Stačí málo – zmrzlina od egyptského prodavače, koktejl v thajském baru nebo jen nepropečený steak při grilování, a průjem je na světě. V létě jsou lidé průjmovým onemocněním vystaveni nejvíce – teplo nahrává množení bakterií jak ve vodě, tak v potravinách. Lidé cestují do exotických zemí s nižšími hygienickými standardy, mění svůj zaběhlý režim a stravovací návyky.
Dobrý den. před 3 lety u mne proběhla hluboká žilní tromboza až do malé pánve a plicní embolie, dle genet. rozboru krve byly nalezeny poruchy srážlivosti krve, které na které se v souč. době nevystavuje průkaz Trombofilika, dle stavu nohy (přetrvávající otok + nošení k. punčoch i v létě) se hematolog i cévní lékař shodli o doživotním užívání Warfarinu, jelikož dodržuji dietu k tomuto léku, domnívám se, že bych měla zařadit do svého jídelničku potraviny, které jsou zdravé pro cévy, hodně jsem četla o pohance, ale nikde jsem se nedočetla, zda se může k warfarinu a v jakém množství by vbylo vhodné ji konzumovat. zatím jsem zkusila pohankové vločky do jogurtu a to 3 čajové lžičky, navíc mám i problém s alergií na potraviny a tak např.nemohu jíst tmavé pečivo, kořenovou zeleninu, hodně kyselé věci, umělá sladidla, bylinkové čaje, křen, zázvor, většinu jablek atd..Žádám Vás tedy o Váš názor, popř. radu zda mohu zařadit pohanku či další podobnou potravinu na podporu cév do mého jídelníčku. Dále bych chtěla vědět zda mohu při užívání Warfarinu podstoupit nastřelení náušnic nebo je třeba dodržet postup jako např. při trhání zubu. Děkuji za Vaší odpověď.
Přidat nový komentář