Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Prevence a první pomoc při psím kousnutí

Psi komunikují se svým okolím pouze tím, co mají k dispozici - svým tělem, rozsahem různých zvuků a svými zuby. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Anonym
1x

Díky, že se někdo alespoň pokusil o jakousi výchovu lidí ve vztahu ke zvířatům a konkrétně ke psům. Na místo obvyklého "mediálního honu na čarodejnice" se tu zmíněno několik velmi užitečných rad, jak se chovat ke psům a jak poznat, kdy je raději nechat na pokoji. Ráda bych taky podotkla, že jako prevence by neměla sloužit pouze výchova psů, ale také výchova dětí. Mnohdy se setkám s naprosto hysterickými matkami, které místo toho, aby dítě upozornily, že ke psovi (všem zvířatům) musí vždy přistoupit zpředu, mluvit na něj, aby ho nepřekvapili, nechat ho nejdříve očuchat ruku a nedělat prudké pohyby, tak dítě táhnou za ruku pryč a hystericky u toho ječí. Mám jen jeden problém s tímto článkem. Ani vy jste se nedokázali vyvarovat onoho mediálního spojení "bojová plemena". Tento výraz byl uměle vytvořen médii a ve skutečnosti žádná taková skupina plement neexistuje! Jde převážně o teriéry jejichž přirozené instinkty a tělesné predispozice byly člověkem zneužity, ale nejsou to "bojová plemena"! Pro Vaši informaci se plemena psů děli do následujících skupin: 1.skupina plemena ovčácká, pastevecká a honácká 2. skupina pinčové, knírači, molosoidní psi, švýcarští salašničtí psi 3.skupina teriéři 4. skupina jezevčíci 5. skupina špicové a primitivní plemena 6. skupina honiči a barváři a příbuzná plemena 7. skupina ohaři 8. skupina retrívři, slídiči a vodní psi 9. skupina společenská plemena 10. skupina chrti

adam
3x

Bojová plemena samozřejmě existují a jde o pitbuly, stafordšírské teriéry, dogy, bullteriér apodobně. Zkrátka velmi nebezpečná plemena psů, která byla vychovávana pro boj a tento mají v genech. I jinými atributy vyhovují bojům. Nízký práh bolesti, svalnaté tělo apodobně. Za psa odpovídá vždy majitel. Bohužel jsou psi inteligentní zvířata, která mohou mít různou povahu. Tak jako mezi lidmi se najdou psychopaté, najdou se i mezi psy. A nejnebezpečnější je spojení bojové plemeno a ještě psychopat. To pak málo platné, majitel ho může řádně vychovávat a stejně může dojít k neštěstí. Já považuji psa za zbraň. Majitel musí vždy vodit psa na vodítku a s náhubkem. Pouštět ho může jen na vlastním pozemku. Není možné, aby se lidi třásli před pobíhajícími psy v parku, nebo na ulici. (Není to ani zákonem dovoleno) Nevadí mi samozřejmě pobíhající jezevčík, biegel, labrador. Ale pobíhající bojový pes mi vadí. Pokud by mě někdy napadnul, tak si najdu jeho majitele a rozsekám ho na sračky. Vymlátím zuby a dolámu kosti. Považuji to za stejný případ, jako kdyby po mě střílel pistolí. A to se přece mezi slušný,i lidmi nedělá!

Lucie J.

Znám mnoho psů, jak vy říkáte, "bojových plemen", kteří jsou mnohem hodnější, přítulnější a poslušnější, než kdejaký čistokrevný kabelkový smeták, teda "společenské plemeno". Mimochodem mám sama tři tyto kabelkové smetáky, takže píšu objektivně. Mí psi jsou naštěstí perfektně vychovaní, jelikož docházíme minimálně jednou týdně na cvičiště, což většina lidí s malými psy nedělá. Za agresivnějšího považuji já osobně Jorkšíra než např. Dogu. Nesnáším lidi, kteří škatulkují psy. Škatulkovat se mají majitelé. Psa za zbraň nepovažuji z toho důvodu, že jsem často v prostředí všech možných plemen psů. Někdo psa považuje za mnohem oduševnělejší bytost než člověka - což je přesně můj případ. Jelikož pes nikdy nemyslí nic zle. Jen člověk ví, co to je zákeřnost. U psa musí člověk agresivitu vyvolat. Jako malá jsem hladila přes mříže psa, který pokousal svého majitele. Když jsem u kotce stála jen já, pes byl v pohodě, přiblížil se majitel a pes na něj vrčel. Častokrát si pokousaný člověk o pokousání říká, nebo jde o tik vyvolaný špatným zacházením. Závěrem: nesnáším lidi, jako Vy, kteří si myslí, že něčemu rozumí, ale v branži se nepohybují. Stejně jako nesnáším rodiče, kteří svým dětem nedovolí, aby si psa pohladily, když si pes před dítě lehne na záda a vrtí ocasem. To že mu jdou vidět zuby vždy neznamená, že chce pes zaútočit. To by si měl každý zapamatovat.

