Přístup a chování lékaře gynekologa k těhotným pacientkám.
Jsem asi 8 týdnů těhotná,ve 4.týdnu jsem musela akutně na pohotovost, protože jsem začala krvácet.Pocity strachu byly úplně šílené, zjistili mi hematom a doporučili léky a klid na lůžku.Teprve potom jsem šla ke svému gynekologovi na první prohlídku v těhotenství.jeho přístup mě doslova šokoval, nekonalo se žádné"Maminko gratuluji jste těhotná",vše co mě zajímalo jsem z něj musela doslova páčit a byl tak nevrlý a podrážděný, jako by měl v ordinaci simulanta a ne těhotnou matku.Na závěr mi řekl ať si nemyslím, že budu celé těhotenství na neschopence a ani se nezeptal v jakém prostředí a kde pracuji.Potřebovala jsem slyšet, že plod je v pořádku a jak se ten hematom vyvíjí atd.Vyšla jsem z ordinace ze slzami v očích a okamžitě gynekologa změnila.Myslíte, že takové jednání je normální a jak by se měl lékař chovat k těhotné ženě??????
Dobrý den! nejsem těhotná, ale byla jsem odeslána svou gynekoložkou na indikační vyšetření na ženskou kliniku šlo o myom , který mi rostl a měla jsem bolesti v bederní páteři. Šéf oddělení pan primář mne vyšetřil a povídá-paní já nemám dělohu a bolí mne také záda již10let, no a ještě místo toho , aby mi řekl, jestli mám jít na operaci , nebo ne mě poslal k psychologovi, myslím si že to nebylo správné jednání, stalo se to loni v říjnu, změnila jsem nemocnoci, kde měli ke mě lidský přístu, dnes jsem už 3týdny po operaci a cítím se fajn a do té nemocnice s arogantním primářem už nevkročím, myslíte si , že si ženy musí nechat vše líbit, jen pproto, že jsou pacientky a nejsou na vysokém postu, je to správné jednání, myslíte si , že onen primář by to tak nechal kdyby se na mém místě ocitla jeho žena a měla tuto zkušenost??
Reagovatpoděkovatnahlásit16. ledna 2008, 16:33:42
Jsem ve 22. týdnu těhotenství a dnes jsem byla akorát v poradně.Nikdo se mě tam nezeptá jak se cítím a musím to říct sama.Dnes jsem řekla, že už mám dva dny křeče v břiše a průjem a tvrdne mě břicho třeba na 6-7 hodin.Doktorka i sestřička mě řekli, že jsem nastydlá, že mám nějakou chřipku a že to není jejich problém at si zajdu k obvodákovi.Ale proč, když vím, že to chřipka není??To bych asi poznala.A chtěla jsem po doktorce at mě napíše papír do práce co můžu a nemůžu dělat poprvé řekla ne a když jsem to chtěla znovu, tak bouhla do stolu a řekla, že jí nezajímá kde pracujua a co dělám a zvýšila hlas.Je to normální?
Reagovatpoděkovatnahlásit30. ledna 2008, 15:17:27
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Chcete zdravě spát? Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroom Magniflex, Šaldova 1, Praha-Karlín, nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.
- Ano, musím chodit do práce. [55%]
- Ne, poctivě ji vyležím. [22%]
- Chřipku jsem naštěstí ještě neměl. [23%]
- Jaké zubní plomby hradí od ledna pojišťovna (2668 čtenářů)
- Srdeční selhání: příznaky, které byste neměli ignorovat (1973 čtenářů)
- Co jíst, když vás pálí žáha (1775 čtenářů)
- Antibiotika: u 30 % dospělých vyvolají průjem (1600 čtenářů)
- Co se stane se zdravotnickou dokumentací (1437 čtenářů)
- Kapslová endoskopie (Endoskopické vyšetření střeva kapslí) (1360 čtenářů)
- Trápí vás hemoroidy. Účinná pomoc? Homeopatie! (1242 čtenářů)
- Máte potíže s dýcháním? Zkontrolujte riziko CHOPN. (1213 čtenářů)
- Čím zapíjet léky? (1126 čtenářů)
- Oční poradna: proč neusínat u zapnuté televize a s mobilem v ruce? (1035 čtenářů)
- Ela (Citalec a Neurol-zkušenosti s užíváním) 16. února 2019, 07:45:48
Ahoj jo dobře ve 14 hod. Diskutovat
- Jana (Citalec a Neurol-zkušenosti s užíváním) 16. února 2019, 14:01:50
Ahoj tak jsem tady jak se mate Diskutovat
- Jana (Citalec a Neurol-zkušenosti s užíváním) 16. února 2019, 14:42:03
Ahoj Eli já jsem zase vařila trochu uklidnila jak jsem psala beru antibiotika tak mě z nich… Diskutovat