Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity
Téma roku: Zdravý spánek – Lepší noc. Lepší den.

Drmek obecný (Vitex agnus-castus)

Vitex agnus castus je latinský název pro drmek obecný, lidově mnišský pepř, slovensky Vitex jahňací. Je určen hlavně ženám. V těle působí podobně jako některé ženské hormony. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
rs
19x

poradte mi prosim, kde se da uvedena bylina koupit. at uz seminka pro vlastni pestovani, nebo nejaky hotovy pripravek. dekuji

lenka
14x

prosim poradte mi kde by som mohla drmek ako kvapky, alebo caj kupit na slovensku ? daaakujem

L.

V Rakousku se prodava pod nazvem Agnofem (kapky nebo tablety)

Animka
1x

Objednala jsem si ho z Anglie. U nás jsem ho nikde nesehnala.

Hela Stankova
7x

Poradte mi prosim, kde na Slovensku je mozne zohnat Kapucinku vacsiu (iba caj) a Drmek obecny,cize

Yfca5
1x

Dobrý den, je možné v dnešní době sehnat něco s podobnými účinky Drmku? Byl mi doporučený že by mi mohl pomoci při shánění jsem se dozvěděla že z důvodu vyhlášky č. 225/2008 Sb je drmek zakázaný. Zároveň by mě zajímalo z jakého důvodu je tato bylina zakázaná a čím by se dala nahradit děkuji.

Jitka

Já taky slyšela od své léčitelky, že ho EU zakázala prodávat, proto se asi dá koupit v Anglii. Nevím, zda má nějaké vedlejší účinky, ale paní přes bylinky tvrdí, že je až moc účinný, že by farmaceutická lobby? Možná by se dal vypěstovat. Neví, prosím, někdo, kde by se dala sehnat semínka? Díky moc.

pleť

hodně mi pomohlo kolidní střibro :) a drmek je super na menstruační bolesti doporučuji čaj nebo Mensicol

Můžu doporučit

Zdravím, mohu jenom doporučit Mensicol, hodně mi pomohl :)

Katarina

V Anglicku sa odporucuje na tvorbu materskeho mlieka ale su aj protichodne nazory .... Aka davka sa na tento ucel odporucuje.? Tu predavaju kapsule. Dakujem

naivka

Zaujalo mne "Mechanismus působení je komplikovaný a nemá cenu ho zde uvádět". To je škoda. Protože je opravdu komplikovaný a indikace by měla odpovídat diagnóze. Jinak by jej měly užívat ty, které chtějí otěhotnět a jinak ty, které chtějí podpořit kojení. Hlavní účinky drmku se připisují diterpenům a flavonoidům, nikoli zmíněným silicím. Obsahovat má nejméně 0,08 % kasticinu (flavonoid).... Každý píše, co se mu zlíbí, kvalitních informací jako šafránu. Hlavně, že inzerentů je dostatek... :(

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/projevy-stari/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=projevy-stari

Anketní otázka

Budíte se v noci často?

Zatím hlasovalo 479 lidí

Mohlo by vás zajímat

Našli jste klíště u psa? Pozor, při odstraňování můžete ohrozit i sebe

Klíště přisáté na psovi nebo kočce není jen problémem domácího mazlíčka. Při jeho nešetrném odstraňování může člověk přijít do kontaktu s infekčním materiálem a klíště si může zvíře přinést domů i nepřisáté. Jak klíště bezpečně odstranit, co sledovat a jak chránit sebe i své mazlíčky?

Jak poznat, že dítě špatně vidí? 5 signálů, které rodiče často přehlédnou

Dítě si nemusí uvědomovat, že nevidí dobře. Mhouření očí, únava při čtení, bolesti hlavy nebo přibližování knihy k obličeji mohou upozornit na problém se zrakem. Které signály by rodiče neměli přehlédnout a kdy je vhodné dítě objednat na kontrolu?

Změny menstruace: Kdy jsou normální a kdy je čas navštívit gynekologa?

Menstruační cyklus se může během života ženy měnit. Určité odchylky jsou běžné – například po první menstruaci, po porodu, při kojení nebo v období přechodu. Některé změny však mohou být příznakem hormonální poruchy nebo gynekologického onemocnění a je vhodné je nepodceňovat.

Mušky a skvrny před očima: Kdy jsou neškodné a kdy mohou signalizovat problém?

Plovoucí tečky, mušky, vlákna nebo pavučinky před očima jsou častým jevem, který většinou souvisí s přirozenými změnami sklivce a není nebezpečný. Pokud se ale zákalky objeví náhle, rychle jich přibude nebo se přidají záblesky či výpadek části zorného pole, může jít o varovný příznak poškození sítnice.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

25. září 2026, 17:27:16

Určitě k lékaři (praktický nebo urolog). Podle hodnoty PSA z krve se zjistí více. Vždy je…

25. září 2026, 17:20:57

Dobrý den, slyšela jsem, že v Písku na gynekologii léčí únik moči u žen botoxem. Nevíte…

25. září 2026, 10:56:27

Dobrý den, a mohou užívat koliodní stříbro i děti? Jak jste prosím užívala? Děkuji

24. září 2026, 21:51:35

Lékař mi předepsal Rosucard 20mg z důvodu HDL chlesterolu 1,54 a LDL cholesterolu 3,24, celkem…

Rebecca   (Úzkost)
24. září 2026, 12:05:16

AI has caused me more problems than it has solved. I was connected to a cryptocurrency trader…

Naši partneři

Inzerce