Každý člověk by měl vědět, jaký má krevní tlak. Vysoký krevní tlak se totiž dlouho nemusí nijak projevovat. Přitom je rizikovým faktorem řady život ohrožujících onemocnění, a to nejen přímo souvisejících se srdcem a oběhovou soustavou. Proto je tak důležitá osvěta, kterou představuje i Světový den hypertenze. V roce 2006 ho vyhlásila Světová liga proti hypertenzi. Připadá na 17. května.
Zdravim vsechny, tak jsem byla dneska na kontrole u doktora, kdy jsem jiz 2 mesice v kuse na BZD - mesic na lexaurinu 2x denně a mesic na rivotrilu v kapkách 3-0-3. Kdyz jsem znova odmitla AD, tak mi rekl, ze zacneme rivotril uz vysazovat. Tu ranni davku (3 kapky) mam uplne vysadit ze dne na den a nahradit tabletou guajacuranu a brat jen rivotril 3 kapky na noc. Kdyz jsem se ho zeptala, jestli z toho nemůžu mit absťák, jestli bych neměla tu ranni davku ubírat po kapkach, tak pry se zbytecne bojim a zavislost na tom můžu mít maximalne psychickou. Jeste dodal, ze kdyz nechci AD, tak at zacnu brat trezalku. Tak jsem ted z toho uplne v prdeli, ze to tak už napíšu :-) V lekarne mi tu kombinaci vubec nedoporucili. Kdyz pominu toto - myslite, ze to můžu najednou takhle stáhnout a brat po mesici rivotril jen jednou denně?
Přidat nový komentář