Inzerce https://www.lekarna.cz/vyprodej-opalovani/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=vyprodej-opalovani

Užijte si lyžování ve zdraví: Pravidla pro pobyt na horách

(7. listopadu 2023, Komerční prezentace | přečteno: 478x )

Lyžování je skvělým způsob, jak si v zimním období udržet kondici a zároveň si užít si nádherné horské scenérie. Abychom však mohli plně vychutnat tento sport a zároveň zůstat zdraví, je důležité dodržovat několik klíčových pravidel pro pobyt na horách a a především na sjezdovce.

pixabay.com

Připravte si lyže a další vybavení

Ještě než vyrazíte na hory, pečlivě zkontrolujte své lyžařské vybavení. Ujistěte se, že lyže jsou v optimálním stavu včetně hladkých skluznic a ostrých hran. Podívejte se, zda je správně nastavené vázání a zda jsou lyžáky v dobrém stavu.

Oblečte se teple, ale prodyšně

Oblékněte se do několika vrstev, které vám umožní přizpůsobit se různým teplotám. Správné lyžařské oblečení by mělo být voděodolné, a větruvzdorné, ale zároveň také prodyšné.

Spodní vrstva

Oblékněte termoprádlo z funkčních materiálů, které dobře odvádí pot a zároveň lehce hřeje. Ideální je například Merino vlna či některé syntetické materiály. Důležité jsou také teplé ponožky.

Prostřední vrstva

Vyberte si podle počasí lyžařskou mikinu, nebo sportovní tričko s dlouhým rukávem. Volte funkční a prodyšné materiály, ve kterých se nebudete zbytečně potit. Objevte stylové lyžařské mikiny pro váš zimní sport.

Vrchní vrstva

Lyžařská bunda a lyžařské kalhoty jsou naprosto klíčové pro teplotní komfort během lyžování. Vybírejte proto pečlivě a raději si připlaťte za oblečení, které bude dobře odolávat větru i vlhkosti. Pohodlné lyžařské fleecové a softshellové bundy jsou ideální pro zimní sporty.

Aby vám nemrzly uši a ruce

Důležitými prvky lyžařské výbavy jsou také helma a tenká čepice, která ochrání uši před mrazem a větrem. Pořiďte si také lyžařské rukavice s rozmanitou nabídkou lyžařských rukavic a nezapomeňte na lyžařské brýle.

Před lyžováním se lehce rozcvičte

Ještě než se vydáte na sjezdovku, věnujte několik minut zahřátí těla. Protažení připraví svaly na fyzickou aktivitu, zlepší váš lyžařský výkon a eliminuje riziko zranění.

Dodržujte zásady bezpečného lyžování

Na sjezdovce se lyžaři a snowboardisté pohybují ve velké rychlosti, proto je bezpečnost klíčová. Držte se vyznačených tratí, dodržujte bezpečnou vzdálenost od ostatních lyžařů a přizpůsobte rychlost jízdy nejen stavu sjezdovky, ale i lyžařským dovednostem.

Nezapomeňte doplňovat ztracené tekutiny

V chladném prostředí na sjezdovce se může stát, že zapomenete na pitný režim. Vezměte si do batohu termosku s čajem a svačinu, abyste si udrželi energii během náročného dne na lyžích. Nebo si udělejte pauzu a stavte se v restauraci na polévku.

Užijte si to!

Lyžování je nejen zábavný sport, ale také skvělým způsob, jak si užít zimní přírodu a nadýchat se čerstvého vzduchu. Při dodržení těchto pravidel se vyhnete problémům a budete mít radost z lyžování po celou dobu pobytu. Skol!

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Mohlo by vás zajímat

Užívání probiotik před cestou do Egypta

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jaká probiotika by jste mi doporučili na cestu do Egypta a jak dlouho před odjezdem užívat? Děkuji za odpověď.

Praktičtí lékaři mohou nově předepisovat další tisícovku léků

Dříve museli pacienti s chronickým onemocněním žádat o recept svého specialistu. To se nyní mění. U některých diagnóz mohou tyto léky v ČR od 1. července předepisovat i praktičtí lékaři. Jedná se třeba o léky na astma, cukrovku nebo třeba kardiovaskulární nemoci.

Jak ošetřit puchýře?

Dobrý den. Jak ošetřit puchýř v případě vzniku?

Infekce močových cest: Jak je poznat a léčit

Zánět močových cest je typickou letní infekcí, která též postihuje zejména ženy. Mezi její příznaky patří především bolest v podbřišku, časté nutkání k močení či bolest při močení, někdy se v moči může objevit i malé množství krve. Způsobují ho bakterie, které se dostávají z vnějšího okolí až do močového měchýře, kde se usazují a množí.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce