Každý člověk by měl vědět, jaký má krevní tlak. Vysoký krevní tlak se totiž dlouho nemusí nijak projevovat. Přitom je rizikovým faktorem řady život ohrožujících onemocnění, a to nejen přímo souvisejících se srdcem a oběhovou soustavou. Proto je tak důležitá osvěta, kterou představuje i Světový den hypertenze. V roce 2006 ho vyhlásila Světová liga proti hypertenzi. Připadá na 17. května.
Dobrý večer všetkým, je mi veľmi ľúto, ak moje slová niekomu ublížujú. , Chápete snáď, že mojím zámerom je pomáhať. Pri čítaní vašich príspevkov vidím, že sa usilujete všemožne, aj za cenu bezsenných nocí, čím skôr vymaniť zo závislosti na Rivotrile .Mal som pocit, že nespavosť podceňujete a neuvedomujete si, že nie je o nič menej ohrozujúca vaše zdravie ako nejaký ten čas užívania Rivotrilu navyše. Úplne chápem vaše rozhorčenie nad tým, že odborníci, ktorí vás do tejto závislosti dostali,nie sú schopní, alebo snáď ochotní vám pomôcť. Je zarážajúce,ako mohli pred vami zamlčať v lekárskych kruhoch všeobecne známu skutočnosť, že Rivotril pri užívaní trvajúcom viac ako 6 mesiacov spôsobuje toleranciu a následne závislosť a dokonca u tých, u ktorých je geneticky daná zvýšená rýchlosť metabolizovania liečiv pečeňou, je to veľmi často menej ako 6 mesiacov. Snažil som sa len poukázať na riziká súvisiace s drastickým postupom znižovania , ktorý si myslím, nie je nevyhnutný , avšak osobnú skúsenosť nemám, preto mi, prosím, prepáčte môj zdanlivo necitlivý prístup. Práve naopak, chápem veľkosť vášho utrpenia a spolucítim s vami. Petra sa chcem opýtať, ako dlho užíva Mirtazapin a aké je dávkovanie, pretože ak sa nevyskytujú iné NÚ ako nárast hmotnosti, mali by ste počkať pokiaľ sa organizmus stabilizuje a až potom začať s postupným vysadzovaním. Nakoľko ste v seniorskom veku, kedy klesá produkcia melatonínu, možno by ste mohli pouvažovať o náprave spánku pomocou melatonínu, ktorý je voľnedostupným liekom. Michael
Přidat nový komentář