Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Vedlejší účinky antibiotik

Dobrý den, možná banální dotaz - může být vedlejším účinkem antibiotik snížená chuť k jídlu? Dcera je jinak velký jedlík a teď, co bere Ospen 400 (sirup) na anginu, jí hrozně maličko, a to už jí nic není (bere je už 4. den). V příbalovém letáku jsem se nic nedozvěděla, max o průjmu, který ale nemá. Díky

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
agent

Myslím si, že neodůvodněným užíváním antibiotik může dojít k vedlejším účinkům, a to ke mdlobám, průjmu a snížení hladiny citlivosti čichu, což je ruku v ruce spojeno s chutí na jídlo. Pokud jídlo pořádně necítím, nemám na něj chuť.

Jana
1x

Myslím si, že nechutenství je způsobené spíše angínou-bolesti v krku způsobují špatné polykání. A při nemoci vůbec je velmi malá chuť k jídlu....

Helča
2x

Zdravím všechny! Mám podezření na mononukleozu, dnes mi braly krev. Celý problém je v tom, že za 3 dny mám odjet na hory a v tu dobu ještě nebudu vědět výsledky krve. Nemám žádné větší potíže, kdybych nežila s pocitem, že tu mono opravdu mám, tak se ani nepozastavím a okamžitě jedu na lyže, ale mám strach, jestli si tím nezatluču poslední hřebíček do rakve ... Můžu to risknout nebo ne? Co by mi hrozilo, kdybych ji opravdu měla? Díky za info.

t

dobry den chci jse zeptat jak je možne že po brani antibiltik a přišel stav zmatenosti deorentace

Klára

Jsem po porodu a po antibioticích se mi pokazilo trávení. Měla jsem nadýmání a často křeče a přitom jsem musela kojit miminko. V lékárně mi doporučili Feminellu Hereditum, která obsahuje lactobacily, které mě nakonec dostaly do formy.

Dora Nováková

to co popisujete je dost častý veldlejší účinek antibiotik. proto se doporučuje vždy s antibiotiky užívat i probiotika. Atb ničí i ty hodné bakterie, které nám pomáhají trávit a proto se mají úžívat probiotika. Hlavně ženy by si měly dát dvojí pozor, kvůli rozhození vaginálního prostředí.

Zita
1x

Antibiotika beru právě teď. Poprvé se mi stalo, že mi po nich bylo špatně. Křeče v břiše, zvracení. Volala jsem doktorce, co s tím. Doporučila mi Probiolact. Jsou to probiotika. Měla by mi zklidnit žaludek. A stalo se. Díky.

Ivana

Chci se zeptat, jestli má někdo zkušenost s chronickou angínou? Mám ji každou chvíli a hned teda antibiotika. Ale už si myslím, že to mám právě z toho, jak pořád beru ty antibiotika.

Jitka

Antibiotika vybijou všechen střevní mikroflóru v tobě, i tu dobrou. Takže tahle častý užívání antibiotik dst oslabuje tělo a anavíc pak už ani správně nepůsobí.

Marek

Vykašli se na antibiotika a užívej víc přírodních věcí, i ty probiotika a hlavně to chce klid a pohodu, i stres má na takové věci vliv.

Soňa

lepší je preventivně brát třeba ten Prolacton probiotika nenadělaj takovou paseku ba naopak

Ivana

a ty probiotika nejsou i v jidle?

Tom

Můžou mít antibiotika vliv na inkontinenci?

Soňa

jsou samozřejmě i v potravinách, ale ne v takovém množství, v jakém by jsme vždy potřebovali a na inkontinenci maji dobrý vliv-na cesty doporučuji

Marek

pokud zkrátka trpíte na angíny a hlavně berete moc atb, tak jsou probiotika proste jasna odpoved

Eva

prolacton mi zabral take, vdecim mu uz dost

Karla

a vyzkousel ste nekdo ten prolacton na cesty? zajima me jesti to ma na dovolenou smysl

Věra

vyzkousim a dam vedet, ono to toik nestoji a problemy pri cestach trpim dost

Simča

v kamenych lekarnach jste ho jiz videli?

Andrea

ani jsem se nekoukala, kupuji ho pres internet

Markéta

prave prolacton na cesty se mi ted super osvedcil, kdo mate problemy tak to zkuste

Pavla

a jak rychle vam to zabralo?

Markéta

asi hodinku po tom mi už bylo dobře, je na akurní případy, takže se nemusíte bát

Jarka

Dobrý večer, co by jste užívali v dospělosti po ant.mám probiotika, ale ještě nějaké doplňky stravy, co by mohli pomoci?

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce