Inzerce https://www.lekarna.cz/potraviny-pro-zdravi/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=potraviny-pro-zdravi

Nové webové stránky o Crohnově nemoci

Crohnova nemoc patří mezi tzv. nespecifické střevní záněty.Jedná se o chronické a při současných léčebných možnostech celoživotní, zánětlivé střevní onemocnění neinfekčního původu a ne zcela jasného původu. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Diana

Již dlouhou dobu si léčím Crohnovu nemoc imunosupresivy, ale žádné významné zlepšení jsem nezaznamenala. Nyní jsem slyšela o možnosti léčit tuto chorobu pomocí biologické léčby. Víte někdo, jak tato léčba probíhá?

med.

Paní Diano, Crohnova nemoc se tak skutečně léčit dá, ale je vhodná jen pro vybrané pacienty. Jezdila by jste jednou za dva měsíce na infuse, tento druh léčby má dlouhodobý efekt a minimální vedlejší účinky. Tímto druhem léčení se zabývá např. prof. Lukáš v Centru Iscare v Praze.

Diana

nepodařilo se mi na tuto kliniku najít kontakt, můžete mi pomoci?

Maťko

Diano, dej si do prohlížeče Iscare a máš to na to tata. Já tam chodím na Remicade kvůli revmatoidní artritidě a zajímalo mě, co všechno se tím dá léčit. Říkal jsem si, jakej jsem chudák - ale když jsem našel info k těm střevním nemocem - taky pěkná drsňárna.

Bohunková

syn má pořád průjem, je mu 12. Mám chtít po doktorce ten Remikad?

Standa

Paní Bohůnková, Remicade vám určitě doktorka nenapíše jen tak, že vy to chcete klukovi na průjem. Tahle léčba se dává jenom těm, co jsou na tom doopravdy špatně. Jestli má váš syn průjem, určitě bych situaci nezlehčoval a nechal se poslat na další odborná vyšetření (může být i důsledkem stresu doma, ve škole...). Zjistil, co mu je a teprve potom se snažil řešit.

Lenka

Pro všechny kteří se léčí na tuhle nemoc. Našla jsem moc pěkný stránky web. "svjet.halo.cz". Píše to člověk, který se léčí na Crohna, prodělává léčbu Remicadem a vůbec to tam má pěkně popsané. Mně čtení jeho stránek pomohlo, měla jsem pocit že v tom jednak nejsem sama a taky (a to je teda od mně hodně sobecký) že je na tom někdo ještě hůř a přece to nějak zvládá. Doporučuju všem.

Pantok

Lenko a ty se léčíš Remicadem?

Lenka

Ne, já jsem na tom zatím ještě hodně dobře. Nemoc teda je taková kolísavá tak ještě pořád s doktorem zkoušíme různý kombinace léků, někdy se to zhoršuje, to třebakdyž mám nervy, nedám si pozor na jídlo. Je pravda že někdy se zapomenu a dám si trochu alkoholu (můj Crohn se potom připomene tak drasticky, že bych řekla, že to poslední "zapomenutí" bylo úplně poslední.

David

všem co se potýkají s milým M.Crohnem - mám za sebou první dávku před týdnem. Zavřela se mi píštěl a je mi dobře. Záchod obsazuju dvakrát denně (myšleno na ehmm velkou), je to supr, supr, supr.

K.Pantok

Davide jak´s tam byl dlouho? A zvládnul jsi všechno v pohodě?

David
1x

Já byl v Budějkách, 2 hodiny kapačka (děěěěěsně pomáááálu) a pak ještě ňákou dobu nevim proč, asi že sem pěknej kluk :). Vlastně očekávání velký a potom nuda. Začalo to fungovat už druhej den ale to vlastně ani jednomu nepřijde, že se něco děje.

Tango
1x

a když do mě rvou imunosupresiva a já sem furt na huntě už jenom z toho, to myslíš že by sem moh taky dostat?

David
2x

Tak já zas až takovej vodborník na Remicade nejsem aby sem moh dělat diagnozy po netu…to se zeptej doktorů. Ale podle mě záleží spíš na tom jak si na tom se střevama než celkově. Ale třeba se pletu.

Přidat nový komentář

Mohlo by vás zajímat

Vtáčení špiček a šmajdání. Kdy a jak ho řešit?

Co znamená, když děti při chůzi vtáčejí špičky dovnitř? Obvykle jde o špatné nastavení držení těla, které může vést až ke vzniku skoliózy nebo špatnému tvaru kyčelních kloubů. V dětském věku lze tuto „vadu“ pohybem a správným cvičením odstranit. Později už hrozí velké riziko celoživotních zdravotních problémů.

Alergie na jarní pyly

Je tu jaro. Sluníčko svítí, ptáci zpívají, stromy a keře kvetou. Pro ty, kteří trpí alergií na jarní pyly pak jaro znamená rýmu, oteklé oči, kýchání a pocity svědění a pálení v nose i v krku.

Suchý kašel a rýma v těhotenství

Dobrý den. Přítelkyni trápí suchý kašel a rýma, s tím bychom si poradili. Ale je v 6 měsíci těhotenství a nevíme, co můžeme použít a čemu se určitě vyhnout. Zatím jsme to řešili pouze čaji a mořskou vodou do nosu.

Zalepené oči po ránu

Dobrý den. Když ráno vstávám tak si musím otevřít oči ručně jak je mám zalepené, často pořád slzím. Děkuji za odpověď

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce