Inzerce
aplikace_alergie.png
Jak bojovat s alergií?
S aplikací AlergoStop můžete na alergii zapomenout
Připomíná léčbu a varuje před aktuálními alergeny. Více informací zde.
karusel_poradny_196px.jpg
POTŘEBUJETE RADU LÉKAŘE?
Nabízíme vám možnost jak ji rychle a pohodlně získat. Zeptejte se sami, nebo se podívejte na dotazy, které jsme již zodpověděli.

Byla jsem infikována?

Jsem zdravotní sestra a minulý týden jsem se potřísnila krví při odběru pac,u kterého se posléze zjistilo,že je nakažen hepatitidou C.Mám na palci záděrku,ale nejsem si jistá,zda tam byla i během inkriminované doby,tudíž nemůžu říct,jak velká je pravděpodobnost,že jsem byla infikována.Chtěla bych vědět,jestli již teď mohu zjistit,zda jsem nebo nejsem infikována.Popřípadě kdy to bude možné.Jsem vdaná a máme syna ,ale již rok se snažíme s manželem o druhé dítě.Můžu dál mít nechráněný pohlavní styk a dál se snažit otěhotnet,nebo počkat až jak dopadnou výsledky?Odepište mi prosím na mail Děkuji

Inzerce
Odpovědi
Petr

Sama to nezjistíte, vyhledejte specialistu gastroenterologa, který má s HCV zkušenost. Nejsem lékař, ale ze zkušenosti bych doporučil udělat test 1-2 týdny po expozici, a pak měsíc, tři měsíce a půl roku po expozici. S těhotenstvím bych počkal. Přenos na plod je sice spíše výjimečný (5%), ale těhotenství je kontraindikace pro pro případnou léčbu (léky mohou způsobit poškození plodu!). Přitom včasná léčba podstatně zvyšuje vaše šance na vyléčení. Používání prezervativu do vyjasnění situace někdo může považovat za zbytečnou opatrnost - ale pouze ten, kdo si nevyzkoušel co tahle nemoc obnáší. Držím palce! Petr

Renie

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo neví, zda jsou testy prováděné 3 měsíce po "nákaze" stoprocentní?

Přidat nový komentář

Inzerce
Inzerce http://alergostop.cz/?utm_source=ordinace.cz&utm_medium=banner&utm_campaign=promo2021&utm_content=duben

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?

banner_voucher_sleva_magniflex

Anketní otázka

Zatím hlasovalo 36 lidí

Mohlo by vás zajímat

Obřízka - není se čeho obávat

Mezi důvody, proč si Češi nechávají odstraňovat předkožku, patří v drtivé většině ty zdravotní. Jedná se o jednoduché, nebolestivé a účinné řešení zúžené předkožky či opakovaných zánětů předkožky. A rozhodně není zač se stydět!

HIV: Jak se v dnešní době léčí a v jakých případech byste se měli nechat otestovat?

HIV neboli Human Immunodeficiency Virus je virus, který napadá jen lidský organismus a způsobuje deficit v imunitním systému, čímž omezuje jeho funkci. Virus HIV způsobuje onemocnění AIDS, nicméně ne u každého HIV pozitivního člověka se AIDS rozvine.

Seniorů za volantem přibývá, ostrý zrak je pro ně stěžejní!

Zatímco spodní věková hranice řízení automobilu je jasně stanovena na dovršení 18 let, horní takto striktně omezena není. A vzhledem k tomu, že populace stárne, za volantem se ocitá stále více seniorů. Slábnoucí vidění u nich může zvyšovat riziko nehody, proto by měli pravidelně nechávat prověřit svůj zrak u očního lékaře a dávat si pozor zejména na šedý zákal, který lidi nad šedesát let ohrožuje.

Zúžení předkožky - fimóza, se může vyskytnout v kterémkoliv věku

Zúžení předkožky nebo-li fimóza, je charakterizovaná zúžením zevního okraje předkožky, které neumožňuje jeho přetažení přes žalud. Toto onemocnění se může vyskytnout v kterémkoliv věku. Někteří chlapci se s fimózou narodí, jiní chlapci nebo muži získají fimózu během života. Velmi často je následkem kožních infekcí. Výrazně vyšší riziko vzniku fimózy mají nemocní trpící cukrovkou.

 

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

20. ledna 2008, 12:04:30


19. října 2010, 18:39:30


19. června 2008, 10:54:48


28. června 2008, 09:42:17


28. června 2008, 09:57:08


Naši partneři

Inzerce