Inzerce

Citalec

Nevíte někdo, jestli je Citalec návykový? Brala jsem Lexaurin, ale nic moc, tak teď mám Citalec, vzala jsem ho zatím jen jednou, trochu se AD bojím. Začalo to zničehonic: arytmie, bolest u srdce, vnitřní třes, bušení srdce, napětí v hlavě... EKG i vyšetření krve v pořádku, prý je to od zad (ta bolest na levé straně hrudníku) a od psychiky (všechno ostatní). Byla jsem i u léčitelky a ta mi zase řekla, že mám špatnou imunitu, ledviny a močák a dala mi bylinné kapky Renol. Tak nevím. Mám strach to míchat všechno dohromady, beru i hořčík a draslík a bylinné kapky Echinacea, už nevím, co víc dělat. Máte někdo podobné zkušenosti? Díky.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
beruška
3x

Citalec jsem brala delší dobu,pomohl mi,ale vysadila jsem ho dřív než jsem měla a vše se mi vrátilo snad i s ůroky...Závislost u něho nehrozí jedině možná když si to prostě vsugerujete....ale to pak může byt návykový všechno........Já mám vrozenou vadu pohybového ůstrojí a dostala jsem strach z těch věčných bolestí a tak zas od půl listopadu beru,tentokrát cipralex....Je mi lépe asi i tím,že jsem byla v léčebně pro pohyb.ůstrojí.....Doporučuji ti rehabilitace ať se ti záda zlepší a pak uvidíš podle výsledku jak dál.............Pokud budeš mít možnost doporučuji z vlastní zkušenosti hipoterapii.Držim pěsti už proto,že mě zaujalo,že tento mail je psán o Vánocích..............Drž se pa

slečna
6x

ahojky všichni.Beru citalec20 už asi 2roky strašně moc mi pomáhá.Mám neurologickou nemoc.Myslela jsem že se zblázním když jsem se to dozvěděla.Sice mě to někdy přepadne ale je to lepší.Citalec prý není návykový ale po svých zkušenostech tomu moc nevěřím.Nedokážu si představit že bych ho vysadila.

Jan
5x

Všechny vás zdravím.Chci vás ujistit,že se nemáte čeho bát.Je to výborný lék.Beru ho už 5 let.Opravdu je to lék, který vám da jistotu.Nemá žádné následky.

Kari
11x

Ne ze bych byla alkoholik a nemohla se bez nej obejit ,ale zajimalo by me,zda-li je mozne si obcas dat tak dve vinka na CitLEC,ktery uzivam 1xdenne..???Diky

Tom
5x

Mam stejny problem zadne deprese nemam jen buseni srdce,tres atd...Dostal jsem citalec beru asi tyden!Zatim docela dobry mam po tom trochu neostre videni a zivam ale pry to prejde!

Tom
1x

Jenom doplnim! myslim ze v Renolu je trezalka takze bych to moc nekombinoval!Jinak duvod je napsan v pribalovem letaku

ilja
3x

já beru citalec taky jednou denně, alkohol piju stejně jako dřív, nezdálo by se mi, že to s citalecem nějak reagovalo, akorát mám pocit, že rychleji střízlivím...

delawar
2x

na antidepresiva neberte alkohol to je zakerne moze to vyustit do prilisnej agresivity mam stym skusenosti pozor na alkohol v kombinacii s antidepresivami

Elfi
4x

Já mám s agresivitou po AD taky nepříjemnou zkušenost. Jednalo se o AD Elicea, brala jsem ho asi dva týdny a pak jsem si jednou dala na noc kapky (byla jsem nastydlá), co obsahovaly taky alkohol. 30 kapek a další den jsem byla někdo úplně jiný, cítila jsem hrozný vnitřní neklid, byla podrážděná, agresivní. Nebyla jsem to vůbec já. Málem jsem tehdy s AD skončila, naštěstí to asi po dvou dnech přešlo. Nejspíš není dobré kombinovat alkohol a AD na začátku užívání. Dřív jsem brala jiná AD a tam mi asi po čtvrt roce nevadilo dát si občas skleničku.

Lída

Již pár let beru Elicea, musím říct, že super, ač prcních 6 týdnů, než se mi srovnala hladina, jsem byla hotová, bolesti na hrudi jako při infarktu, neklid, mánie, byl to děs, ale srovnalo se to. Alkohol si na to také občas dám a není mi vůbec špatně, že by to nějak blbě reagovalo. Problémem je ale nespavost a srdeční arytmie, která mi po pár měsících začala. Dneska změněno na Citalex, který obsahuje citalopram, Elicea ma zase escitalopram. Lékař říkal, že ty přídavné látky v Elicea mohou někdy arytmie vyvolat, tak uvidíme :) Každopádně se všichni držte !!!!

Kamaska
1x

Já citalec beru již delší dobu, cca 1,5 roku, alkohol piji příležitostně několikrát do měsíce, 1-2 pivka, semtam vínečko a žádné zhoršení stavu či agresi necítím, jako kdyby se nic nedělo. Takže v malých dávkách bych se nebála. Kamaska

Rossy
3x

ahoj no ja piju normalně každej vikend a nezda se mi žadny zhoršeni takže bych se toho nebal

tatar

citalec rozhodně není navykový. navýkové jsou léky s koncovkou zepam.

Mlok
4x

tak to jsi debil

inna
2x

ako moze niekto napisat ze berie citalec 1-2 tyzdne a citi sa.... je to liek ktory zacina zaberat za 3-6 tyzdnov predsa! to mam pocit ze to tu komentuje uz hocikto.

magda
3x

Vítě někdo o tom, že citalec je pry jeden z mála antidepresiv, který se může užívat jen příležitostně. Tzn. např. na premenstruační stavy? To vím od mé psychiatričky. Zajímala by mě něčí zkušenost.

Marie
2x

To je zajímavé, slyším to poprvé a doufám, že to není pravda, protože beru Citalec už několik let. Řekla bych, že mi pomáhá.

ariana
1x

že je to lék nárazový, je strašná hloupost, právě naopak, užívá se k dlouhodobé léčbě a vzhledem k tomu že zabírá za 10-14 dní by asi na PMS nepomohl....

sexxx

mi předepsala Citalec sexuoložka. Vedlejší účinky citalecu oddalují ejakulaci. Pomáhá to. Zobu to ráno před sexem, občas preventivně. Rozhodně to ale nejím pravidelně....

radek
1x

jo, souhlasím, mě to teda vadí

inna
1x

a uz ked chcete pit na citalec sa poradte s vlastnym lekarom, v prvej rade, ved to nie je liek co si kupite len tak v lekarni. alebo su vam prijemnejsie rady od neznamych ludi?

kačenka
2x

mám předepsanej citalec 10-pár měsíců,ale jsem ho zatím nevzala,brala jsem pár let oxazepam a jsem ho přestala brát a teď nevím zda mám citalec po 3 měcících co neberu nic vzít a to proto,že tam píšou na letáčku,že nesmí být nějaké vnitřní krvácení -občas mně prasknou vnitřní hemeroydy a beru trombex na srážení krve-taky mám visoký tlak a stažené svalstvo,stále se musím kontrolovat a uvolňovat v ramenech,doktor se ptá berete ho??já že né a říká no je to na vás.podpoří mně někdo v odpovědi a s názorem,děkuji

robo
2x

no dnes som bol u druhej psychiatricky tak vraj nemam panicku poruchu ale nejaku inu poruchu... tak teraz uz ozaj neviem... dostal som 3 je lieky a chceli si ma tam nechat...

Olda
3x

Není sebeméně návykový, bral jsem standardní dávku 20mg 7 let a když potřeba pominula, přestal jsem. Vysazovat je samozřejmě potřeba postupně a pomalu, aby se s tím metabolismus mozku vyrovnal nepříjemných průvodních efektů. Zkuste si občas přečíst příbalový leták nebo vyhledat účinnou látku na internetu, pomáhá to ;) Užívat se musí stabilně dlouhodobě, jako většina psychofarmak. Nárazovou konzumací se jenom víc rozhodíte.

sona

Ahoj lidi muzou se brat na citalec i svedske kapky

Iva
2x

Tak já citalec užívám třetí den a přijdu si taková hodně malátná. Neměla jsem moc chuť ho začít brát, ale pan doktor mi řekl, že není návykový, tak nevím.Ale než jsem začala, cítila jsem se v pořádku jen na bolesti zad a hýždí. Přijde mi to, že než aby vás poslali někde na pořádné vyšetření, tak do vác cpou antidepresiva - o které nestojíte a vy se přitom cítite v pohodě, ale oni vám tvrdí něco jiného. Tak nevím.

