Každý člověk by měl vědět, jaký má krevní tlak. Vysoký krevní tlak se totiž dlouho nemusí nijak projevovat. Přitom je rizikovým faktorem řady život ohrožujících onemocnění, a to nejen přímo souvisejících se srdcem a oběhovou soustavou. Proto je tak důležitá osvěta, kterou představuje i Světový den hypertenze. V roce 2006 ho vyhlásila Světová liga proti hypertenzi. Připadá na 17. května.
Ahoj Petře, je to tak, jak píšeš. Doktoři nevěří ani na absťáky po údajně "nenávykových" lécích. Nic se Vám nemůže stát, když vysadíte, je to nenávykový lék. Ale to je strašný omyl. Po celém světě se lidé svěřují s trápením, které jim způsobuje vysazování psychiatrických léků, je toho plný internet, ať už se jedná o SSRI, Venlafaxin aj. Já jsem tím prošla , vím o čem píšu a doktor se mému trápení ještě ironicky smál. Proto se už bojím dalších léků, které by pomáhaly s vysazováním. Protože nahradit jeden návykový lék druhým, není řešení, ba naopak vstupenka do jakéhosi kolotoče nelehce vysaditelných léků. Já bych také jen ležela, snížím rivo a mám stavy, kdy mi tělo vypovídá službu, napětí, třes, únava, nechuť k čemukoli, jakási derealizace , ztráta koordinace, aj. Psychiatrické léky jsou pastí, ze které se dostat je velice obtížné.
Přidat nový komentář