Inzerce https://www.lekarna.cz/vyprodej-opalovani/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=vyprodej-opalovani

pomoc blízkému

Manžel trpí depresí a odmítá jít k lékaři. Objevilo by se mu to ve zdravotní kartě a "závodní lékař" by mohl doporučit propuštění z práce (která ho snad jako jediná věc v jeho životě těší). Chtěla bych se zeptat, jaké jsou možnosti léčby, aby se o tom v práci nedozvěděli. Jeho stavy trápí celou blízkou rodinu i okolí. Už to došlo tak daleko, že přemýšlím o rozvodu. Díky za rady.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Lucka

U deprese je nejhorší to, že člověk najednou zjistí, že spousty věcí není schopen. Ne, že by nechtěl, ale prostě nemůže. Zkuste mu koupit v lékárně dražé z třezalky a třeba třezalkový čaj. Třezalka je dobré antidepresivum, ale ne každému pomůže a u žen má navíc trochu vliv na antikoncepci (i když to nemám potvrzené)...ale třeba kdyby si zvykl na to, že něco bere-i když je to bylinka, nepřišlo by mu braní léků divné nebo pokořující.

Kačka

Dobrý den, je mi 29 let celý rok 2012 jsem protrpěla a tak Vám zvlastní zkušenosti mohu dát radu :-) Propukla u mě také deprese ačkoliv jsem vždy říkala, že se mě to netýká. A jediné co mi opravdu pomohlo a že jsem toho prošla za celý rok dost byla terapie EFT !!! Přečtěte si o tom na internetu aby jste věděli o co jde a najděte si svého kouče, který Vám určitě pomůže. Já měla to štěstí, že mám svého kouče v místě svého bydliště a nelituji ani jedné koruny, kterou jsem za to dala !!!!! Já platím za jedno sezení 500,- dá se provádět max. 120min. v kuse a to už je potom člověk opravdu unavený :-) Někdy pomůže jedno sezení a problém se odstraní není jich je potřeba více a to byl můj případ ( popisují to k loupání cibule ) stejně tak se odhalují také příčina. Pokud už se někdo léčí na psychiatrii tak musí mít na paměti, že vždy je samozřejmě na prvním místě lékař a určitě nevysazujte svévolně léky. Ale tato terapie Vám dá úplně jiný směr. Největší výhodou je, že Váš kouč Vás jí naučí a vy jí můžete použít kdykoliv a kdekoliv jí zrovna budete potřebovat :-)))) Přeji Vám hodně zdraví

hana

deprese jsou známkou vyčerpání organismu, který trpí nedostatkem čisté vody. Tu v pitném režimu nelze vůbec ničím nahradit (přestože se to tvrdí, ale to je jen komeršní tah podporující prodej "nealko" nápojů atd). Sama jsem poznala velký rozdíl v psychice při dostatečném pití čisté vody (poslední dobou mi chutná čím dál víc a je na rozdíl od čehokoli jiného levná a dostupná). Léky vůbec nic neřeší, jen tlumí příznaky a otupují mozek. Navíc stojí peníze a mají vedlejší účinky. To rozhodně není nic dobrého. Deprese může také pramenit z neznalosti vlastní hodnoty a pocitu marnosti života. také to může být duchovní záležitost jako důsledek (vědomého či nevědomého) porušování duchovních zákonů, což je pro materialistického "homo sapiens" přirozené. rozhodně však nehledejte po moc o psychotroniků a léčitelů, ani nepodporujte farmaceutický průmysl. Podívejte se na www.apostol.webnode.cz (m.j. článek Na zdraví) a berte ty informace vážně bez ohledu na vlastní názory.

renča

Ahoj asi mám problém jako každý tady ale nevím co s tím.Mám podezření,že mám depresi posledních pár měsíců jsem podrážděná,rozčílí mě každá volovina,jsem protivná a tak.Myslela jsem si že to je kvůli toho že mám hodně práce a že to přejde, ale poslední dobou,a to jsem si uvědomila až ted že mě nic nebaví,nic mě nezajímá z ničeho nemám radost prostě nic mě neudělá štastnou.Vím že bych s tím měla něco dělat,ale problém je v tom,že se ne,že stydím nebo tak něco mám strach,mimochodem znám jednu výbornou psychiatričku, která vím že by mi pomohla,ale problém je v tom,že ji vlastně nemám co říct nebo mám,ale nevím jak bych ji to vlastně řekla asi je to tím že ji znám,nevím.Asi vám to bude připadat jak blbost,ale nevím co s tím mám strach že když to řeknu známým,že se mi budou smát anebo to nepochopí.Ale zároven vím že když to nebudu řešit tak se budu trápit a to nechci.

Dědek

Ahoj, je to asi příznak chlamydie pneumoniae, musíš to léčit

Aida

jak mam pomoci me dceri-30lete-jiz 4.rok velmi pije alkohol a to denne. Dokaze vypit denne tak pul ltru. Formou navstev kavaren s prateli alkoholiky,Vraciva se ve 3 rano...zmenila se ji povaha , je nervozni, s kazdym se hada a je cholerik.Predtim, to byla krasna a sympaticka a miloucka zena. Neda si rici, nepriznava si problem, k lekari odmita jit............... jak ji mam pomoci, vse mi selhalo a ona na toto tema je velmi,,alergicka,,.....ztracim dceru

Reník

Ahoj Aido. Poradil Ti někdo ? Už jsi to vyřešila, mám podobný problém ....

Dědek

alkoholem zahání bolesti, které jsou od chlamydie pneumoniae, musela by brát antibiotika a spoustu bylinek a hlavně sama chtít , str. chlamydie svinská bakterie

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Mohlo by vás zajímat

Užívání probiotik před cestou do Egypta

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jaká probiotika by jste mi doporučili na cestu do Egypta a jak dlouho před odjezdem užívat? Děkuji za odpověď.

Praktičtí lékaři mohou nově předepisovat další tisícovku léků

Dříve museli pacienti s chronickým onemocněním žádat o recept svého specialistu. To se nyní mění. U některých diagnóz mohou tyto léky v ČR od 1. července předepisovat i praktičtí lékaři. Jedná se třeba o léky na astma, cukrovku nebo třeba kardiovaskulární nemoci.

Jak ošetřit puchýře?

Dobrý den. Jak ošetřit puchýř v případě vzniku?

Infekce močových cest: Jak je poznat a léčit

Zánět močových cest je typickou letní infekcí, která též postihuje zejména ženy. Mezi její příznaky patří především bolest v podbřišku, časté nutkání k močení či bolest při močení, někdy se v moči může objevit i malé množství krve. Způsobují ho bakterie, které se dostávají z vnějšího okolí až do močového měchýře, kde se usazují a množí.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce