Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

pomoc blízkému

Manžel trpí depresí a odmítá jít k lékaři. Objevilo by se mu to ve zdravotní kartě a "závodní lékař" by mohl doporučit propuštění z práce (která ho snad jako jediná věc v jeho životě těší). Chtěla bych se zeptat, jaké jsou možnosti léčby, aby se o tom v práci nedozvěděli. Jeho stavy trápí celou blízkou rodinu i okolí. Už to došlo tak daleko, že přemýšlím o rozvodu. Díky za rady.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Lucka

U deprese je nejhorší to, že člověk najednou zjistí, že spousty věcí není schopen. Ne, že by nechtěl, ale prostě nemůže. Zkuste mu koupit v lékárně dražé z třezalky a třeba třezalkový čaj. Třezalka je dobré antidepresivum, ale ne každému pomůže a u žen má navíc trochu vliv na antikoncepci (i když to nemám potvrzené)...ale třeba kdyby si zvykl na to, že něco bere-i když je to bylinka, nepřišlo by mu braní léků divné nebo pokořující.

Kačka

Dobrý den, je mi 29 let celý rok 2012 jsem protrpěla a tak Vám zvlastní zkušenosti mohu dát radu :-) Propukla u mě také deprese ačkoliv jsem vždy říkala, že se mě to netýká. A jediné co mi opravdu pomohlo a že jsem toho prošla za celý rok dost byla terapie EFT !!! Přečtěte si o tom na internetu aby jste věděli o co jde a najděte si svého kouče, který Vám určitě pomůže. Já měla to štěstí, že mám svého kouče v místě svého bydliště a nelituji ani jedné koruny, kterou jsem za to dala !!!!! Já platím za jedno sezení 500,- dá se provádět max. 120min. v kuse a to už je potom člověk opravdu unavený :-) Někdy pomůže jedno sezení a problém se odstraní není jich je potřeba více a to byl můj případ ( popisují to k loupání cibule ) stejně tak se odhalují také příčina. Pokud už se někdo léčí na psychiatrii tak musí mít na paměti, že vždy je samozřejmě na prvním místě lékař a určitě nevysazujte svévolně léky. Ale tato terapie Vám dá úplně jiný směr. Největší výhodou je, že Váš kouč Vás jí naučí a vy jí můžete použít kdykoliv a kdekoliv jí zrovna budete potřebovat :-)))) Přeji Vám hodně zdraví

hana

deprese jsou známkou vyčerpání organismu, který trpí nedostatkem čisté vody. Tu v pitném režimu nelze vůbec ničím nahradit (přestože se to tvrdí, ale to je jen komeršní tah podporující prodej "nealko" nápojů atd). Sama jsem poznala velký rozdíl v psychice při dostatečném pití čisté vody (poslední dobou mi chutná čím dál víc a je na rozdíl od čehokoli jiného levná a dostupná). Léky vůbec nic neřeší, jen tlumí příznaky a otupují mozek. Navíc stojí peníze a mají vedlejší účinky. To rozhodně není nic dobrého. Deprese může také pramenit z neznalosti vlastní hodnoty a pocitu marnosti života. také to může být duchovní záležitost jako důsledek (vědomého či nevědomého) porušování duchovních zákonů, což je pro materialistického "homo sapiens" přirozené. rozhodně však nehledejte po moc o psychotroniků a léčitelů, ani nepodporujte farmaceutický průmysl. Podívejte se na www.apostol.webnode.cz (m.j. článek Na zdraví) a berte ty informace vážně bez ohledu na vlastní názory.

renča

Ahoj asi mám problém jako každý tady ale nevím co s tím.Mám podezření,že mám depresi posledních pár měsíců jsem podrážděná,rozčílí mě každá volovina,jsem protivná a tak.Myslela jsem si že to je kvůli toho že mám hodně práce a že to přejde, ale poslední dobou,a to jsem si uvědomila až ted že mě nic nebaví,nic mě nezajímá z ničeho nemám radost prostě nic mě neudělá štastnou.Vím že bych s tím měla něco dělat,ale problém je v tom,že se ne,že stydím nebo tak něco mám strach,mimochodem znám jednu výbornou psychiatričku, která vím že by mi pomohla,ale problém je v tom,že ji vlastně nemám co říct nebo mám,ale nevím jak bych ji to vlastně řekla asi je to tím že ji znám,nevím.Asi vám to bude připadat jak blbost,ale nevím co s tím mám strach že když to řeknu známým,že se mi budou smát anebo to nepochopí.Ale zároven vím že když to nebudu řešit tak se budu trápit a to nechci.

Dědek

Ahoj, je to asi příznak chlamydie pneumoniae, musíš to léčit

Aida

jak mam pomoci me dceri-30lete-jiz 4.rok velmi pije alkohol a to denne. Dokaze vypit denne tak pul ltru. Formou navstev kavaren s prateli alkoholiky,Vraciva se ve 3 rano...zmenila se ji povaha , je nervozni, s kazdym se hada a je cholerik.Predtim, to byla krasna a sympaticka a miloucka zena. Neda si rici, nepriznava si problem, k lekari odmita jit............... jak ji mam pomoci, vse mi selhalo a ona na toto tema je velmi,,alergicka,,.....ztracim dceru

Reník

Ahoj Aido. Poradil Ti někdo ? Už jsi to vyřešila, mám podobný problém ....

Dědek

alkoholem zahání bolesti, které jsou od chlamydie pneumoniae, musela by brát antibiotika a spoustu bylinek a hlavně sama chtít , str. chlamydie svinská bakterie

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce