Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Zdravotní pojišťovny spouští aplikaci k podání žádosti o příspěvek na samotestování

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 364x )

Od 1. dubna je možné prostřednictvím aplikace zdravotních pojišťoven zažádat o příspěvek na samotestování. Na ten mají nárok společnosti podnikající v České republice, živnostníci, spolky nebo třeba nadace. Na spuštění nového internetového portálu se podílely všechny zdravotní pojišťovny v České republice.

shutterstock.com

Tuto aplikaci včetně internetového portálu vytvořily zdravotní pojišťovny v rekordním čase, za necelý měsíc. Nový internetový portál obsahuje informace o podpoře programu na provádění samoodběrových testů k indikaci onemocnění COVID-19 z prostředků fondů prevence jednotlivých zdravotních pojišťoven. K nalezení zde budou také odpovědi na základní dotazy a kontakty na jednotlivé zdravotní pojišťovny.

Nový příspěvek zdravotních pojišťoven z fondů prevence na „Program na podporu provádění samoodběrových testů COVID-19“ je vytvořen za účelem podpory provádění testů na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS-CoV-2, které lze použít laickou osobou u společností podnikajících v České republice, u osob samostatně výdělečně činných, nestátních neziskových organizací, státních a národních podniků, které nemají objektivní možnost zajistit testování antigenními testy prostřednictvím hlavního pilíře antigenního testování prováděného v síti poskytovatelů zdravotních služeb.

Všichni, bez ohledu na to, u které pojišťovny jsou oni sami nebo jejich jednotliví zaměstnanci pojištěni, tak mohou o příspěvek žádat na jednom centrálním místě prostřednictvím jednoho formuláře.

Výše příspěvku:

  • na jednoho pojištěnce, bez ohledu na počet jeho zaměstnavatelů, lze čerpat příspěvek na nákup maximálně 4 testů za kalendářní měsíc (max. 240 Kč včetně DPH), provedených ve frekvenci maximálně jednou za 7 dní
  • povolený časový interval na jednoho zaměstnance je provedení maximálně 1 testu za 7 kalendářních dní

Termíny pro podání žádosti o příspěvek

  • od 1. dubna 2021
  • žádost o příspěvek lze podat zpětně za předchozí měsíc, nejdříve však 1. dubna 2021 za testování provedené v průběhu měsíce března 2021
  • žádosti o příspěvek se za předchozí kalendářní měsíc podávají vždy nejpozději poslední den měsíce následujícího

Zdravotní pojišťovny v pátek 26. 3. 2021 začaly rozesílat prostřednictvím sítě datových schránek aktivační kódy pro podávání žádostí o příspěvek. K dnešnímu dni už bylo takto distribuováno přibližně 750 000 aktivačních kódů.

Více podrobností naleznete na www.samotesty-covid.cz

Na spuštění nového internetového portálu se podílely všechny zdravotní pojišťovny v ČR

111 – Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky

201 – Vojenská zdravotní pojišťovna České republiky

205 – Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

207 – Oborová zdravotní pojišťovna zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví

209 – Zaměstnanecká pojišťovna Škoda

211 – Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra České republiky

213 – RBP, zdravotní pojišťovna

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Koronavirus: Mytí rukou je důležitá součást prevence

Správné mytí rukou je jednou ze základních prevencí před šířením nákazy, včetně viru chřipky nebo COVID-19. Většina lidí si však myje ruce špatně.

Berete léky na vysoký krevní tlak? Léčbu nepřerušujte.

V souvislosti se šířením zprávy, že dva z nejběžnějších druhů léků na vysoký krevní tlak mohou zvyšovat hrozbu nákazy novým koronavirem, mají pacienti obavy, zda mají tyto léky dále užívat.

Psychologové doporučují, jak se vypořádat s epidemií

Milí Češi a Moraváci na jedné karanténní lodi, víme, že jste ve stresu a pod tlakem. Neexistuje sice žádná zázračná rada, jak na dálku zatočit s úzkostí, psychickými potížemi či virem samotným, ale jako kliničtí psychologové a psychoterapeuti jsme pro vás připravili stručný soubor doporučení, který vám v tyto dny snad přijde k duhu.

Povinná karanténa pro občany, kteří se vrací z Itálie

Ministerstvo zdravotnictví dnes vydalo nové mimořádné opatření, a to vzhledem k výraznému šíření onemocnění COVID-19 na území Itálie (cca 4 000 případů) a skutečnosti, že dominantní počet nakažených osob v České republice se nakazilo při svém pobytu na území Itálie. Podle našich informací je v Itálii t. č. 16,5 tisíce Čechů.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce