosti. Zajímám se o projekty chráněných dílen s ubytováním. Jsem z Kladna, ale já hledám místo někde daleko, na Moravě, kde je hezky, potřebuji změnu prostředí. Hledám uzdravení u Boha a společenství křesťanů, kde bych mohl být aktivní. Mám problémy v komunikaci a v mezilidských vztazích a přitom nesmím zůstat sám. Pro mě je život strašně těžké břemeno. Prosím o radu, kam se obrátit, kde by mě vyhověli a mohli mě dát do umělého spánku, abych si odpočinul. Byl bych vám velmi vděčný, předem vám děkuji a přeji pokoj a radost ve vaší práci. S přátelským pozdravem Milan Urban

Vážený pane, musím Vás zklamat, takové formy léčby se Vám určitě nedostane, ani u nás, ani v zahraničí. Umělý spánek, jak je často nazýván v různých souvislostech, není nic jiného, než snaha lékařů minimalizovat nároky organismu při velmi těžkých stavech (úrazech, těžkých nemocech), a jedná se o navození spánku látkami - hypnotiky, které se nemocnému podávají v pravidelných intervalech přímo do žil. Jak je z Vašeho dotazu vidět, hledáte spíše klid a přijetí, případně možnost zapojení se do společenství lidí a já Vám moc a moc přeji, aby se Vám to podařilo. Potom Vám bude čas určitě rychleji ubíhat a bude se Vám žít lehčeji. Mimochodem mě napadlo, zkuste se zeptat Vašeho psychiatra na lázeňskou léčbu. Psychické choroby mají lázně v Jeseníkách a Vy by jste se mohl s Moravou předem seznámit, než tam usídlíte natrvalo!

Související články

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce