Inzerce https://www.lekarna.cz/vse-na-chripku-rymu-a-kasel/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=vse-na-chripku-rymu-a-kasel
Téma roku: Zdravý spánek – Lepší noc. Lepší den.

Downův syndrom a další chromozomální odchylky

Chromozomální odchylky (aberace) jsou způsobené chyběním nebo přebýváním části chromozomu (případně celého chromozomu, nebo dokonce více chromozomů). Každý člověk má v každé buňce kompletní genetickou výbavu – 46 chromozomů. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
_???_
1x

Dobrý den.Nedávno mi napsala jedna dívka že má kamarádku která potřebuje finanční podporu aby se její dítě mohlo nechat operovat,prý do 5let operace jde. Opravdu jde nechat operovat dítě? Nebo je to podvodnice která chce peníze schrábnout pro sebe???? děkuji za odpověd.

Carthorias
1x

Ne Bohužel, Downův syndrom je vrozené postižení, které je přítomno v každé buňce těla zvlášť, léčba není možná, bylo by to jako kdyby se někdo pokusil zabalit každé zrnko písku na Sahaře zvlášť do obalu

jméno a příjmení michala stastna
7x

mam 2postizene deti maji vzacnou chromozomalni aberaci. jsou retardovane vada reci mongolidni s makroglisii a sdisplastickymi boltci a sandalova ryha tod vse co si prectu ve zrave od lekare adcera chodi do 5 tridy prakticke skoly zatim vyznemenani syn je po 5 operacich ledvin vrozena hipospadie a uzka moc,trubice.doposud na plenach jen na noc skoro 7 let... chtela bych vedet jak se tato nemoc naziva dekuji za odpoved michala

Pavča
1x

Ahojky, mám jít na ultrazvuk do Centra prenatální diagnostiky, něco sem si přečetla zde: http://screening.webnode.cz/downuv-syndrom/,jaké jsou vaše zkušenosti?

david novicky

nevim co to jsou za choroby prosim mi na ne odpovezte S- - - - - m k- - - - - - o m- - - - - -í

Alena

Dobrý den, po narození syna nám bylo po genetickém vyšetření oznámeno, že má ženské chromozomy a zároveň sděleno, že zatím nejsou známé následky v dospělosti. Jako dítě se syn projevoval bez jakýchkoliv odchylek. Dnes se blíží dospělosti a zajímalo by mě, jestli bylo zjištěno něco nového v oblasti této poruchy - jaké následky by mohla tato prucha mít pro dospělého jedince.

Iveta Juráková
1x

Kamarádce dopadly v těhotenství velmi špatně první genetické testy. Hrozilo, že se jí narodí miminko s Downovým syndromem. Pak byla na odběru plodové vody a Downův syndrom vyloučili. Teď má dvouletého chlapečka, který hezky mluví, je den i noc bez plenky, umí skládat 19kouskové puzzle a sám se umí poumývat. Jak to, že je v prvních genetických testech tolik "chyb". Nedávno jsme v Komunitě 111 řešitli téma Potrat a měli jsme dost rozdílné názory - není divu, jde o hodně.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/projevy-stari/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=projevy-stari

Anketní otázka

Budíte se v noci často?

Zatím hlasovalo 508 lidí

Mohlo by vás zajímat

Změny menstruace: Kdy jsou normální a kdy je čas navštívit gynekologa?

Menstruační cyklus se může během života ženy měnit. Určité odchylky jsou běžné – například po první menstruaci, po porodu, při kojení nebo v období přechodu. Některé změny však mohou být příznakem hormonální poruchy nebo gynekologického onemocnění a je vhodné je nepodceňovat.

Srdeční infarkt se může opakovat. Jak snížit riziko další příhody?

Srdeční infarkt neboli infarkt myokardu vzniká nejčastěji při náhlém uzávěru věnčité tepny, která přivádí krev a kyslík do srdečního svalu. Nedostatek kyslíku může způsobit odumření části srdečního svalu. Po prodělaném infarktu je důležitá tzv. sekundární prevence – soubor opatření, která pomáhají snížit riziko dalšího infarktu a dalších kardiovaskulárních komplikací.

Kontrola znamének: Kdy je potřeba navštívit dermatologa?

Většina znamének je neškodná, některá se však mohou v průběhu času měnit a vzácně se z nich může vyvinout zhoubný nádor kůže, například melanom. Jak poznat varovné signály a proč jsou pravidelné kontroly znamének tak důležité?

Jak poznat, že dítě špatně vidí? 5 signálů, které rodiče často přehlédnou

Dítě si nemusí uvědomovat, že nevidí dobře. Mhouření očí, únava při čtení, bolesti hlavy nebo přibližování knihy k obličeji mohou upozornit na problém se zrakem. Které signály by rodiče neměli přehlédnout a kdy je vhodné dítě objednat na kontrolu?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

Vladislav  (Fantomova bolest)
2. října 2026, 07:57:38

Amputace malíčku bolest

30. září 2026, 17:46:32

Já jsem byla darovat právě ve Zlíně a za sebe můžu říct, že jsem byla spokojená. Předem…

30. září 2026, 17:45:17

Já jsem si podmínky zjišťovala přímo v IVF Zlín, protože jsem taky nechtěla řešit něco,…

30. září 2026, 17:43:32

Holky, uvažuju už nějakou dobu o darování vajíček, hlavně proto, že v mém okolí mám…

30. září 2026, 17:42:09

Holky, co všechno je potřeba splňovat, pokud bych chtěla darovat vajíčka? Vím, že je tam…

Naši partneři

Inzerce