Roztroušená skleróza (RS) napadá mozek a míchu. Je nevyléčitelná a v České republice jí trpí přes 26 000 převážně mladších lidí. Včasná léčba a úprava životního stylu by mohla podle odborníků vzplanutí nemoci úplně zastavit. Upozorňují na to u příležitosti Světového dne roztroušené sklerózy, který připadá na 30. května.
Ja jsem rivotril bral temer 7 let od svych 30-ti. Odvykani trvalo dlouho, nekolikrat bylo neuspesne ale predstava ze to budu brat cely zivot me nutila to zkouset stale znovu. Muj posledni psychiatr, kdyz jsem se jej ptal na to zda se vubec da od toho odpoutat, mi rekl ze vse zalezi jenom na me. To pro me bylo dobre vedet - zalezi jen na me jak se s tim poperu. Kdyz jsem s rivotrilem kdysi zacinal a nemel jsem vubec tuseni s cim mam tu cest, tak jsem zobal dle doporuceni dr. denne 1x0.5mg. Postupne mi dr. davku zvysil az na 5mg denne. Bral jsem to pravidelne, kazdy den bez prestavky. Odvykani trvalo dlouho, abstinencni priznaky jsem mel asi jako vsichni (u me to byla zvysena nervozita, neklid, nespavost, nesoustredenost, podrazdenost) ale nakonec se mi podarilo se toho zbavit. Zadny zazracny recept nemam, sam jsem to nekolikrat zkousel neuspesne. Takze poradit mohu snad jen trpelivost, nenechat se zlomit a zkouset to stale. Snad timto nekoho povzbudim. Drzim palce!
Přidat nový komentář