Zdenča
1x

Ahojky Jen bych chtěla radu jsem na citalecu 20 mg každé ráno ani ne po měsíci jsem cítila ze je to o něco lepší až na to že mi bylo často špatně od žaludku.. Ale psychiatr mi změnil AD a napsal ze mam brát eliceu po 5 mg nevim přijde mi to velká změna na to ze jsem mela citalec 20 mohl by jste někdo poradit? Nevim zda to měnit :(

Jean

Eva to píše správně, Zdenča : není to asi správná dg. dej si vyšetřit mikroparazity a léč se správně AD není řešení :-)

Janka
2x

Beru citalec 1,5 roku. Psychické problémy zmizeli, dobře spím, ale trpím neustálým průjmem. Může za to kombinace citalecu a alkoholu?

Jakub

Lexaurin je těžší než Citalex. Návykové drogy jsou oba si po 6 týdnech pravidelného užívání. Citalex slouží k odbourání náhlé předpokládané ataky poruchy. Pokud je brán z prevence, denně, závislost je nevyhnutelná. Její odbourání ale ní tak složité jakou drog nebo kouření.

Jakub

Lexaurin je těžší než Neurol. Návykové drogy jsou oba si po 6 týdnech pravidelného užívání. Neurol slouží k odbourání náhlé předpokládané ataky poruchy. Pokud je brán z prevence, denně, závislost je nevyhnutelná. Její odbourání ale ní tak složité jakou drog nebo kouření.

Iveta

Já beru frontin 2 týden a masakr, třes, svalova ztuhlost, špatně od žaludku ,nespavost a dál jmenovat nebudu.Zitra jdu k dr a chci něco jiného ,nebo mě to asi psychicky zničí.

Přidat nový komentář

Inzerce
Inzerce

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?

banner_voucher_sleva_magniflex

Anketní otázka

Necháte se letos raději očkovat proti chřipce a/nebo pneumokokové infekci?

Zatím hlasovalo 224 lidí

Mohlo by vás zajímat

Bolesti zad mohou mít mnoho příčin. Na co si dávat pozor?

V dnešní době bychom asi těžko hledali někoho, koho by sem tam nepotrápily bolesti zad. Bolest zad může mít různé příčiny, poměrně často si za ně můžeme sami. Pokud nás tyto problémy trápí opakovaně, jedná se o jasný signál organismu, že dlouhodobě a systematicky děláme něco špatně.

Srdeční infarkt se může kdykoliv opakovat. Jak mu předejít?

Srdeční infarkt neboli infarkt myokardu lze zjednodušeně definovat jako úmrtí části srdečních buněk, vzniklé na základě náhlého uzávěru nebo výrazného zúžení věnčité (koronární) tepny, která zásobuje příslušnou oblast srdce. Souhrn opatření, která mají vést k tomu, aby nemocný po prodělaném infarktu či příbuzné chorobě byl co nejméně ohrožen rizikem opakování, nazýváme sekundární prevencí.

Revmatoidní artritida: moderní léčba vrací pacienty zpět do běžného i pracovního života

Revmatoidní artritida, postihuje až třikrát častěji ženy, je to zánětlivé onemocnění, které vede dokonce k nevratnému poškození chrupavek a kostí kloubů a doprovází ho chronická bolest. Většina pacientů končí v invalidním důchodu, podstupují operaci totální endoprotézy či doživotně nemůžou hýbat zápěstím. Tím, že je možné nasadit biologickou léčbu ještě před nevratnými změnami kloubů je ohromná výhoda pro systém a hlavně samotného pacienta. Účinná léčba sníží aktivitu nemoci a výrazně se zlepší kvalita života ve všech jeho oblastech.

Inkontinence není důvod ke studu, ale řešitelný problém

Nechtěný únik moči může člověka potrápit v každém věku, i když podle statistik jím trpí především starší populace a dvakrát více ženy než muži.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48


28. června 2008, 09:42:17


28. června 2008, 09:57:08


Naši partneři

Inzerce