Já ale netvrdím, že antidepresiva nemohou pomoci, jen si myslím, že to není tak, jak se píše, já za těch 10 let o tom mám nastudováno velmi mnoho a byl jsem v xy skupinách na fb, kde jsou tisíce lidí ( už tam nejsem, nemá to smysl). Báze na které se AD nasazují, je tvrzení, špatných chemických procesů, neurotransmiterů v mozku- serotoninu a léky ho mají zvýšit a člověku má být lépe. No nevím tedy proč je tisíc druhů léků, proč některým fungují, proč některým ne, proč se určují diagnozy jako úzkostně-depresivní porucha, panická porucha, hraniční porucha osobnosti, agorafobie, soc. fobie a x dalších, když jsem se setkal s tím, že lidé berou stejný typ léků... nevím proč při stejné dávce přestanou účinkovat z ničeho nic třeba po letech, nevím proč se tedy neprovádí odběry z krevního séra na zjištění serotoninu ( ano lze to) ... a těch otázek, které mi nesedí jsou stovky.. jen díky tomu, že jsem se o to fakt zajímal. Už jsem ten zájem vzdal, protože nejsem vystudovaný lékař a je to nad mé limity a do mozku a jeho procesů "nevlezeš" nedají se reálně zobrazit. Myslím, že právě léky ty chem. procesy rozhodí natolik, že už pak musíš užívat pořád a jen lepíš z nich vzniklé problémy.. já bral jako první Apo-parox 2 roky ( 2009-2011) a tehda jsem četl od jedné paní ať to lidé neberou , že má z toho zelený zákal a plno problémů, nespavost apod. ignoroval jsem to a po pár letech jsem skončil v glaukomové poradně na dvojnásbně zvýšený nitrooční tlak- příčina nezjištěna dodnes :D ..,. laicky si myslím, že úzkost a deprese jsou pro člověka výstražným sdělením těla, že je něco špatně, že má něco změnit, že život, který žije není správný... návyky, zlozvky, špatná životospráva apod.. proto se ubírám tímto směrem, možná u AD zase skončím, ale snažím se takto :) .. zdravé tělo-zdravý duch, ale možná máš pravdu ty a je to geneticky podmíněno a prostě to změnit nejde... to je dost možné také :) . Jen těch lidí s těmito problémy je v dnešní době tak strašné množství, že by mne čistě pro mě zajímalo, zda je to fakt problém dnešní doby ( která je opravdu k zamyšlení) nebo zda to fakt tak bylo i v minulosti, jen se o tom nemluvilo.. dost filozofování, to je jen můj takový pohled na věc a stejně lze diskutovat jen u kávy ne na internetu :) mimojiné i ten Quetiapin má tolik nežádoucích účinků v přibalovém letáku, že to asi také není žádná výhra, kor když může byť jednomu z xy tisíc lidí způsobit třeba myokraditidu-zánět srdce ( měl jsem ho a nepřeji nikomu) ... hezké sny všem :)
Přidat nový komentář