Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity
Téma roku: Zdravý spánek – Lepší noc. Lepší den.

Otitida - zánět středního ucha

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
hanka
1x

Většinou je to oslabenou imunitou a zahleněním. Malé děti neumí pořádně smrkat a potom mají zánět středního ucha, který je velmi bolestivý. Já po opakovaných zánětech a virózach nasadila imunokúru s curenzymem a celkem se držíme. Dobré je poradit se s lékařem, co komu může vyhovovat.

Eva

Nejíst maso, nepít mléko. A je pro problémech !!! Neposlouchat masírky z reklam ani od doktorů.

nnn
1x

Své rady si raději pište v soukromí do deníčku a veřejně je nepublikujte.

Nejsem vegan a nikdy nebudu

Myslím že by jste si měla srovnat v hlavě co kam napíšete...

bj

Nejde o to být veganem, ale každý informovaný člověk ví, že mléko a mléčné výrobky zahleňují a je lepší je alespoň dočasně nekonzumovat. Myslím, že kritika zde není na místě. Osobní zkušenost přesvědčí nejvíce...

Vendula

Malá měla zánět ucha docela často. Paní doktorka nám poradila nějaký Bactoral. Funguje prý i jako prevence. Malé opravdu pomohl. Zánět se "zatím" nevrací.

Ivana

Bactoral moc chválím. Syn je měl na zánět ouška a já pak při angíně. Je dobré ho mít pořád v lékárničce.

Bohdana

Mojí dceři se zánětem ucha moc pomohl Bactoral. Dřív se jí zánět ucha vracel a od doby, co ho občas bere, má pokoj.

Slávka

Vnučka měla nedávno zánět ucha. Už zase. Byla jsem s ní na ORL. Dostala opět antibiotika. Pak jsem se v lékárně bavila s magistrou a ta nám doporučila cucat nějaký Bactoral. Byl sice dražší, ale vnučce pomohl.

Mona
1x

Dceři pomohlo na opakovaný zánět ucha cucání Bactoralu. Byla jsem mile překvapená. Je sice dražší, ale vážně pomáhá.

Petra

Bolest ucha, zánět, návštěva ORL, píchání ucha, antibiotika. Tohle jsme se synem absolvovali asi 3x za rok. Pak nám jedna pacientka poradila jakýsi Bactoral. Slyšela jsem o něm poprvé. Ale zkusili jsme ho a jsme nadšení. Malej si už zase bezstarostně hraje.

Hanča

Děkujeme za Bactoral. Naši Haničku zbavil opakovaných zánětů oušek. Je krásné pozorovat, jak si zdravé dítě hraje.

Táňa

Zánět ucha jsem měla a není to tak dlouho. Bolest ucha, kontroly u doktorky a teplota. Užívání antibiotik. Pak mi jedna známá řekla o Bactoralu. Její syn ho užíval, když měl zánět uší a prý mu hodně pomohl. Vyzkoušela jsem ho a nezbývá mi, než souhlasit.

Vali

Zánět ucha jsem vyléčila cucáním Bactoralu. Poradila mi ho švagrová. Dávala ho svým děckám, když byly nemocní a zabral jim. Mě taky pomohl a obešlo se to bez antibiotik.

Dia

Zánět ucha měla naše dcera loni 3x. Od poslední návštěvy na ORL uběhlo pár měsíců, vlastně 3 a zatím je Amálka v pořádku. V čekárně mi tenkrát jedna maminka výborně poradila. Řekla mi o Bactoralu. Vyzkoušeli jsme ho a výsledek se nám moc líbí.

Jaruš

Dcera měla během roku 3x zánět středního ucha. od podzimu co 2 měsíce cucáme Bactoral a k doktorovi už nemusíme.

Pavlína

Naše dvojčata měla zánět ucha skoro současně. Byl to masakr. v noci jsme se nevyspali, přes den vyváděli. Pak jsem se dověděla o Bactoralu, začala ho dětem dávat a byl klid.

