Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

boule na krku

Dobrý den, na krku se mi objevila boule, v průměru má 4-5cm. Byla jsem s tím na URL ve třech nemocnicích, byla jsem i na sonografii. Nikde si s tím nevědí rady, vyloučili uzlinu, ale myslí si že by to mohla být cysta. Potíž je v tom, že tato boule se mi na krku udělala během 2 hodin cesty v autě a bez žádného podnětu. Den předtím jsem byla tancovat, možná jsem špatně pohnula hlavou a s něčím si hýbla. Jinou neobvyklou činnost jsem nedělala. Boule je citlivá na dotek, ale nebolí, cítím tlak jako kdybych tam měla ztuhlý sval. Vyskytuje se v pravé části krku, od kosti dolní čelisti se táhne pod ucho. Nic jiného mě nebolí, zvýšenou teplotu nemám, neberu žádné léky. Děkuji za případnou pomoc.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Jana
12x

Ahoj, taky mam bouli na krku, ale na leve strane, je pod licni kosti a vzdy natece a zvetsi se, kdyz neco jim. Je na omak tuha, nijak neboli, ale citim ji jako prekazku pri zvykani, polykani nebo otaceni hlavou. Mam ji tam uz cca rok, myslim , ze se mi objevila po prodelanem streptokokovi. Nevim si s tim rady, u´doktora jsem jeste nebyla, jsem momentalne v USA a zdravotni pece je neumerne nakladna.

Marie
3x

Ahoj, ja mam bouli na krku uprostred. Uz od zacatku kvetna. Vznikla z niceho nic - vsimla jsem si ji jedno uvecer a do 24 hodin narostla do velikosti cca 15 cm - takove vetsi mango pod bradou :o((. Cca do dvou tydnu to zase splasklo postupne az na tak 2 cm, ale porad se s tim enco deje - zvetsuje se to, zmensuje atd. ted uz to i boli a pali, je to treba zarudle :o(. Vzniklo to v dobe, kdyz jsem mela po zime nekolikrat nejake virozy, boleni v krku, kasel a pod. jestli to s tim souvisi nevim. Muj lekar si mysli, ze to je cysta, na UTZ rikali, z eje to divny a asi by to vyrizli no a ted cekam, co zas na to rekne muj specialista na krcnim. pry podel toho, ze se to i zmensuje, to rakovina neni - tak aspon nejaka uleva :o)). Preji hodne uspecvhu pri leceni, ja asi nakonec budu mit jeste i na krku krasnou jizvu - ale asi lepsi nez nevyzpytatelna a protivna boule.

m

To by mohla být štítná žláza

Monika
2x

Mám přesně to samé, objevila se mi po tom co mi na jazyku praskla žilka. Boule je bolestiva a to hodně, dokonce i jazyk mě při jídle pálí a stipe. Nemohu ani pořádně polykat. Nevím co s tím bojim se jít k doktorce..

Bart
1x

Já mám na krku bouli 5 cm nedávno se ni zvětšila z asi 2,5 cm. Mám ji uprostřed krku pod uchem a nad čelistí. Kraj té hrče je asi 4cm od středu krční páteře :(

C
1x

Taky se mi udělala...Během 2-3 hodin nad hrtanem, když jsem spal...všiml sem si toho až ráno.

M. Š

Mám bolí na krku asi cca 10 cm pod uchem a nevím co to ke strašne to bolí a nevím co s tím

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce