Locoid - viz. ma zkusenost vyse.
Co se tyka masti, nezafungovalo mi nic.
Dnes si delam vysouseci obklady z cerneho caje - pozor, nefunguje kazdy cerny caj! Zaliju vrouci vodou 4 sacky cerneho caje, necham 20 min louhovat a nasledne delam obklad pomoci gázi - ne vatove tampony ci cokoli jineho, jen gaza, pricemz nemusi byt sterilni), 100 ks se prodava kolem 70 Kč - nekdy ovsem taky za 200 Kč - hledejte. Po vylouhovani delam obklad 5x po 2 min a vzdy opakovane namacim do caje. Pro sebe si to delam i kvuli jinym problemum co nejteplejsi, ale to az posledni dobou, drive jsem to nechaval vychladnout. Cerny caj obsahuje tanin, ktery uklidnuje a kuze se i zatáhne. Pozor, pokud je obklad delsi nez 2 min, je naopak zaparovaci, nikoli vysouseci. Jiz po prvni aplikaci budes citit, ze se kuze vysousi, coz je spravne, po par aplikacich se ti papilky oloupou, nekdy i sirsi loziska kuze. Ze zacatku jsem delal tyto obklady 2x denne. Mista, kd delas obklad nicim nepatlej. Zakladem lecby je najit dobreho dermatologa, ktery z tebe nedela pokusneho kralika, ma jistou emaptii a neladuje te vsema moznejma i nemoznejma preparatama z oblasti moderni mediciny. Ano, prirozene jsou chvile, kdy se musi nasadit tezke zbrane, ale bohuzel nasi doktori prilis nemysli a jdou rovnou s kanonem na vrabce a nasledne se vice lecite z techto nasledku, nez z puvodni diagnozi. A hlavne, budte v pohode, nerozcilujte se, nestydte se, proste zijte dal. Ja vim, je to desne tezke, sam bojuju rok, ale dermatitidu jsem temer porazil! Stalo me to naprostou zmenu zivotniho stylu (nepit, nekourit, jist zdrave, hybat se), ale usel jsem obrovsky kus cesty. Bohuzel jsem zacal mit problemy s ocima, neb me ta kravka o ktere pisi vysi nechala podavat locoid do ocniho okoli pul roku, vicka to hodne ponicilo - nyni mam blefaritidu (dysfunkce meibomových zlaz) - kvuli tomu delam horke obklady, aby se sekret rozpustil a funkce zlaz se zlepsila - docela to funguje. Take mam chronickou episkleritidu, posledni dobou se mi opakuje - Za to vse dekuji doktorce Horké (Dědinové). Na vysouseni je take dobry jarisch. Vse co pisi vyse doporucuji konzultovat s doktorem. Rovnez doporucuji zmenit doktora, pokud ti rekne, ze to je blbost. Chodil jsem ke trem koznim, dve mi rekli, ze jsou obklady blbost. Pak jsem zacal chodit k jedne primarce, ta pravila, ze vse co bylo doposud je spatne a at zacnu s obkladama a behem tydne doslo k takovemu zlepseni, ze jsem tomu ani neveril. Dnes mi zustava relativne male lozisko pod jednim okem, ktere snad casem zmizi (po obkladech se zlepsi), zatim jsem 8 mesicu od konce kortikoidu, tedy mam jeste 4 mesice rezervu - stav po kortikoidech se ma zlepsit cca po jednou tak dlouhe dobe - nekde jsem to cetl, takze nevim, jestli to je pravda, ale cim jsem dal, tim je to lepsi, takze jsem si to dal jako jakysi cil. Hlavne se nevzdavat a kaslete na ty masti, ty problem neresi, z podstaty ani nemohou, problem je jinde! Podobne je to s atopakem, take mastmi jen mirnite priznaky avsak zakladem je zdrava zivotosprava. (pardon za preklepy, psal jsem rychle)
Přidat nový komentář