Libuše

Můžete mi někdo objasnit, co mohu očekávat od psa, který má volný výběh v oploceném objektu a evidentně nesnáší cokoliv a kohokoliv, co a kdo se vyskytne za plotem? Zuřivě štěká na každé projíždějící auto a že se po silnici přibližuje člověk registruje už z velké vzdálenosti, řve, vrhá se na plot a dokonce rve zuby za plaňky plotu, které ho od procházejícího (a to procházejícího dost daleko od plotu) dělí. Je to znak pravdové nebezpečnosti, nebo může být zvíře takový divadelník?

Anna
1x

Asi před rokem mě na večerní procházce s mou border kolií napadl jeden pes patřící právě do skupiny "bojových plemen". Majitel ho neměl ani na vodítku. Pes byl na první pohled agresivní. Dalo by se říct, že ve chvíli, kdy mě a mého psa uviděl (byla jsem ve vzdálenosti cca 80 metrů), neváhal a ihned zaútočil - bez jakéhokoli varování, bez jakékoli příčiny. Můj pes byl na vodítku, neštěkal, vůbec si ho nevšímal. Ačkoli majitel na svého psa křičel, nereagoval na žádné povely. Vrhl se na nás. Můj pes to odnesl nejvíc (pokousaný v oblasti krku a zad). Já skončila se škaredě pokousanou nohou. Děsivé na tom všem bylo, že ten pes byl jako smyslu zbavený. Na nic nereagoval. Vypadalo to, jako by nás chtěl zabít. Potom, co majitel odtáhl svého psa od mého, oznámil mi, že za to může můj pes a že v parku nemám co dělat. Potom odešel a nechal mě tam, aniž by mi pomohl nebo mi dal kontaktní informace. Samozřejmě jsem to oznámila na policii, majitele psa bohužel doposud nevypátrali. Náš pes to všechno přestál a teď už je v pořádku. Moje noha ponese asi už na vždycky ošklivou jizvu. Nedovedu si představit, co by se mohlo stát, kdyby se mnou šel můj pětiletý syn. Vadí mi lidé, kteří se zastávají těchto "bojových plemen" s tím, že jde o mírumilovné pejsánky. Kdo nezažil útok takového psa, nikdy to nepochopí.

Reb

jaký pán takový pes.... a mě zas vadí lidí co vše svádí na neexistující bojová plemena a ne na páníčky nevychovaných psů. Jdu po ulici s pitem (ano pes mi jde u nohy a bez vodítka) proti jde postarší paní s uštěkaným yorkšírem na rolovacím vodítku, které ho jaksi neovládá a pes ani neposlouchá...... Kdo je tu ta krvelačná, nezvladnetulná bestie?

Liduska

Asi takhle já respektuju to, ze někteří lide mají psa (at už jakékoliv plemeno ) tak bych byla moc rada kdyby lide se svými pejsky (i vycvicenymi) respektovali můj strach z nich a měli je alespoň na vodítku....vyřešilo by se hodně diskuzi a hlavně at už vyprovokovanych či ne napadeni a úmrtí! ;-)

Tsss

Tyhle chytre řeči si nechte raději pro sebe . jde videt ze psa doma nemate tak nevite co mu muze hrabnout v hlave a bez jakehokoliv duvodu zautoci !!!!!!

Zaneta

Dobrý den, poprosila bych o radu. Moje dcera, byla v 1.měsíci těhotenství, a kousl ji pes do nohy u kotníka. Ránu si neošetřila. Po roce a pul se jí projevili příznaky vztekliny. Už v těhotenství byla prý divná, porod byl komplikovaný a syn se jí narodil 2kilový a musel být v inkubátoru. Při vyšetření maleho, zjistili že bude mít problém se sluchem. U máleho byl zjištěn 18stý syndrom. Nedávno si přečetla článek o vzteklině, a má stejné příznaky. A na internetu bylo napsáno že když je rána co nejdéle od mozku, tím dýle trvá projevení a příznaky. Bylo napsané že jediná možnost jak se to zjistí bylo vyšetření nervové tkáně v mozku. Myslíte že je to pravda? Jinak bych prosím vás poprosila o radu kam sní zajít, nebo jak začít lečit. Děkuji za odpověď Žaneta.

Přidat nový komentář

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce