Ahoj, je mi hrozně moc líto, co prožíváš, protože já jsem si prošla úplně tím samým. Lékařka - psychiatrička mi předepsala léky, které mi moc dobře nezabíraly a tak mi je ze dne na den změnila na jiné. Po spolknutí prášku jsem po hodině proděla to samé, co popisuješ. Manžel mi volal záchranku. Koukali na mě jako na cvoka.Znovu jsem navštívila psychiatričku a ta mi zkusila nasadit jiný lék, opět ta samá reakce a pak ještě jednou a znovu to samé. Začala mi tvrdit, že trpím serotoninovým syndromem a že tedy antidepresiva nemohu užívat. Jenže život byl úplně hrozný. Neustálý strach ze smrti, strach že se stane něco hrozného. Po půl roce tohoto stavu jsem se nechala hospitalizovat na psychiatrii. Diagnostikovali u mě panickou úzkostnou poruchu. Nasadili léky a za tři týdny jsem šla domů celkem v pohodě. V nemocnici se ukázalo, že netrpím žádným syndromem, ale šíleným strachem z léků. A víš jak to na mě otestovali? Jednoduše mi dali spolknout prášek a za 1 hodinu se mě zeptali jak mi je. To viš, že mi bylo hrozně. Opět žár v celém těle, třes, bušení srdce. Když jsem to doktorovi popsala, oznámil mi, že prášek byl naplněn jen vzduchem. Tedy takový ten želatinový obal. Prostě mi museli dokázat, že se opravdu bojím těch léků. Totiž u panické poruchy ´je právě problém, že člověk velmi citlivě reaguje na léky. U mě se i teď objevuje většina nežádoucích účinků při změně léků, ale teď už to celkem zvládám. Mě velice vyhovoval lék, který se jmenuje Efectin. Po něm mi odeznělo nejvíce problémů. Důležité ale je brát léky pravidelně a dodržovat dávkování. Určitě si najdi psychiatra, ke kterému budeš chodit na pravidelné kontroli. Léčba je sice na delší lokte, ale věř že určitě zabere a pomůže ti abyste si společně s manželkou užívali miminka, které čekáte. Určitě máš v manželce podporu a i ona se bude snažit ti pomoci všechno to zlé přestát. Moc ti držím palce. Jen ten, kdo si sám panické záchvaty prožil ví a chápe jak je to hrozné. Chce to určitě zpomalit tempo. Vím někdy to moc dobře nejde. My jsme teď taky zrovna přestavovali. Ale věř, že je mnohem důležitější dát se dohromady a nabrat sílu. Ta práce neuteče. Sama jsem workoholik, ale prostě nemáme na vybranou. Budu na tebe myslet. Drž se. Ahoj Iveta
Po zkušenosti která se mě právě stala moc doktorům nevěřím.Hlavní důvod je asi ten , že když jim popíšete svůj stav a pocity tak na vás buď koukají jako na blázna a nebo dělají jak strašně moc chápou o co jde. Aby ty pocity opravdu chápali asi by je měli prožít ? Prosím tedy o radu někoho z vás , někoho kdo ví o čem píšu , protože sám něco podobného zažil. Budu opravdu vděčný za jakoukoli pomoc. V životě jsem zažil tak jako asi každý z nás mnoho stresových situací , je tomu asi půl roku co mě začalo pálit na prsou , bušit srdce více než je normální a hodně brnět pravá ruka. Vyhledal jsem tedy lékaře. Natočili mě EKG a dostal jsem nějakou injekci na uklidnění. Pomohlo to. Druhý den jsem měl přijít na odběry krve což jsem udělal.Potom jsem už do ordinace nešel ( telefonicky jsem zjistil že je vše v pořádku). Proč tedy toto vše píšu. V sobotu 5.11.2005 se mě udělalo zle ( točila se mi hlava a cítil jsem se hodně oslabený ).Asi týden před tím jsem přechodil chřipku (rýma,kašel,bolesti v krku).Protože rekonstruuji byt tak přibližně 20 posledních dní vypadalo asi tak ,že jsem ráno v 6 hodin šel do práce a z práce jsem šel pracovat do večera (do 20:00 hod. ) na byt.V neděli a pondělí jsem dostal průjem a má teplota byla 37,6 . Rozhodl jsem se tedy že vypnu a v úterý jsem zašel k lékaři.Vše jsem mu popsal.Bylo mě sděleno že toho je na mě asi moc a že mám užívat prášek zvaný CIPRALEX který mě zaručeně pomůže. Až doma po přečtení letáku jsem zjistil že to je ANTIDEPRESIVUM. Vzal jsem si tedy předepsanou dávku (5mg) a druhý den to začalo : večer žena volala záchranku , nedovedu moc popsat co se dělo , celé tělo mě pálilo,neskutečné bušení srdce,úzkost a ohromný strach. Nutno dodat že má žena je ve 33 týdnu těhotenství ,firma ve které pracuji v konkursu atd. Na miminko se moc těšíme o první jsme přišli asi před 2 roky ve třetím měsíci těhotenství. Věci které jsem do té doby bral normálně mě prostě najednou naplnili celý mozek a myšlenky nešli vypnout , dostal jsem hrozný strach.Nicméně v nemocnici mě dali kapačku APAURIN a poslali mě domů s tím že mám CIPRALEX dál brát , že to je jen přechodné období, druhý den jsme jeli do nemocnice na kapačku znova , opět mě jiná paní doktorka sdělila ať prášek beru dál. A následující den se vše opakovalo, místo jako k člověku který potřebuje pomoc se ke mně chovali jako k feťákovi ,ale už uznali že mě CIPRALEX asi nesedí a řekli mě ať už ho neberu. Dali mě NEUROL a já z jeho pomocí přečkal sobotu a neděli. Dnes je pondělí a já šel hned ráno za doktorem který mě CIPRALEX předepsal. Měl jsem jediný dotaz : jak se zbavím těch prášku z těla. Nikdy jsem prášky nebral a bylo mě dobře. Nevím jak dostatečně mě vnímal ale odešel jsem od něj s dalším receptem FRONTIN 0,5 mg. 3krát denně. A prý za 14 dní nasadíme jiné ANTIDEPRESIVUM. Zatím jsem si prášek nevzal , ale mám obavu co budu dělat jestli mě bude zase zle. Má prosím někdo zkušenost s tím za jak dlouho se látky které tyto prášky obsahují dostanou z těla ? Žena by měla asi za měsíc rodit a já bych jí byl moc rád zase oporou jako dřív. Mám S FRONTINEM začít a nebo ne ? Předem děkuji všem za jakoukoli radu.

Přidat nový komentář