Míra

Opakovaný zánět ucha, návštěvy u dětské doktorky nebo na ORL, výtok z ucha a píchání ucha. To vše máme za sebou a příjemné to nebylo. Hlavně pro našeho drobečka ne. Když ale začal mrňous na radu doktora cucat Bactorak, všechno bylo pryč.

Mirka

Zánět ucha zlobil naši malou několikrát za rok. Teď už máme pokoj. Známá nám poradila Bactoral. Hned jsme ho koupili, Terka ho užívala čas od času jako prevenci a zánět se zatím nevrátil. Díky.

Jana

Tady to vypadá na velkou reklamu Bactoralu :). Tak moje zkušenost je taková, že zánět středního ucha přišel těsně po dobrání tohoto přípravku (prevence). Může to být náhoda, ale ta se stala dvakrát...

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/projevy-stari/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=projevy-stari

Anketní otázka

Budíte se v noci často?

Zatím hlasovalo 426 lidí

Mohlo by vás zajímat

Kocovinu není bezpečné řešit léky na předpis. Virální rady mohou uškodit

Sociálními sítěmi se šíří další „zaručený trik“ na kocovinu: vzít si Nimesil proti bolesti a ondansetron proti nevolnosti. Lékárníci z Lékárna.cz varují, že nejde o chytrou lékařskou fintu, ale o rizikový návod, který může po alkoholu zbytečně ohrozit játra, žaludek i srdce.

Menopauza a spánek: Proč se v přechodu hůře spí a co může pomoci?

Potíže se spánkem patří mezi časté obtíže spojené s menopauzou. Ženy mohou mít problém usnout, v noci se opakovaně probouzet nebo se ráno cítit neodpočaté. Na vině mohou být hormonální změny, návaly horka a noční pocení, ale také stres nebo změny nálady. Co může kvalitu spánku zlepšit a kdy je vhodné vyhledat lékaře?

Elektrolyty nejsou potřeba každý den. Kdy mají skutečně smysl?

Barevné lahve s elektrolyty zaplavily sociální sítě, fitness centra i regály supermarketů. V online prostoru koluje heslo: „Kdo nepije elektrolyty, jako by nebyl.“ PharmDr. Kamila Horníčková, farmaceutka online poradny Lékárna.cz a odbornice na přírodní medicínu, však připomíná, že i módní trendy by měly mít své zdravotní opodstatnění. Ne vždy je nutné sahat po iontových nápojích – a někdy mohou být dokonce nevhodné.

Těhotná v létě? Gynekoložka radí, jak zvládnout vedra, cestování i dovolenou

Vysoké teploty, dlouhé cesty autem nebo letadlem i změna denního režimu představují pro těhotné ženy větší zátěž než obvykle. Jak se v létě vyhnout přehřátí, dehydrataci nebo otokům a které příznaky už mohou signalizovat vážnější problém? Praktické rady přináší MUDr. Eva Leskauerová z Gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Slaný.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

Lukáš s  (Risperdal)
15. září 2026, 20:06:16

Že vás starý známý řešit nebudu Taky jste mi ublizili Že se chystám v budoucnu…

Lukáš s  (Risperdal)
15. září 2026, 20:02:18

Taky užívám léky rorendo a žádný potíže nemám Vlastní motocykl s rychlostí do 45 kmh…

15. září 2026, 14:27:17

Dobrý den, ráda bych obnovila tuto diskuzi a zeptala se: Narazila jsem na vyšetřovací…

15. září 2026, 12:25:51

Mám cukrovku 2 typu na inzulíne 2 roky. Od času keď som prešla na umelý inzulín pozorujem…

15. září 2026, 07:47:44

Cvičim pravidelně ale pořád se mi nedaří shodit a mám pocit, že už jsem zkoušela snad…

Naši partneři

Inzerce