Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Otrava olovem - plumbismus

Expozice olovem může vést k poškození celé řady orgánů: ledvin a jater, nervového systému, červených krvinek, cév a svalstva. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Jarča
1x

vzpomínám na hodiny dějepisu, kde nám říkali, že římani měli olověné nádobí. Naštěstí to byli pouze ti bohatí a také umírali na otravu - chudák na to naštěstí neměl a tak zůstal zdraví. Dneska by to bylo určitě obráceně :-)

Kačan
1x

a nebylo to náhodou úmrtí otravy olovem v řecku. je to fakt dlouho co jsem byl ve škole, ale na mapě to je kousek od sebe ou ou :-)

Vašek

Já to slyšel tak, že Římani měli olověné vodovodní trubky. Pak pomocí nich začali rozvádět i víno, ve kterém se olovo mírně rozpouští, no a pak se pomalu trávili pokaždé, když pili víno. Nejhorší problém byl tuším neplodnost.

Dan

Dobrý den....jsou to asi 3 dny co se mi stalo tohle:byli jsme s kámošema na rybách a večer jsme trošku pili,byli jsme snad všichni opilí a já dostal hlad samozřejmě kamarády nenapadla věčí hloupost než mi nasypat do jídla pár olůvek....(asi sem měl velkej hlad nic jsem v jídle necejtim)....když mi po tom řekli co jsem měl v jídle docela sem se tomu smál ale jak šel čas já začal vzpomínat na tu noc a došlo mi že olovo je jedovatý jedniný co jsem z nich dostal bylo že to byli 2-4 gramy...mužete mi tedy říct jestli je to zanedbatelné a nebo jedovaté množství? děkuji.

Přidat nový komentář

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce