Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

černé tečky na mléčných zubech

Máme se synem takový problém. Zhruba od 20 měsíců se mu začaly na zubech tvořit tmavé tečky,ze kterých se začaly vytvářet tmavé fleky a rozšířilo se mu to skoro na všechny zoubky. Podle stomatologa je to prý pigmentace a to nic není jen to nepěkně vypadá a že to prý na druhých zubech už nebude. Moc nás to ale trápí,protože to vypadá jako zkažené zuby. Nemáte s tímto někdo zkušenost,co na to zabírá aby to zmizelo? Zubař nad tím mávl rukou a že prý na to nic není,že to je nějaká bakterie v ústech. děkuju za odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Bártovi
6x

Rád bych znal odpověď na otázku co zapříčinilo a jak se může naše dítě zbavit tmavých fleků na mléčných zubech. Dítěti je 15 měsíců.

E

O zuby našeho syna se staráme dobře a přesto náš syn (2,5 let) měl před časem také tmavé tečky na zubech (pouze 2 ) , také nám bylo řečeno že je to pigmentová skvrna , lékařka nám doporučila elmex gelée a opravdu to pomohlo tečky jsou pryč . Je pravda že tento gel je pro starší děti (od 6 let) po dohodě s lékařkou jsem dávala málo gelu (1x týdně ) . Možná bude v lékárně něco podobného i pro menší děti .

Marek
1x

dobrý den objevila se mi na dolním zubu černá tečka je mi 13 nevíte co by to mohlo být?

Robinsonka
1x

Před časem jsem se účastnila chatu na komunitě 111 a tam měla jedna diskutující podobný problém. Tam jí odborník poradil toto: Záleží na tom, jak konkrétně ty skvrny vypadají, může to být porucha mineralizace vzniklá během vývoje zubu, nebo zubní kaz, nebo i jen pigment. Neměla dcerka úraz dočasných zubů? Nebo zánět u kořenů dočasných zubů? Pokud by se jednalo o vývojově danou "jinou" mineralizaci, mohlo to být dané třeba i horečnatým onemocněním v době mineralizace těch incisních hran. Pokud jste během těhotenství užívala tetracyklin, mohou se podobné skvrny dcerce objevit i na dalších zoubcích Doufám že tato odpověď pomůže i vám.

Lucie

Dobrý den.Naše dcerka má jen 17 měsíců a na mléčných 4 dolních zubech (jedničky a dvojky)se jí udělali pigmentace .Možná začíná i zánět dásní.Jsem z toho úplně nešťastná .Nikdy jsem neslyšela ,že by to někdo u tak malého dítěte měl.Zoubky čistíme i se zubní dětskou pastou.Přemýšlím jestli to nemůže způsobovat kojení ,které vlastně probíhá kdykoliv jak přes den tak v noci.Je docela živá,myslím že by nevydržela absolvovat dentální hygienu.Budu ráda za každou radu a zkušenost.Děkuji.

Markéta

Myslím, že nejlepší by bylo navštívit zubního lékaře a nenechávat to jen tak na radách :), když nelze vidět, jak to vypadá

Jana

s pigmentem máme stejný problém - dceři se cca od 2 let začal dělat černý pigment na zubech - vypadá to hrozně, vyčistit to nelze a všichni na nás koukají, jako kdyby si zuby nečistila. Zubařka nám řekla, že na druhých zubech se to již tvořit nebude... bohužel tvoří. Dceři je 7let a vyzkoušely jsme kde-co a výsledek žádný.

Sandra Fikova

Souhlasím, určitě s tím zajdete za odbornikem a nepodcenovat to nejakymi levnymi pripravky.

Markéta

Moje malá má krásné zoubky, za to já jsem si u sebe začala všímat, že mám zuby zažloutlé a flekaté, mohla bych se maminky zeptat, jestli máte nějakou babskou radu, jak si zuby vybělit sama?

Adriana

Určitě můžete vyzkoušet sama bělící zubní pastu, ale doporučuji koupit opravdu kvalitní, pokud by to nezabralo, tak já jsem si dokonale vybělila zuby pomocí bělícího zubního pera.

Markéta
1x

To bych jistě vyzkoušela, ale jak mám vybrat kvalitní bělící zubní pastu, která mi dokáže zuby opravdu vybělit?

Adriana

Mohu vám poradit zubní pastu od whiteglo, kterou používám sama, a mám s ní s bělením velice dobré zkušenosti.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce