Je mi 45 let, Crohn mi byl zjištěn v 15 letech, kdy jsem byla operována a bylo mi odebráno asi 50 cm tenkého střeva. Několik let jsem užívala Prednison a Sulfasallazin. Pak jsem měla několik let klidné období, ale bohužel, lékaři mi s touto diagnózou nedoporučili mít děti. Vyřešili jsme to tedy s manželem adopcí. Asi před 7 lety se mi nemoc opět probudila (bolesti břicha, průjmy nebo zácpa, pocit nadýmání, únava, bolesti kloubů, zimnice...) podstoupila jsem opět nesčetná vyšetření a musím užívat opět léky, nejhorší ale je, že mi to tentokrát postihlo oblast konečníku. Kromě výše uvedených potíží, trpím občasnými výtoky hnisu a krve, někdy i řídkým odtokem stolice, což je pro mě velmi nepříjemné a deprimující.Lékaři mě připravují i na možný dočasný umělý vývod. Snažím se dodržovat přiměřenou dietu, užívat léky, pokud možno se nestresovat,dokonce jsem navštívila i léčitelku, na jejíž radu užívám i přírodní léčiva - Chlorella, Superželozo a bylinkové čaje. Zkouším už vše, jen aby se mi to zlepšilo a nemusela jsem skončit s umělým vývodem. ....S touto nemocí bojuji již hromadu let, když mám problémy, nechce se mi někdy ani žít a říkám si, proč zrovna..já, když mi je lépe, říkám si, ty jsi ale blbá, jsou lidé s daleko horší nemocí a musí se snažit žít, takže musíme ......bojovat!!!!!!!
Přidat nový komentář