Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Chci Mámě ale i sobe pomoct!

Vubec nevim, jestli se to zrovna sem hodi psat, ale uz si nevim jinak rady.Cele hodiny hledam po internetu stranky kde by mi mohli nejak pomoct, ale marne. Moje mama nekolik posldnich le t trpi velmi spatnou naladou, spis bych tedka asi rekla depresi. Pripada mi ze ztratila chut k zivotu, nema uz zadne cile, pry je na vsechno uz stara ale cozpak clovek od 40 musi jenom prezivat, ma snad vsechno dobry uz za sebou, cozpak je zivot jenom od toho aby jsme privedli na svet dite vychovali ho a konec, nemame pravo si zivot i tak dal nejak uzivat?! Tohle vsehcno vyctu jenom s jejiho lhostejnyho pohledu, kdyz ji zacnu jako ,,pubertak´´ licit ze vsehcno neni ztraceno ze si zivot musi uzivat, najit si neco co ju bavi atd. Chapu ze si mysli, ze se mi to rika jsem mlada a kazdej den je pro me necim novym...ale posledni odbou prenasi spatnouz naladu aji na me?! Budu snad tohle taky za nekolik desitek let taky prozivat, ma ten zivot teda vubec cenu..zni to sice hnusne ale nechci skoncit j,,ako ona´´..!Podle me by rodice meli detem davat nejakym zbusom na jevo ze zivot neni zbytecne, jinak se jim stane jako asi i me ze ztraci smysl zivota...chtela bych mit v rodicich nejen materialni podporu ale i fyzickou, nahrou stranu si ale umedomuju ze moje mam je taky jenom clovek!..Ale ted nevim jak dal chtela bych ji pomoci ale vlastne i me, ale envim jak?!Jit k prichiatrovi nebo co, v tomhle vazne nevim?!A pomuzem nam vubec?A jak to tam porbiha, ma to cenu?.....dekuju za pripadne odpovedi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Zdenka

Milá neznámá DCERO, zkus mamince doporučit nejprve konzultaci s psychologem, popř. vyhledej pomoc a svěř své obavy psychologovi sama, oni Ti určitě poradí, jak na to.V telefonním seznamu Zlaté stránky nejdeš na odkazy (je to hned zkraje Zlatý stránek) v rubrice Důležitá telefonní čísla spojení na Linky důvěry a krizová centra, kde Ti odborně poradí.Já a moje dcera s tím máme dobrou zkušennost, já jsem si též ve věku 42 let prožila krizové období a prožívá to mnoho žen tomto věku. Je to období, o kterém čtyřicátnici rádoby humorně říkají (snad se neurazíš) :"Mládí je v p..... a do důchodu daleko". Moje dcera v tomto období mne přesvědčila, že jí na mě hodně záleží a že a domluvila mi konzultaci na centru krizové intervence. Věk čtyricítky je pro mnoho žen již obdobím počínajících hormonálních změn v těle (tzv. klimakteriem přechodem), při kterém si mnoho žen myslí, že vše hezké a radostné má již za sebou a teď jí čeká neradostné období stárnutí. I já jsem měla takové období bez chuti a energie do života a dcera mi laskavým slovem a ujištěním o její lásce ke mě dodala odvahu vyhledat pomoc u psychologa pomocí Zlatých stránek a krizových center. Chce to od, jak Ty píšeš "puberťáka" slova lásky a pohlazení mámy, v žádném případě křik a donucování, ať třeba jde do kina a vyčítání, kdy naposledy byla v divadle či koncertě, a že se obléká staromódně atp. Přeji Ti hodně štěstí. Já jsem toto období díky pomoci psychologa a diplomacie své dcery(která mne přesvědčila a laskavým způsobem mě dodala odvahu k němu zajít) toto období zdárně zvládla a chuť a elán do života znovu našla. Měj se Ty i Tvá máma krásně a nevzdávej to. :o)

hana

Hlavní příčinou je FAKT, že nezná svou hodnotu a její původ. Ztrácí pocit "smyslu života", protože žádný skutečný nevidí, možná je zklamaná nebo si připadá "zbytečná". Rozhodně není "stará". Psychologickou pomocí je větší zájem, společně trávený čas, jakákoli pomoc, projev lásky, .. Psycholog rozhodně moc nevyřeší a dovedu si představit, jak by máma na takový nápad reagovala (podrážděně, že není cvok, apod.). Každopádně potřebuje poznat svou skutečnou hodnotu, která nezávisí na okolnostech (jak se jí daří, pro koho je zrovna užitečná, co si o ní někdo myslí, ..). Podívej se na www.apostol.webnode.cz a ber to vážně, bez ohledu na své názory.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce